Skocz do zawartości

Bocheny woblery z sercem...

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 426
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Tak je poukładałeś jak byś chciał coś ukryć ;)

Wstaw kiedyś jakiś filmik z tymi ostatnimi łamańcami :)

A proszę bardzo ;)

pierwszy 4 - częściowy 7,5 cm

drugi  3 - częściowy 6 cm 

i kolejny 3 częściowy  odchudzony korpus ster szerszy i mniej dociążony póki co " hicior " w tym sezonie ;)

wszystkie postawione w konkretnym prądzie tak łatwiej było nagrać wobki stabilne prowadzone z nurtem wody  też bardzo ładnie pracują  nie gasną......  pozdrawiam

Edytowane przez maro zebaty
  • Like 3

Człowiek, to świnia:) Dostanie fajną rzecz, trzyma latami i sam się zachwyca tym czymś ;)

post-55449-0-57374300-1518379566_thumb.jpg

Nie wrzuci do wody, bo zaraz zawiśnie na kołku. Zamknie w pudełku i kilka razy w roku otworzy by się samolubnie nacieszyć.

Jednak rękodzielnik potrzebuje czasami odpowiedzi, czy jest dobrze. Zdecydowałem się wyjąć "Bochena" z pudełka i na sprawdzonej wodzie go rozprawiczyć.

post-55449-0-82765000-1518379636_thumb.jpg

W tym sezonie klenie kleją się do mnie jak magnesy. Przynajmniej do tej pory;) więc nie było problemów ze złowieniem kolejnych siedmiu sztuk. Wszystkie na łamanego "Bochena".

post-55449-0-21751600-1518379679_thumb.jpg post-55449-0-51259400-1518379717_thumb.jpg

post-55449-0-86486400-1518379753_thumb.jpg post-55449-0-07177900-1518379778_thumb.jpg

Niestety Marku, ale wobler idzie znowu w odstawkę. Teraz poczeka aż ktoś mnie zabierze na pstrągową rzeczkę. Zadziory przygięte;)

pzdr.

• Like 10

Gratuluję rybek Jacku i dziękuję za miłe wieści z frontu cieszę się jak dziecko gdy dostaję informację od znajomych że " bocheny połowiły " początek sezonu zdecydowanie należy do łamańców wyciągaj go z pudełka częściej a on na bank wynagrodzi Ci wiarę w niego pięknymi rybami które w Twoich okolicach nie znają tej przynęty......

Jest jedna istotna sprawa. Trzeba łowić tam, gdzie są ryby. Bo inaczej nawet Markowe łamańce nie pomogą :)

początek sezonu zdecydowanie należy do łamańców

Potwierdzam. W lutym mam osiem wyjść za kleniami. Za każdym razem kończę na 4-7szt. Raz przyzerowałem i raz miałem 12 sztuk.

Na łamane woblery złowiłem 80% ryb. Dzisiaj Bochena założyłem na ostatnie minuty łowienia. Miejsce sprawdzone, aby nie stracić na zatopionym kołku.

To był piąty kleń z dzisiejszej wędrówki po Bystrzycy.

Dla mnie fantastyczny początek sezonu.

post-55449-0-98183800-1518461658_thumb.jpg

• Like 6

pierwsze próby z balsą nie wiem jak to się stało ale przez te kilka lat nawet tego materiału nie miałem w rękach czas najwyższy spróbować ...... jestem pod wrażeniem łatwości wykonania korpusika niebawem mam nadzieję filmiki jak ogarnę temat na warsztat wchodzi metoda " dwóch połówek " więc pewnie wobków będzie do rozdania za " frikacza " mnóstwo nie koniecznie z moją wymarzoną pracą hahahaha....  Jacku jutro jak mi żona nie wymyśli jakiegoś zajęcia to Twoje złamasy zostaną ubarwione ;) 

34489xf.jpg

• Like 1

Witaj Marku,widze ze wobki juz najwyzszych lotów,i wygladaja smacznie testy juz porobiłes na pstragach?

sprawdzone w boju z kropkami od kilku sezonów....... w tym pięknie otwarły sezon do dziś koszą aż miło ;) cieszy się micha jak dziecku gdy odbieram mms-a z fotką lub dostaje telefon z pola walki , dlatego się mobilizuje i robię po 2 /3 szt więcej się nie da szybko odchodzi ochota i robi się na siłę nie ma nic gorszego dlatego tego unikam...... fajnie że się podobają robię co mogę żeby były coraz to ładniejsze pozdrawiam

• Like 1