Yeah Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 a tak zapytam:) może mi ktoś powiedzieć/pokazać gdzie bergiel dokładnie się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 a tak zapytam:) może mi ktoś powiedzieć/pokazać gdzie bergiel dokładnie się znajduje?Bielański jest mniej więcej na wysokości, gdzie Wisłostrada łączy się z Pułkową. Będąc tam latem z ciekawości, przeżyłem szok. Syf jaki tam wypływa, smród niemiłosierny i masa wędkarzy. Co oni tam robią? Sama przyjemność relaksować się w takim miejcsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 a tak zapytam:) może mi ktoś powiedzieć/pokazać gdzie bergiel dokładnie się znajduje?Tutaj masz z lotu ptaka: Widać dokładnie pole rażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 bleeeeeee ochydztwo, jednak sie ciesze ze mieszkam nad Odrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Po tym zdjęciu, które zamieścił @pablo wida jaki syf płynie Wisłą od wysokości bielan!! Że nikt nie zrobi z tym porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Powiem wam, że fajnie wygląda ten post @anquiler'a, wstawione jest zdjęcie z osranym papierem toaletowym na żyłce wyciągniętej z wisły a pod spodem napis: Prawdziwe wędkarstwo to wiślane wedkarstwo. Bez obrazy oczywiście z całym szacunkiem ale wygląda to troche niecodziennie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Powiem wam, że fajnie wygląda ten post @anquiler'a, wstawione jest zdjęcie z osranym papierem toaletowym na żyłce wyciągniętej z wisły a pod spodem napis: Prawdziwe wędkarstwo to wiślane wedkarstwo. Bez obrazy oczywiście z całym szacunkiem ale wygląda to troche niecodziennie. Pozdrawiam. Myślę, że wyjaśnieniem do podpisu mogą w jakimś stopniu być przewijajace się w tym wątku powyższe fotografie, atmosfera jaką oddają. Poznałem trochę łowisk w całej Polsce, ale żadne nie wyzwalało we mnie tyle (czasem skrajnych emocji) co Wisła, a moja Wisła to tak naprawdę odcinek od Siekierek do Spójni, poza ten rzadko się zapuszczam. Pierwsza fascynacja trzy lata temu, gdy łowiło się duże ilości ładnych leszczy i było po 3-5 razy w tygodniu nad rzeką, potem łażeniem bez wędek w każdy kąt na obu brzegach i po prostu oglądanie wody, szukanie brzany i wreszcie Wisła z pokładu pychówki. Razi i boli syf jaki idzie w rzekę, doprowadza do białej gorączki wszechobecne mięsiarstwo, ale nie spotkałem tak różnorodnej, nieprzewidywalnej, zmienne, kapryśnej i wymagającej od wędkarza, a jednocześnie zasobnej w ryby (których też ubywa z zastraszającym tempie) innej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Dzis inwestor podpisal z wykonawca umowe o rozbudowie Czajki. Za dwa lata bergiel powinien sie zamknac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ale 2 lata to spora ilość czasu i nie pozazdroszczę łowić w takich warunkach, ale ciekawe co na to inspekcja środowiska w końcu od czegoś są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Wujek, z jakim obiektywem zrobiłeś tę fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Wujek, z jakim obiektywem zrobiłeś tę fotkę? Hmm, napiszę tak:aparatem Lumix FZ-50 który przy 3mln pikseli ma zoom 21,4. Nie wiem jakiemu obiektywowi to odpowiada, ale ściąga całkiem, całkiem.Na zdjęciach prawdopodobnie jedyna w Polsce w roku 2007 lęgowa kolonia rybitwy czubatej. Zdjęcia pokazują możliwości obiektywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 ładnie ściąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Czyli, jak znalazłem w necie, 35 – 420 mm, dzięki. Tego bielika to chyba nie pstryknąłeś na największym zoomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Nie wiem czy te 420mm są >3mln piks. Przy 3mln jest chyba jeszcze więcej. Bielika ściagnąłem największym jakim się dało, ale nie widziałeś odległości w jakiej siedział. Robiłem go z drugiego brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 ładnie ściąga Przy najsłabszej jakości można uzyskać ogniskową 3000mm i jasności 3,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Robiłem go z drugiego brzegu Spoko, jak doczytałem 85-krotne powiększenie, oczywiście kosztem paru rzeczy. Pytałem bo tak sobie szperam wśród obiektywów i byłem ciekawy czym i z jakiem odległości zrobiłeś tę fotę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Kawałek od... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 jaka japa w tym drzewku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 jaka japa w tym drzewku Kiedyś w takim drzewku nad rz.Bug miałem okazje podziwiać sowę,uroczy widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 jaka japa w tym drzewku Kiedyś w takim drzewku nad rz.Bug miałem okazje podziwiać sowę,uroczy widok W tym drzewku sówka by się nie zmieściła Japa tylko ciut większa od ludzkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Kilka fotek z dzisiejszego spaceru.Zimujące tracze nurogęsie, samiec i dwie samice, oraz samce gągołów na środku Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Niestety wszystko przede mną uciekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 I jak zwykle pokazywały się bieliki, ale zanim zdążyłem dobiec do aparatu bielik pokazał mi ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Bardzo piękne zdjęcia,@wujek może warto zrobić zasiadkę na bielika i być może uda Ci sie go z bliska uwidocznić na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Zasiadka na bielika?A na co najlepiej bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi