Skocz do zawartości

Bocheny woblery z sercem...

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 426
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

hej może ktoś z Was pomoże koledze :D  po wrzuceniu wobka do domaluxa powstaje taka " skórka pomarańczy " ścinają mi się farby akrylowe nie wszystkie barwy na większości jest oki dodam że używam mieszanki kolorów z różnej maści tj. firm  może w tym tkwi problem mogą się nie tolerować ? co zrobić wyrzucić je do kosza i kupić nowe innej jednej firmy ?  z góry dziękuję za wszelkie wskazówki 

96i89d.jpg

Edytowane przez maro zebaty

Tak się zdarza. Niestety nawet różne kolory tego samego producenta potrafią różnie reagować :( Akryle których używam (Lidl i Renesans) nie gryzą się z domaluxem, ale... czerwony lubi popłynąć.

U mnie działo się tak szczególnie w dwóch przypadkach:

- gruba warstwa farby - pomagało przeplatanie warstw koloru warstwami lakieru

- choć trochę zgęstniały lakier - chyba dlatego że wolniej spływa

Możesz wyeliminować ten efekt pokrywając przed lakierem warstwą przezroczystego akrylu.

Edytowane przez peekol
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Dawno nic nie wrzucałem z filmików ..... próbowałem dzisiaj nagrać szpile z ostatnich ciapciań niestety trochę słabo to wyszło ale i tak wrzucę może następnym razem woda będzie lepsza i słońca trochę więcej zobaczymy

Edytowane przez maro zebaty
  • Like 3

• 6 miesięcy temu...

Siema . Dla mnie sezon wędkarski powoli się kończy więc nie pozostaje nic innego jak zacząć dłubać woby .......  na mały rozruch kilka łamańców sprawdzonych w bojach z kropkami . Hartzlack trochę zmasakrował ostatni etap ale wobki lecą do prywatnego pudła więc spoko jutro cisnę po domaluxa i następnym razem już będą cacane ;) 

28cpocx.jpg

29qfr0l.jpg

mae4wp.jpg

• Like 11

• 2 tygodnie później...

Taki styl "bochenowski":) Ciekawe, czy to chwilowa odskocznia, czy na stałe pozostanie w repertuarze? Jak po testach? Wygląda, że kotwiczka wystarczy i konstrukcja sama broni się przed dodatkowym obciążeniem. Aż się prosi, aby u Ciebie w wątku więcej takich się pojawiało.

• Like 1

Tak testowałem ale w wannie niestety choróbsko mnie dopadło i jestem uziemiony ;) ogólnie to ok trochę za mocno pracuje nie potrzebnie dociążyłem dziada z tyłu przód jest za lekki w stosunku do tyłu i z nim walczy objawia się to dość mocną pracą a ja jednak preferuję spokojniejsze klimaty :) co do dalszej działalności w temacie robactwa to niebawem ciąg dalszy ......