Skocz do zawartości

Nad Wisłą

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mam taka sama pychóweczke :D ,nie uzywam do niej silniczka tylko wiosełkiem sie odpycham,sprawdza sie bardzo dobrze na rzece

Tylko trzeba mieć cholernie dużo czasu i siły.. Na takiej rzece jak Wisła.. Sporo czasu spędziłem na wiosłach i np. przepłynięcie około 3 km w górę rzeki to 40 minut. Przepłynięcie Wisły w poprzek (na drugi brzeg) - około 5 minut :D

Wujek dla mnie też okolica znajoma :D

Jakie zanurzenie ma wasza łajba i jak daje sobie rade przy niżówkach? Jak przy tej wielkości radzisz sobie ze ściąganiem łódki z mielizny, jeśli już trafisz na to nieszczęście?

Pytam z ciekawości, bo nam w lipcu na rekorodowo niskiej wodzie ciężko szło z typową pychówką.

Nie wiem jakie łódź ma zanurzenie, ale jak na swoje rozmiary stosunkowo niewielkie. Płynelismy przy stanie 120cm, ale nie było źle. Kilka razy przytarliśmy po przykosach, ale delikatnie i nie trzeba było wchodzić do wody. Przykosy są przeważnie dobrze widoczne więc nie było z nimi raczej problemu. Kilka razy zawracaliśmy przed przykosą ponieważ były nieoznakowane bojkami i przy wyższej fali gorzej widoczne. Jeśli chodzi o kamienie, rafy Wisła jest dość dobrze ozankowana bojkami, ale trzeba było zachować czujność. W każdym razie w czasie 3 dni nie zdarzyło się ani razu przywalić w coś twardego.

gacopyrz fajne fotki :D . Wisła jest piękna. Moja Monika tak samo uważa. Za każdym razem jak jesteśmy nad Wisłą mówi jaka to piękna rzeka. Wcześniej nie zwracała na nią wogóle uwagi. Uważała zresztą jak większość ludzi że to brudna, śmierdzący ściek.

Wcześniej nie zwracała na nią wogóle uwagi. Uważała zresztą jak większość ludzi że to brudna, śmierdzący ściek.

:D Skąd ja to znam. Zresztą większość ludzi ma utarty taki stereotyp i dopiero po pierwszym rejsie zakochują się w Wielkiej Rzece ...

Pozdrawiam

Fajna macie duza lodz. Ile ludzi pomiesci?

Do wędkarstwa to trójka ludzi to max, do pływania rekreacyjnego może być i siedem osób. Parę postów wyżej masz fotkę ze spływu, kiedy popłynęliśmy w cztery dorosłe osoby plus trójka dzieci i solidny bagaż: dwa namioty w tym jeden ogromny, cały osprzęt biwakowy, jedzenie na 3 dni.

Zresztą zdaj ładnie maturę i egzaminy i wtedy zapukaj na priv'a :D, to będziesz miał możliwość sprawdzić sobie organoleptycznie gabaryty łódki.

Pozdrowionka