Skocz do zawartości
  • 0

Fotki z rybami w okresie ochronnym

andrew

Pytanie

Jestem ciekaw Waszego zdania na temat fotografowania i mierzenia ryb w okresie ochronnym. W tym przypadku chodzi o suma zlowionego (autor zdjec odmowil info czy przypadkiem nie wyszarpanego) w ten weekend ktory przeszedl ceremonial mierzenia i fotografowania w gustownym obranku z lisci. Czy Waszym zdaniem strzelanie fotek i obmierzanie ryb w okresie ochronnym jest w porzadku?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wracając do wątku. Oczywiście, jak kazdemu z was zdaża mi się czasami złapać rybę w okresie ochronnym. Ostatnio przydażyło mi się złowienie ładnego potokowca podczas uganiania się za lipkami. Zrobiłem mu fotkę i natychmiast uwolniłem. Nie poczuwam się do tego, że zrobiłem coś złego. Chciałbym powiedzieć że moje wszystkie ryby w doskonałej kondycji wracają do wody ( zawsze i wszędzie no kill ). A jeśli chodzi o regulamin... Moje złapane pstrągi czytaj: złapane przez przypadek w okresie ochronnym, wszystkie pływają w wodzie ( oczywiście jeżeli nie wyłowił ich ktoś inny ) A pstrągi regulaminowca: czterdziestaki, piećdziesiątaki złapane w okresie, w którym można je łapać nie pokręcą się już na swoich pięknych rewirach poniewaz dostały w łeb zgodnie z prawem. Różne są sposoby rozumowania przyrody. Nie dajmy się zwariować regulaminom czasami pisanymi przez nas samych. Nie mam kaca moralnego, że zrobiłem fotkę temu pstrągowi. Pewnie świetnie się ma. :D