argrabi Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 super fotki!!!Rzeka Wisła rulezzz!!! Szczególnie widziana od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Mam taka sama pychóweczke ,nie uzywam do niej silniczka tylko wiosełkiem sie odpycham,sprawdza sie bardzo dobrze na rzece Tylko trzeba mieć cholernie dużo czasu i siły.. Na takiej rzece jak Wisła.. Sporo czasu spędziłem na wiosłach i np. przepłynięcie około 3 km w górę rzeki to 40 minut. Przepłynięcie Wisły w poprzek (na drugi brzeg) - około 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wujek dla mnie też okolica znajoma Jakie zanurzenie ma wasza łajba i jak daje sobie rade przy niżówkach? Jak przy tej wielkości radzisz sobie ze ściąganiem łódki z mielizny, jeśli już trafisz na to nieszczęście? Pytam z ciekawości, bo nam w lipcu na rekorodowo niskiej wodzie ciężko szło z typową pychówką. Nie wiem jakie łódź ma zanurzenie, ale jak na swoje rozmiary stosunkowo niewielkie. Płynelismy przy stanie 120cm, ale nie było źle. Kilka razy przytarliśmy po przykosach, ale delikatnie i nie trzeba było wchodzić do wody. Przykosy są przeważnie dobrze widoczne więc nie było z nimi raczej problemu. Kilka razy zawracaliśmy przed przykosą ponieważ były nieoznakowane bojkami i przy wyższej fali gorzej widoczne. Jeśli chodzi o kamienie, rafy Wisła jest dość dobrze ozankowana bojkami, ale trzeba było zachować czujność. W każdym razie w czasie 3 dni nie zdarzyło się ani razu przywalić w coś twardego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 gacopyrz fajne fotki . Wisła jest piękna. Moja Monika tak samo uważa. Za każdym razem jak jesteśmy nad Wisłą mówi jaka to piękna rzeka. Wcześniej nie zwracała na nią wogóle uwagi. Uważała zresztą jak większość ludzi że to brudna, śmierdzący ściek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wcześniej nie zwracała na nią wogóle uwagi. Uważała zresztą jak większość ludzi że to brudna, śmierdzący ściek. Skąd ja to znam. Zresztą większość ludzi ma utarty taki stereotyp i dopiero po pierwszym rejsie zakochują się w Wielkiej Rzece ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Podczas jednej z niżówek, ujście Jeziorki. Rezerwat Wyspy zawadowskie, z lotu ptaka (znalezione w sieci). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ciszyca, ruiny przeprawy. Obecnie już chyba nie istnieje, pewnie ją złomiarze zabrali Kolejne ujęcie ujścia Jeziorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Główka poniżej Wysp i jej szczyt. Nigdy z niej nie łowiłem ale wygląda na głęboką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Fotka zrobiona z ''lotu ptaka''jest super inne tez sa fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Fajne fotki Dwie miejscówki miałem nawet okazję odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 widzę że ostatnie zdjęcie Anguiler to przystań PTTK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jeszcze kilka wiślanych fotek . Ech niech wiosna szybko przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ech niech wiosna szybko przyjdzie O tak byle do wiosny.Na jednym z ostanich rejsów, trzeba było lód łamać.Gdyby nie taki jeden solidny chłop na dziobie to nie dalibyśmy rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 A gdy będzie ciepło to znowu można będzie wyruszyć w poszukiwaniu ciekawych miejsc. Stara opaska, ognisko, pychówa - po prostu Wisła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Podczas rejsów przydaje się zgrana załoga, która cały czas dba o klar na łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 No ja moze niedlugo tez dolacze do tego grona lowiacych na Wisle. Trzeba tylko mature zdac i sie dostac na te studie ktore chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 @Tomek_N masz bardzo silną motywację, do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 No mysle ze jak mi sie uda to sam nad Wisle chodzic nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 No mysle ze jak mi sie uda to sam nad Wisle chodzic nie bede Samego to ciebie nie puścimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Tomek ja ci dam pójść samemu na ryby <_< PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 A tak wygląda przeciąganie pychówki nocą po piachu, gdzieś kawałek poniżej bergla warszawskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Fajna macie duza lodz. Ile ludzi pomiesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja mam podobna pychówke,chcac sobie pospinningowac z takiej łódki to max. w trzy osoby,spinningowanie wieksza liczba osob grozi kalectwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Fajna macie duza lodz. Ile ludzi pomiesci? Do wędkarstwa to trójka ludzi to max, do pływania rekreacyjnego może być i siedem osób. Parę postów wyżej masz fotkę ze spływu, kiedy popłynęliśmy w cztery dorosłe osoby plus trójka dzieci i solidny bagaż: dwa namioty w tym jeden ogromny, cały osprzęt biwakowy, jedzenie na 3 dni.Zresztą zdaj ładnie maturę i egzaminy i wtedy zapukaj na priv'a , to będziesz miał możliwość sprawdzić sobie organoleptycznie gabaryty łódki. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi