Skocz do zawartości

MOCNE KÓŁECZKA ŁĄCZNIKOWE

kamspin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Serdecznie.

Proszę o jakieś wskazówki gdzie można kupic mocne kółeczka łącznikowe o średnicy 6-7 mm? Wybieram sie początkiem sezonu na trocie i chciałbym powymieniać to dziadostwo które jest zakładane w wiekszości naszych woblerów.Z góry dziękuje za info.

pozdrawiam

Ostatnio kupuję Cormorany, jakieś takie super strong czy inszy pałer... Ich zaletą jest to, że są dostępne w polskich sklepach wędkarskich. Całkiem mocne (sprawdzone empirycznie), gruby drut, nie odkształcają się przy zakładaniu. Nie pamiętam, czy są opisane i trudno mi powiedzieć, czy trzymają parametry.

Ostatnio kupuję Cormorany, jakieś takie super strong czy inszy pałer... Ich zaletą jest to, że są dostępne w polskich sklepach wędkarskich. Całkiem mocne (sprawdzone empirycznie), gruby drut, nie odkształcają się przy zakładaniu. Nie pamiętam, czy są opisane i trudno mi powiedzieć, czy trzymają parametry.

Potwierdzam mocne

• 5 lat później...

Od zeszłego roku stosuję firmy SEBILE: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/przypony-wolframowe-stalowe-agrafki-kretliki-kolka-lacznikowe-sebile-g5-a56-p1885.html

Śmiało mogę polecić, małe, bardzo mocne i precyzyjnie wykonane. Trudno rozgiąć by założyć na wahadło. Używam kółeczek i agrafek w dwóch rozmiarach.  Jedyny minus to cena.

Ja używam nowych kólek Kamatsu Hyper Strong z nowej ofery Kongera. Są sporo tańsze, niż równie dobre Sebille. Sprawdziły się wyśmienicie podczas spinningu rafowego na Morzu Czerwonym. Tuńczyki 30-35 kg, GT w przedziale 30-40 kg nie dały im rady . Tym bardziej, że używam plecionki o wytzrymałości 80 lub 100 Lbs,

hamulec w pozycji "beton". Ryby za wszelką cenę należy odciągnąć od ostrej jak brzytwa rafy koralowej. Wcześniej miałem kilka straconych ryb z powodu

badziewnych kólek, które producenci przynęt namiętnie zakładają chcąc w ten sposob obniżyć koszt produktu.

Wiem też, że kilku znanych "sumiarzy" też stosuje Kamatsu.

Podobnie stosowałem Kamatsu 6 i Cormorana rozm 7.

http://www.belonka.pl/kolka-lacznikowe-cormoran.html

http://www.wedkarski.com/kolka-lacznikowe/7641-kolko-lacznikowe-split-rings-cormoran.html

Edytowane przez Karol Krause