Skocz do zawartości

Nad Wisłą

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

a tak zapytam:) może mi ktoś powiedzieć/pokazać gdzie bergiel dokładnie się znajduje?

Bielański jest mniej więcej na wysokości, gdzie Wisłostrada łączy się z Pułkową. Będąc tam latem z ciekawości, przeżyłem szok. Syf jaki tam wypływa, smród niemiłosierny i masa wędkarzy. Co oni tam robią? Sama przyjemność relaksować się w takim miejcsu :wacko: :huh:

Powiem wam, że fajnie wygląda ten post @anquiler'a, wstawione jest zdjęcie z osranym papierem toaletowym na żyłce wyciągniętej z wisły a pod spodem napis: Prawdziwe wędkarstwo to wiślane wedkarstwo. Bez obrazy oczywiście z całym szacunkiem ale wygląda to troche niecodziennie. Pozdrawiam.

Powiem wam, że fajnie wygląda ten post @anquiler'a, wstawione jest zdjęcie z osranym papierem toaletowym na żyłce wyciągniętej z wisły a pod spodem napis: Prawdziwe wędkarstwo to wiślane wedkarstwo. Bez obrazy oczywiście z całym szacunkiem ale wygląda to troche niecodziennie. Pozdrawiam.

Myślę, że wyjaśnieniem do podpisu mogą w jakimś stopniu być przewijajace się w tym wątku powyższe fotografie, atmosfera jaką oddają. Poznałem trochę łowisk w całej Polsce, ale żadne nie wyzwalało we mnie tyle (czasem skrajnych emocji) co Wisła, a moja Wisła to tak naprawdę odcinek od Siekierek do Spójni, poza ten rzadko się zapuszczam. Pierwsza fascynacja trzy lata temu, gdy łowiło się duże ilości ładnych leszczy i było po 3-5 razy w tygodniu nad rzeką, potem łażeniem bez wędek w każdy kąt na obu brzegach i po prostu oglądanie wody, szukanie brzany i wreszcie Wisła z pokładu pychówki.

Razi i boli syf jaki idzie w rzekę, doprowadza do białej gorączki wszechobecne mięsiarstwo, ale nie spotkałem tak różnorodnej, nieprzewidywalnej, zmienne, kapryśnej i wymagającej od wędkarza, a jednocześnie zasobnej w ryby (których też ubywa z zastraszającym tempie) innej wody.

Wujek, z jakim obiektywem zrobiłeś tę fotkę?

Hmm, napiszę tak:aparatem Lumix FZ-50 który przy 3mln pikseli ma zoom 21,4. Nie wiem jakiemu obiektywowi to odpowiada, ale ściąga całkiem, całkiem.

Na zdjęciach prawdopodobnie jedyna w Polsce w roku 2007 lęgowa kolonia rybitwy czubatej. Zdjęcia pokazują możliwości obiektywu.

post-161-1348913745,1383_thumb.jpg

post-161-1348913745,3672_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...