Skocz do zawartości

Kobyla Góra

Gandalfwhite

Rekomendowane odpowiedzi

witaj.w takiej porze (letniej) będzie tam na 100% wielu plażowiczów i z tego powodu ja osobiście nie za bardzo lubię tam łowić...znajdziesz wiele miejsc bez takiego natłoku,ale prawdziwego spokoju nie zaznasz...jeśli będziesz łowił z "pływadła" jakiegoś proponuję okolice zapory...można połowić wszelakie ryby spinningowe...piękny pasiak tam występuje jeśli Cię interesuje...pzdr

Edytowane przez krystiano1981r

Dziś miałem się tam wybrać ale średnio widzę się z tymi burzami w tle na łódce.

Na co się nastawić na "kobyłce", głównie okoń (choć w tym roku przez głupotę zarządców zbiornika ikra okoni w 3/4 wyschła)

Jest też szczupak no i nie wielkie ilości sandacza i to w dodatku takiego do 45cm.

Trafiają się spore sumy i czasem jakiś bolek zagoni.

Ale głównie nastawiaj się tam na okonia.

Co do miejsc zawsze coś znajdziesz o ile leśne dziadki nie oblegną całego zbiornika za karpikiem.

Też może w sobotę tam popływam ,ponieważ moja kobieta chce się po opalać więc jak skorzystam z okazji :) :D

Brzeg jest łatwo dostępny?

I jeszcze pytanie.

Można pobrodzić w woderach? Czy wystarczą sandały i krótkie spodnie :D

Jest tam jakas wypozyczalnia sprzetu plywajacego? Zbiornik ja na warunki wlkp nie taki brzydki, moze warto w koncu tam wpasc...

Brzeg dostępny na całym zbiorniku.

Sandały średnio polecam większość zbiornika to las.

Sprzęt jakiś tam jest ale nie wiem jakie ceny i co za sprzęt.

Wodery jak najbardziej ale tak jak Krystian napisał pływadełko bardziej się sprawdzi.

Edytowane przez Sebo0707

Oj dawno nie byłem wody się obawiam i czasu brak ;)

Michalice jeden cały dzień i nawet jednego strzała nie było

Wracając do kobyłki jeden listopadowo/grudniowy z zeszłego roku.(ma 66cm )

czarnuszek już taki fajny... :) Kumpel pisał,że w pierwszych dniach czerwca to dosyć fajnie na Michalicach łowili...(może już wyłowili..?)

jak wrócę to się ustawimy na Widawkę... ;) pzdr