kropka122 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Problem polega na tym że kołowrotek nawija plecionkę na szpulę ze stożka a mianowicie na dole szpuli wąsko a u góry szeroko. Czy zna ktoś sposób regulacji ? Dodam że kołowrotek posiada tylny hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Podkładki pod szpulą dołóż aż wyjdzie równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka122 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 To chyba w kołowrotkach z przednim hamulcem a z tylnym szpulka zatrzaskuje się na osi jak się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Na górze szpulki odkręć ten dekielek. Pod nim są podkładki i ten drucik co na ośce się zaciska. Pożongluj nimi do zadowalającego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Masz podkładki w szpuli do regulacji nawoju.Pewnie ktoś grzebał w szpulce Kiedyś to ustawiałem koledze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka122 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 O tym nie wiedziałem dzięki za rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 podkladki nie maja chyba nic do tego skoro ten drucik na osi zatrzymuje sie w wycietym rowku od spodu szpulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Na górze szpulki odkręć ten dekielek. Pod nim są podkładki i ten drucik co na ośce się zaciska. Pożongluj nimi do zadowalającego efektu.Dokładnie tak jak kolega napisał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka122 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Poprzekładałem podkładki no i pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 podkladki nie maja chyba nic do tego skoro ten drucik na osi zatrzymuje sie w wycietym rowku od spodu szpulki Standardowo są trzy podkładki w szpuli. Dwie są pod drucikiem a jedna nad. Różnicę w wysokości szpuli można uzyskać np. poprzez danie 3 podkładek pod drucik wtedy szpula idzie do góry. Analogicznie dając podkładki nad drucikiem szpulka "pójdzie" na dół. Poprzekładałem podkładki no i pomogło. Ciesze się, że mogłem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi