Włóczykij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 A tak przy okazji wiślanych tematów.często widuje nad wisłą taką rybkę często nazywaną przez wędkarzy Babką ale jak poczytałem trochę o babkach i o innych podobnych rybkach to bardziej mi to przypomina tego delikwenta http://www.fishing.pl/ryby/chronione_w_polsce/glowacz_bialop letwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 kurde kurde... glowacz w wiśle... to dopiero wydarzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Nawet niewiedziałem, że macie w Wiśle takie wynalazki Tylko czekać aż ktoś łupnie takiego kosmite na spinna albo casta i zmieści fotki Pewnie wtedy dowiemy się troche więcej o tym stworzonku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisni@ Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 A tak przy okazji wiślanych tematów.często widuje nad wisłą taką rybkę często nazywaną przez wędkarzy Babką ale jak poczytałem trochę o babkach i o innych podobnych rybkach to bardziej mi to przypomina tego delikwenta Przeczytaj początek punktu Występowanie to zmienisz zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 W takim razie co to za rybka?Wiem że zwierzęta z czasem potrafią się prezyzwyczaić do zanieczyszczeń i nieco innych warunków jeśli w innym środowisku mają np więcej pożywienia. Opis żadnej Babki nie pasuje do tej rybki tak dobrze jak opis głowacza.Dwa lata temu w kałuży po wysokiej wodzie przy samym moście Poniatowskiego złapałem w rękę 2 ryby wyglądem najbardziej przypominające koze złotawą która teoretycznie też nigdy nie powinna się znaleźć w Wiśle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 W Wiśle z Babką się nie spotkałem. Widuje się je często nad Bugiem I Narwią na odcinkach przyujściowych. Takich ryb podobnych do tej na zdjęciu, kiedyś, ładnych naście lat temu było sporo w Świdrze. Teraz myślę, ze były to właśnie głowacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Oglądam zdjęcia całego wątka i doszedłem do jednego wniosku...Chcę pychówke!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nie tylko Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekporowski Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam. Ja złapałem 5cm głowacza w ręke ale to było na sanie. A identyczny był do głowacza salmo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam Widziałem kilka babek z wisły nie mylić z Wisłą i ta rybaka ze zdjęcia jest ciut inna, babka wydaje mi się nieco smuklejsza. Gdybym miał strzelać - powiedziałbym głowacz. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 A piranie złapane w Wiśle to normalka pewnie.Też według wszystkich praw i założeń nie powinno być tej ryby u Nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jak tam Panowie... łowicie juz coś na Wiśle jak z jaziami i kleniami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Na Wiśle już nie ma lodu??,bo na rz.Bug utrzymuje sie jeszcze niestety pokrywa lodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 nie na rzece nie ma - ciekawy jestem czy ktoś juz łowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Wizard ma ważkę, Włóczykij ma ważkę , mam i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 I ja też mam ważkę, tę akurat spotkałem koło Spójni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 I jeszcze jedną, a co tam że znad Narwi, Narew i tak wpada do Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Na Wiśle już nie ma lodu??,bo na rz.Bug utrzymuje sie jeszcze niestety pokrywa lodowa Mój odcinek juz tydzień temu był wolny od lodu. Gdzieniegdzie tylko jakies pozostałości w zamkniętych basenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 u nas też już spokój ale nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Za oknem ponuro, wiec pozwoliłem sobie wrzucić czerwcową Wisłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Szczerze mówiąc dłuższy czas zastanawiałem się czy pokazać tę fotkę w tym wątku. Pokazaliśmy wiele ładnych, malowniczych i ciekawych fotografii obrazujących piękno tej rzeki. Poniżej foto, które wykonałem w lipcu 07, podczas ciężkiej, feederowej zasiadki na brzanę. Gdy usiadłem poniżej Mostu Gdańskiego nie wiedząc, że akurat tymczasowo otwarty jest bergiel przy Karowej podczas remontu głównego na Bielanach. Tak wyglądała żyłka po kwadransie w wodzie. Wytrzymałem pół godziny i dwa przerzucenia zestawu i przeniosłem się na wysokość Legii. Wszystkiemu przyglądał się anglojęzyczny wędkarz przechodzący brzegiem z synem. Jego mina i komentarze świadczyły, że nie bardzo wierzy w to co widzi. Wrzucam jako wiślaną ściekawostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie mam ważki mam motyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Poniżej foto, które wykonałem w lipcu 07, podczas ciężkiej, feederowej zasiadki na brzanę. Gdy usiadłem poniżej Mostu Gdańskiego nie wiedząc, że akurat tymczasowo otwarty jest bergiel przy Karowej podczas remontu głównego na Bielanach. Tak wyglądała żyłka po kwadransie w wodzie. Wytrzymałem pół godziny i dwa przerzucenia zestawu i przeniosłem się na wysokość Legii. Wszystkiemu przyglądał się anglojęzyczny wędkarz przechodzący brzegiem z synem. Jego mina i komentarze świadczyły, że nie bardzo wierzy w to co widzi. Wrzucam jako wiślaną ściekawostkę O fuuuuj! To już wiem dlaczego tak waliło od rzeki właśnie na wysokości Karowej. Mój licznik rowerowy nie notował tam prędkości poniżej 30 km/h. Aż się niechce wierzyć, że całe gówno szło przez centrum miasta. Nawet w Google Earth, bergiel młociński wygląda okropnie. Ciekaw jestem kiedy wreszcie uruchomią oczyszczalnię na Siekierkach żeby zamknąć te szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Bergiel na Karowej był czynny przez jakiś rok... Przełączono do niego młociński na czas budowy metra w okolicach Marymontu.. Wisła rzeczywiście wyglądała wtedy nieszczególnie.. Zero życia biologicznego w pasie około 150 metrów od lewego brzegu.. Ale wędkarzy było sporo.. Aa, sytuacja była o tyle bardziej śmierdząca, że bergiel na Młocinach rozdrabnia gówienka.. Ten na Karowej puszczał wszystko w całości..PS. Oczyszczalnia Południe juz działa. Prawie rok.. Ale to niewiele.. Jakies 1/4 Warszawy..Sytuacja powinna się poprawić się za 2 - 3 lata, po rozbudowie Czajki.. Wtedy nawet w Pieńkowie fajnie powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Tak wyglądała żyłka po kwadransie w wodzie. O zesz ty, ale firana. Dla mnie to juz Nowotwór Mazowiecki jest nie do zniesienia pod tym wzgledem, a tu prosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi