wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Idąc wzdłuż brzegów Wisły nie można się nudzić Na zdjęciu myszołów zwyczajny odganiany z rewiru przez wronę i para kruków w czasie powietrznych akrobacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Tracz nurogęś częsty zimowy gość na Wiśle, mniej licznie lęgowy. Drugie zdjęcie sylwetka kruka w locie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Łabędzie też zimują. Na drugim zdjęciu młody bielik. Gdy leci, w zasięgu wzroku wszystko ucieka, oprócz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Bielik na czatowni i kormoran czarny. Widziałem jeszcze wydrę z rybą w pysku, ale niestety nie chciała zapozować do zdjęcia I to wszystko w okolicach Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ładnie p.s.może warto zainwestować w porządny tele obiektyw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 O kurcze, a myślałem, że mnie moje piękne oczy mylą W sobotę nad ZZ widziałem w takim razie trzy bieliki Strasznie wielkie ptaszysko, co najmniej jak 1,5 myszołowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Sprzęt jeśli chodzi o przybliżenie jest niezły, ale i tak jeśli chce się robić duże obiekty trzeba się przyczaić. Ptaki są płochliwe więc większość ściągałem z drugiego brzegu. Bielik w locie był robiony z jakiś 300-400m, a i tak coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 O kurcze, a myślałem, że mnie moje piękne oczy mylą W sobotę nad ZZ widziałem w takim razie trzy bieliki Strasznie wielkie ptaszysko, co najmniej jak 1,5 myszołowa... Trochę się tego plącze, szczególnie jeśli chodzi o młode koczujące ptaki. Dzisiaj widziałem dwa, a jeszcze nie zamarzły jeziora. Jak lód skuje jeziora powinno ich być więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Na ZZ było pusto i cicho. Pojawiły sie od strony Jachranki i przeleciały tuż nad nami, na pułapie nie większym niż 50m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Kilka lepszych zdjęć, a i tak robionych z marszu. Dla informacji ptak to sieweczka obrożna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 I jeszcze dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zrob tak aby te fotki mozna bylo odrazu zobaczyc,ulatwi to ogladanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 @ KrzysiekW niedzielę ta para też przyleciała znad Jachranki ale po minięciu mniej więcej krzyża pojawił się trzeci który nadleciał znad lasu. Został jednak kilka razy dość agresywnie odgoniony.Niesamowity widok tak wielkie ptaszyska.Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Juz jest oki ,ta sarenka jest urocza,wyczula ze masz dobre intencje wobec niej i nawet sie nie sploszyla,gratuluje swietnych ujec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Nie są to profesjonalne zdjęcia, ale i tak sprawiają mi frajdę że mogę choć w ten sposób uwiecznić to co widzę. Gybym chciał się tym zająć na serio musiałbym zrezygnować z wędkarstwa, a to raczej nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Super temat. Nad Wisła jest naprawde co fotografować. Mysle ze inni tez dorzucą jakieś zwierzaki i ptaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Wspomnienie lata - fotka zrobiona przy Moście Gdańśkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 A to zrobione podczas pierwszego trzydniowego spływu pychówką, na trasie Siekierki - Jabłonna. Robione z ręki na maksymalnym zoomie. Myślę, że czarny bocian nad Wisłą, prawie w Warszawie to rzadki widok. A obok lisek pijący wodę z Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 I jeszcze kaczka mandarynka - Wielkanoc 2007 niedaleko stadionu Legii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Bardzo rzadki widok,ciezko jest zobaczyc czarnego bociana,tych ptaków jest coraz mniej nad naszymi wodami, a w dodatku w towarzystwie z lisem :)trzeba miec szczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Bieliki są często widywane w dolinie Wisły na terenie Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Bieliki są często widywane w dolinie Wisły na terenie Warszawy. Rzadko podczas moich wypraw pychówką (około 50 km w dół rzeki od Wawy) udało mi sie nie spotkać bielika. Czarnych bocianów też jakby więcej. Bobry w centrum Warszawy to już codzienność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Przypomina mi sie jeden pobyt na podkrakowska Wisla. Bylem z kolega szukajac bolkow, nagle slyszymy potezny plusk, wyobraznia zaczyna dzialac, patrzymy, patrzymy a tu wynurza sie nam łeb pieknego bobra. Wlasnei polowal w klatce pomiedzy glowkami. Zaluje ze nie mam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 wynurza sie nam łeb pieknego bobra. Wlasnei polowal w klatce pomiedzy glowkami. Zaluje ze nie mam fotki.Bóbr polował ? Chyba na roślinki Bobry można dosyć często spotkać przez cały ciepły okres na obszarze warszawskiej Wisły. Wystarczy przejść się nad wodę po zmroku i zachowywać się cicho.Jakoś w sierpniu, podczas jednego z wypadów wieczorno-nocnych na sandacza kręcił się taki jeden koło mnie i wcale go nie zrażało że co jakiś czas lądowały przynęty w wodzie. Jak uparty postanowił że moja miejscówka na sandacze będzie również obecnie jego basenem do pływania W sobotę za to widziałem nad Wisłą dużą czaplę (chyba to była czapla - nie jestem dobrym ornitologiem ), którą w locie przed długi okres śledziło stado wron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 No polowal na galęzie pewnie , zle sie wyrazilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi