Porter Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 w tej przystani,w której wodujecie łódź z @Wujkiem na dziobie zaczęła się moja wiślano-wędkarska przygoda.Wtedy to chyba Rognis nie wiedział jeszcze jak szczupak wygląda tylko na tej deskorolce z chłopakami jeździł ale każdy sport to zdrowie!!! ps.mam nadzieję Sebek,że się nie naraziłem Pozdro Porter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Fajna macie duza lodz. Ile ludzi pomiesci? Do wędkarstwa to trójka ludzi to max, do pływania rekreacyjnego może być i siedem osób. Parę postów wyżej masz fotkę ze spływu, kiedy popłynęliśmy w cztery dorosłe osoby plus trójka dzieci i solidny bagaż: dwa namioty w tym jeden ogromny, cały osprzęt biwakowy, jedzenie na 3 dni.Zresztą zdaj ładnie maturę i egzaminy i wtedy zapukaj na priv'a , to będziesz miał możliwość sprawdzić sobie organoleptycznie gabaryty łódki. Pozdrowionka Optimum to dwie osoby.. Choć zdarzało się, że ze Śmiganta łowiliśmy we czterech.. Ale wtedy trzeba wybierać miejscówki ze spokojniejszą, prawie stojącą wodą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ech niech wiosna szybko przyjdzie O tak byle do wiosny.Na jednym z ostanich rejsów, trzeba było lód łamać.Gdyby nie taki jeden solidny chłop na dziobie to nie dalibyśmy rady Czego sie nie robi zeby polowic w dobrym towarzystwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Podczas jednej z niżówek, ujście Jeziorki. Rezerwat Wyspy zawadowskie, z lotu ptaka (znalezione w sieci). Hej. Orientujesz się może, z którego roku jest to zdjęcie wysp zawadowskich?Pytam, bo w tym i zeszłym roku wyglądało to zupełnie inaczej. Główne koryto było zupełnie nieprzepływowe i praktycznie nie dało się tamtędy bezpiecznie przepłynąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Główka poniżej Wysp i jej szczyt. Nigdy z niej nie łowiłem ale wygląda na głęboką. To dobre miejsce. Poza tym na napływie główki jest około 7-8 metrów, a w warkoczu dochodziło nawet do 9-10 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Podczas rejsów przydaje się zgrana załoga, która cały czas dba o klar na łodzi Krzysiek, świetne zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 w tej przystani,w której wodujecie łódź z @Wujkiem na dziobie zaczęła się moja wiślano-wędkarska przygoda.Wtedy to chyba Rognis nie wiedział jeszcze jak szczupak wygląda tylko na tej deskorolce z chłopakami jeździł ale każdy sport to zdrowie!!! ps.mam nadzieję Sebek,że się nie naraziłem Pozdro Porter Dlaczego miałbym się gniewać? Napisałeś trochę nieprawdę, bo szczupaki i okonie łowię od najmłodszych lat. Dopiero typowe ryby rzeczne (boleń, kleń, brzana) zacząłem łowić dużo później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Fajna macie duza lodz. Ile ludzi pomiesci? Do wędkarstwa to trójka ludzi to max, do pływania rekreacyjnego może być i siedem osób. Parę postów wyżej masz fotkę ze spływu, kiedy popłynęliśmy w cztery dorosłe osoby plus trójka dzieci i solidny bagaż: dwa namioty w tym jeden ogromny, cały osprzęt biwakowy, jedzenie na 3 dni.Zresztą zdaj ładnie maturę i egzaminy i wtedy zapukaj na priv'a , to będziesz miał możliwość sprawdzić sobie organoleptycznie gabaryty łódki. Pozdrowionka Optimum to dwie osoby.. Choć zdarzało się, że ze Śmiganta łowiliśmy we czterech.. Ale wtedy trzeba wybierać miejscówki ze spokojniejszą, prawie stojącą wodą.. To chyba zależy od wielkości pychówki.Na naszej optimum to trzy osoby. Łowi się bardzo, bardzo wygodnie i nikt nikomu nie przeszkadza.Mogą łowić 4 osoby, ale z tym jest już trochę zamieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Fajna macie duza lodz. Ile ludzi pomiesci? Do wędkarstwa to trójka ludzi to max, do pływania rekreacyjnego może być i siedem osób. Parę postów wyżej masz fotkę ze spływu, kiedy popłynęliśmy w cztery dorosłe osoby plus trójka dzieci i solidny bagaż: dwa namioty w tym jeden ogromny, cały osprzęt biwakowy, jedzenie na 3 dni.Zresztą zdaj ładnie maturę i egzaminy i wtedy zapukaj na priv'a , to będziesz miał możliwość sprawdzić sobie organoleptycznie gabaryty łódki. Pozdrowionka Optimum to dwie osoby.. Choć zdarzało się, że ze Śmiganta łowiliśmy we czterech.. Ale wtedy trzeba wybierać miejscówki ze spokojniejszą, prawie stojącą wodą.. To chyba zależy od wielkości pychówki.Na naszej optimum to trzy osoby. Łowi się bardzo, bardzo wygodnie i nikt nikomu nie przeszkadza.Mogą łowić 4 osoby, ale z tym jest już trochę zamieszania. Potwierdzam. W Cadillac'u Sebka trzech moczykijów ma pełny komfort.Kiedy łowiliśmy we czterech to i tak było wygodniej niż na mojej łódce we dwóch Na obecnej pychówce Marka Szymańskiego nawet 4 wędkarzy ma luzik Fajowe macie te statki ps.ciekawe ile metrów ma najdłuższa wiślana pychówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Piękną FLOTĘ wodną tu zaprezentowaliście - jak ujął to @maciejowaty - Cadillac Wiślany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Podczas jednej z niżówek, ujście Jeziorki. Rezerwat Wyspy zawadowskie, z lotu ptaka (znalezione w sieci). Hej. Orientujesz się może, z którego roku jest to zdjęcie wysp zawadowskich?Pytam, bo w tym i zeszłym roku wyglądało to zupełnie inaczej. Główne koryto było zupełnie nieprzepływowe i praktycznie nie dało się tamtędy bezpiecznie przepłynąć Cześć,Przypuszczam że zdjęcie ma jakieś 3 lata, może 2. Na pewno nie jest z tego roku ani z zeszłego. Moje zdjęcia są z listopada 2005. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Główka poniżej Wysp i jej szczyt. Nigdy z niej nie łowiłem ale wygląda na głęboką. To dobre miejsce. Poza tym na napływie główki jest około 7-8 metrów, a w warkoczu dochodziło nawet do 9-10 metrów. Brrr... aż mnie wystraszyłeś, głęboko. Ciekaw jestem co za ryb może tam mieszkać. W okolicy znam jeszcze tylko jedno miejsce w którym jest chyba ok. 5 m. Napływ na sztuczną opaskę zrobioną z betonowych podkładów kolejowych, jakieś 700 m. poniżej ujścia Jeziorki. Zdjecie robione jest przy totalnej niżówce, może było wtedy w Warszawie 60 cm.Tak swoją drogą mogę sie wybrać na zakończenie sezonu na tamtą ostrogę, jakby ktoś chciał powędkować. Biorę urlop na 28 i 29 grudnia. Drugie zdjęcie jest robione z wysokiego brzegu przy dużej wyspie na Zawadach. Powinno być widać linię przykosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Gniazdo bielika i jego właściciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam Zimno na dworze a do wiosny jeszcze dużo czasu, więc kilka fotek na ocieplenie klimatu.Co prawda nie wszystkie znad wisły, ale obowiązkowo zrobione nad wodą. fot.1 i 2) - nasze płazy, których zawsze pełno, czasem trzeba uwazać żeby nie podeptać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 cd: fot.3) - tzw.szczyt wędkarstwa czyli pajęczyna na żyłce fot.4) - niewiele na nim widać, ale jak dla mnie jest strasznie ciepłe - mam je na pulpicie. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Żaba jeziorkowa rewelacyjna Drugie też fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 To ja dam swojego pajączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Piekne te wasze rzeki, zdjęcia super, cieplej w te zimne dni się robi byłem raz nad Bugiem i ..... tęsknię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 A ja się wczoraj wybrałem troszke się rozpatrzyć jak to się ma w tym roku i jak narazie to nic się nie zmieniło poza jedną fajną półką tylko ciekawe czy przetrwa ona większą wodę na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 A ja się wczoraj wybrałem troszke się rozpatrzyć jak to się ma w tym roku i jak narazie to nic się nie zmieniło poza jedną fajną półką tylko ciekawe czy przetrwa ona większą wodę na wiosne. Jak zaczną testować Czorsztyn na wiosnę to po półce. A chyba zaczną i znowu przez Dunajec będziemy mieli p... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 To ja dam swojego pajączka Hmmm... Ciekawe.... Mam bardzo podobnego. Wręcz bliźniaczo chyba Tylko, że mój nie pochodzi znad Wisły, tylko ze Słowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Moja wazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Wow ... jaka śliczna przynęta na klenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jak już ważkujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi