kamspin Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Witam Wszystkich Serdecznie. Proszę o jakieś wskazówki gdzie można kupic mocne kółeczka łącznikowe o średnicy 6-7 mm? Wybieram sie początkiem sezonu na trocie i chciałbym powymieniać to dziadostwo które jest zakładane w wiekszości naszych woblerów.Z góry dziękuje za info. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witaj,Te są sprawdzone. Jak dla Ciebie nr 3 i 4 powinny być dobre.Pozdrawiam,P. http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisp lay?storeId=10151&catalogId=10001&langId=-1∂ Number=8535&hvarTarget=search&cmCat=SearchResults Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ostatnio kupuję Cormorany, jakieś takie super strong czy inszy pałer... Ich zaletą jest to, że są dostępne w polskich sklepach wędkarskich. Całkiem mocne (sprawdzone empirycznie), gruby drut, nie odkształcają się przy zakładaniu. Nie pamiętam, czy są opisane i trudno mi powiedzieć, czy trzymają parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ostatnio kupuję Cormorany, jakieś takie super strong czy inszy pałer... Ich zaletą jest to, że są dostępne w polskich sklepach wędkarskich. Całkiem mocne (sprawdzone empirycznie), gruby drut, nie odkształcają się przy zakładaniu. Nie pamiętam, czy są opisane i trudno mi powiedzieć, czy trzymają parametry. Potwierdzam mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 A ja raz na trzy lata ide do warsztatu z koparkami biore pare sprężyn z dużych zimeringów i mam dla siebie i wszystkich kolegów na trzy sezony troche pomyślunku koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ja używam Kostala, ale nie tych miękich z matowego tylko błyszczących z hartowanego drutu. Jeszcze się nie zdarzyło żeby nawaliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 My od kilku lat stosujemy i sprowadzamy do pracowni kółka Do-It made in USA ze stali nierdzewnej.Bardzo mocne,nie ma problemu z uzbrojeniem wachadłówki z grubej blachy.Jeżeli szukasz kólka do woblerów idealnie sprawdza rozmiar 3 o średnicy zewnętrznej 6,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 jezeli chcesz rzeczywiscie najmocniejsze jakie sa, to polecam potroje z wolverine tackle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ja wszedzie laduje cormoran black safe. nigdy mnie niezawiodly amaja lepsza cene niz kolka ownera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Odświeżam temat by nowego nie zakładać.szukam super mocnych i w miarę nie wielkich kółeczek łącznikowych do sumowych wobków,najchętniej coś podobnego jak w wobkach Salmo hornet 9 czy slider 10.gruby drut,nie wielka średnica.macie coś sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Też szukam i do tej pory nic takiego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 no właśnie albo wielkie i cienki drut,albo małe i też cienki drut może ktoś z salmo da namiar co za kółeczka stosują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Od zeszłego roku stosuję firmy SEBILE: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/przypony-wolframowe-stalowe-agrafki-kretliki-kolka-lacznikowe-sebile-g5-a56-p1885.htmlŚmiało mogę polecić, małe, bardzo mocne i precyzyjnie wykonane. Trudno rozgiąć by założyć na wahadło. Używam kółeczek i agrafek w dwóch rozmiarach. Jedyny minus to cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) .....może ktoś z salmo da namiar co za kółeczka stosują. a może ktoś podać nie z Salmo? produkcja USA nazwa: "Rasco" http://www.edgeangling.com/Rasco-Split-Rings.html Edytowane 23 Czerwca 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Ownery próbowaliście?? http://www.tacklewarehouse.com/Owner_Hyper_Wire_Split_Rings/descpage-OHWSR.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Bardzo mocne kółka można kupić w Centrum Wędkarstwa. Nazywają się kółko łącznikowe mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 zamówiłem te Rasco. zobaczymy jakie będą.dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Te niby bardzo mocne kółka z WMH nie są wcale bardzo mocne. Za cienki drut,Hasior daj znać jakie te Rasco będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Ja używam nowych kólek Kamatsu Hyper Strong z nowej ofery Kongera. Są sporo tańsze, niż równie dobre Sebille. Sprawdziły się wyśmienicie podczas spinningu rafowego na Morzu Czerwonym. Tuńczyki 30-35 kg, GT w przedziale 30-40 kg nie dały im rady . Tym bardziej, że używam plecionki o wytzrymałości 80 lub 100 Lbs,hamulec w pozycji "beton". Ryby za wszelką cenę należy odciągnąć od ostrej jak brzytwa rafy koralowej. Wcześniej miałem kilka straconych ryb z powodubadziewnych kólek, które producenci przynęt namiętnie zakładają chcąc w ten sposob obniżyć koszt produktu.Wiem też, że kilku znanych "sumiarzy" też stosuje Kamatsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Muskie mógłbyś podać jakiś link do tych kółek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) http://www.belonka.pl/koka-lacznikowe-kamatsu-hyper-strong.html Edytowane 28 Czerwca 2013 przez hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kamatsu+hyper+strong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Wszystko dobrze, ale to są kółka o stosunkowo dużej średnicy. Trudno o mniejsze z grubego drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Osobiście też używam tych kółeczek ,rozmiar 6 i 7 . Nie są za duże ,są odpowiednie do średnich woblerów sumowych,Na razie bez problemów,ale lekkie odgięcia były. Tanie i dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Podobnie stosowałem Kamatsu 6 i Cormorana rozm 7. http://www.belonka.pl/kolka-lacznikowe-cormoran.html http://www.wedkarski.com/kolka-lacznikowe/7641-kolko-lacznikowe-split-rings-cormoran.html Edytowane 28 Czerwca 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi