Skocz do zawartości
  • 0

Luźne rozważania na temat pstrągów i sprzętu na nie

chrzanek

Pytanie

A ja mam takie pytanko.Chciałbym w sezonie połowić gdzieś troszkę dalej niż dotychczas.Co byście mogli polecić w podlaskim i województwach ościennych?Może ma ktoś doświadczenia z pstrągami na Litwie,Łotwie,Białorusi,jakie są tam wymiary,okresy,gdzie można kupić licencje.Ostatnio napawam się przed sezonem zdjęciami pstrągów ze starych roczników czasopism i bardzo mi się spodobały łowiska Białorusi,ale kolega coś mi mówił,że u sąsiadów jest pstrąg na liście ryb chronionych i nie wiem czy to prawda :huh: A gdzie planujecie pierwszy dzień sezonu?Ja na mojej rodzimej rzeczce,albo na jednej z rzeczek Mazurskich.

Pozdrawiam @chrzanek

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Najwiekszym problemem nie jest kasa bo kase idzie skombinowac ale to ze nigdy nie mialem casta w reku, niewiem jak to dziala, czy mi to sie spodoba itp. musialbym sprobowac, nauczyc sie i zobaczyc czy mi to sie podoba czy moze lepiej zostac przy spinnie bo ciezko by bylo zainwestowac 2000zl w casta i zeby lezal w szafie...

• 0

2000pln w casta???? chlopak a co ty cchesz kupic??

jak chcesz rozsadny zestaw to weź i zrób tak:

kijek: hand made - np u danielXR - od 400 do 600 pln spoko

multik: curado 101D - ebay 150$ plus przesylka...

tak jak jurek prawi. zestaw do przynet od 4-5 gram w gore... na prawde przyjemny i pozyteczny... :D

ale... do pewnych rzeczy trzeba dorosnac ( i nie mam tu na mysli Twojego wieku ) ja tez zanim zapuscilem sie w lekki cast musialem to przez rok przetrawic ;)

ale zawsze mozesz pogadac z innymi ktorzy sa swiezo po rozpoczeciu casta, szczegolnie tego lekkiego.

Explorator, mirat, tofik, milo26. Chyba niemal kazdy z nich, ja zreszta tez, do niedawna twierdziliśmy ze lekki cast to onanizowanie sie... a teraz... <_< <_< <_<

teraz cast 4 ever :mellow: