Skocz do zawartości
  • 0

Luźne rozważania na temat pstrągów i sprzętu na nie

chrzanek

Pytanie

A ja mam takie pytanko.Chciałbym w sezonie połowić gdzieś troszkę dalej niż dotychczas.Co byście mogli polecić w podlaskim i województwach ościennych?Może ma ktoś doświadczenia z pstrągami na Litwie,Łotwie,Białorusi,jakie są tam wymiary,okresy,gdzie można kupić licencje.Ostatnio napawam się przed sezonem zdjęciami pstrągów ze starych roczników czasopism i bardzo mi się spodobały łowiska Białorusi,ale kolega coś mi mówił,że u sąsiadów jest pstrąg na liście ryb chronionych i nie wiem czy to prawda :huh: A gdzie planujecie pierwszy dzień sezonu?Ja na mojej rodzimej rzeczce,albo na jednej z rzeczek Mazurskich.

Pozdrawiam @chrzanek

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A Ja w związku ze zbliżajacym się sezonem, mam prośbę do kolegów ze stolicy, powiem szczerze że nigdy nie byłem na pstrągowej wyprawie Embarassed więc może znajdzie się ktoś chętny kto przygarnie mnie na taki wypadzik. Oczywiście obiecuję nie marudzić, nie zadawać dużo pytań i nie zdradzić super miejscówki nikomu i za żadne pieniądze :D

Pozdrawiam

Kuba

• 0

Ja muszę przyznać że po zlocie nad Bobrem zaczynam się zbroić.

Mam już zamówione woblerki od Sławka, zamierzam kupić dostać od św. curado 101 co do wędki to się zobaczy ale decyzja zapadła będziemy budować oczywiście nie sami tylko fachowcy pozdrawiam czekając z niecierpliwieniem.

• 0

mirat musze Ci powiedziec ze ostatnio - jak bylem na otwarciu w XRODS widzialem fantastyczny blank. w sam raz do tego celu... zreszta milo26 od razu zamowil wedke i projekt jest w trakcie realizacji...cos pieknego... SHIKARI IWX. mysle ze danielXR bedzie mogl podac dokladne parametry blank. piekna dynamika, grubasne - sprawiajace wrazenie pancernych, scianki, lekkosc oraz ponoc ogromna dalekosieznosc... w styczniu bedziesz mial okazje obejrec gotowy kijek no chyba ze do tego czasu zamowisz sobie cos :mellow:

• 0

Co do kiji Daniela to wiem widziałem sam na własne oczy nie jeden są ok. jak i sam Daniel którego pozdrawiam. Myślę ze ta obcja że na pierwszym naszym spotkaniu zobaczę tą wędkę którą robi dla Milo i porzucam sobie jest optymalna. Oczywiście przy założeniu że będą następne spotkania :lol:

• 0

Co do kiji Daniela to wiem widziałem sam na własne oczy nie jeden są ok. jak i sam Daniel którego pozdrawiam. Myślę ze ta obcja że na pierwszym naszym spotkaniu zobaczę tą wędkę którą robi dla Milo i porzucam sobie jest optymalna. Oczywiście przy założeniu że będą następne spotkania :lol:

Chyba żle czytałeś mi nie chodziło o to spotkanie w styczni tylko nastepne :huh: puźniej :lol:

PS. Robalu a feeeeeee :lol: