Skocz do zawartości

Nad Wisłą

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

w tej przystani,w której wodujecie łódź z @Wujkiem na dziobie zaczęła się moja wiślano-wędkarska przygoda.Wtedy to chyba Rognis nie wiedział jeszcze jak szczupak wygląda :lol: tylko na tej deskorolce z chłopakami jeździł :mellow:

ale każdy sport to zdrowie!!! ;)

ps.mam nadzieję Sebek,że się nie naraziłem

Pozdro Porter

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Fajna macie duza lodz. Ile ludzi pomiesci?

Do wędkarstwa to trójka ludzi to max, do pływania rekreacyjnego może być i siedem osób. Parę postów wyżej masz fotkę ze spływu, kiedy popłynęliśmy w cztery dorosłe osoby plus trójka dzieci i solidny bagaż: dwa namioty w tym jeden ogromny, cały osprzęt biwakowy, jedzenie na 3 dni.

Zresztą zdaj ładnie maturę i egzaminy i wtedy zapukaj na priv'a :D, to będziesz miał możliwość sprawdzić sobie organoleptycznie gabaryty łódki.

Pozdrowionka

Optimum to dwie osoby.. Choć zdarzało się, że ze Śmiganta łowiliśmy we czterech.. Ale wtedy trzeba wybierać miejscówki ze spokojniejszą, prawie stojącą wodą..

Podczas jednej z niżówek, ujście Jeziorki. Rezerwat Wyspy zawadowskie, z lotu ptaka (znalezione w sieci).

Hej.

Orientujesz się może, z którego roku jest to zdjęcie wysp zawadowskich?

Pytam, bo w tym i zeszłym roku wyglądało to zupełnie inaczej. Główne koryto było zupełnie nieprzepływowe i praktycznie nie dało się tamtędy bezpiecznie przepłynąć :D

w tej przystani,w której wodujecie łódź z @Wujkiem na dziobie zaczęła się moja wiślano-wędkarska przygoda.Wtedy to chyba Rognis nie wiedział jeszcze jak szczupak wygląda :lol: tylko na tej deskorolce z chłopakami jeździł :mellow:

ale każdy sport to zdrowie!!! ;)

ps.mam nadzieję Sebek,że się nie naraziłem

Pozdro Porter

Dlaczego miałbym się gniewać? :D

Napisałeś trochę nieprawdę, bo szczupaki i okonie łowię od najmłodszych lat. Dopiero typowe ryby rzeczne (boleń, kleń, brzana) zacząłem łowić dużo później B)

Do wędkarstwa to trójka ludzi to max, do pływania rekreacyjnego może być i siedem osób. Parę postów wyżej masz fotkę ze spływu, kiedy popłynęliśmy w cztery dorosłe osoby plus trójka dzieci i solidny bagaż: dwa namioty w tym jeden ogromny, cały osprzęt biwakowy, jedzenie na 3 dni.

Zresztą zdaj ładnie maturę i egzaminy i wtedy zapukaj na priv'a :D, to będziesz miał możliwość sprawdzić sobie organoleptycznie gabaryty łódki.

Pozdrowionka

Optimum to dwie osoby.. Choć zdarzało się, że ze Śmiganta łowiliśmy we czterech.. Ale wtedy trzeba wybierać miejscówki ze spokojniejszą, prawie stojącą wodą..

To chyba zależy od wielkości pychówki.

Na naszej optimum to trzy osoby. Łowi się bardzo, bardzo wygodnie i nikt nikomu nie przeszkadza.

Mogą łowić 4 osoby, ale z tym jest już trochę zamieszania. :D

Pozdrowionka

To chyba zależy od wielkości pychówki.

Na naszej optimum to trzy osoby. Łowi się bardzo, bardzo wygodnie i nikt nikomu nie przeszkadza.

Mogą łowić 4 osoby, ale z tym jest już trochę zamieszania. :D

Potwierdzam.

W Cadillac'u Sebka trzech moczykijów ma pełny komfort.

Kiedy łowiliśmy we czterech to i tak było wygodniej niż na mojej łódce we dwóch :o

Na obecnej pychówce Marka Szymańskiego nawet 4 wędkarzy ma luzik :huh:

Fajowe macie te statki :D

ps.ciekawe ile metrów ma najdłuższa wiślana pychówa :o

Podczas jednej z niżówek, ujście Jeziorki. Rezerwat Wyspy zawadowskie, z lotu ptaka (znalezione w sieci).

Hej.

Orientujesz się może, z którego roku jest to zdjęcie wysp zawadowskich?

Pytam, bo w tym i zeszłym roku wyglądało to zupełnie inaczej. Główne koryto było zupełnie nieprzepływowe i praktycznie nie dało się tamtędy bezpiecznie przepłynąć :D

Cześć,

Przypuszczam że zdjęcie ma jakieś 3 lata, może 2. Na pewno nie jest z tego roku ani z zeszłego. Moje zdjęcia są z listopada 2005.

Główka poniżej Wysp i jej szczyt. Nigdy z niej nie łowiłem ale wygląda na głęboką.

To dobre miejsce. Poza tym na napływie główki jest około 7-8 metrów, a w warkoczu dochodziło nawet do 9-10 metrów.

Brrr... aż mnie wystraszyłeś, głęboko. Ciekaw jestem co za ryb może tam mieszkać.

W okolicy znam jeszcze tylko jedno miejsce w którym jest chyba ok. 5 m. Napływ na sztuczną opaskę zrobioną z betonowych podkładów kolejowych, jakieś 700 m. poniżej ujścia Jeziorki. Zdjecie robione jest przy totalnej niżówce, może było wtedy w Warszawie 60 cm.

Tak swoją drogą mogę sie wybrać na zakończenie sezonu na tamtą ostrogę, jakby ktoś chciał powędkować. Biorę urlop na 28 i 29 grudnia.

Drugie zdjęcie jest robione z wysokiego brzegu przy dużej wyspie na Zawadach. Powinno być widać linię przykosy.

post-343-1348913690,5063_thumb.jpg

post-343-1348913690,593_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

A ja się wczoraj wybrałem troszke się rozpatrzyć jak to się ma w tym roku i jak narazie to nic się nie zmieniło poza jedną fajną półką tylko ciekawe czy przetrwa ona większą wodę na wiosne.

Jak zaczną testować Czorsztyn na wiosnę to po półce. A chyba zaczną i znowu przez Dunajec będziemy mieli p...