Skocz do zawartości
  • 0

Łódka czy ponton

tomi78

Pytanie

Za kilka dni stanę się posiadaczem silniczka 5KN :mellow: i muszę do tego kupić jakąś łajbe i mam straszny dylemat.

W grę wchodzi łódka 4,20 dł lub ponton http://www.kogutomania.pl/ponton-kaiman-p-2783.html łódka nie wiem konkretnie jakiego producenta.

Mam zamiar łowić na Słowacji i oczywiście na naszych super łowiskach.

Z jednej strony chciałbym łódkę bo jest w niej więcej miejsca i jest stabilniejsza od pontonu z drugiej strony to problem bo trzeba to ciągnąć za autkiem a jak pojadę dalej to już koszmar .Kolejny problem to to że czasem nie ma gdzie zwodować .

Ponton przewiozę w bagażniku i właściwie wszędzie mogę go zwodować ale znowu mniej miejsca i chyba mniejszy komfort łowienia. :unsure:

Doradźcie bo mi w tym miejscu skończyła się wyobraźnia.

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam Bombarda Aero 310 z pneumatyczna podloga i we dwoch na stojaco trzeba uwazac na wodzie stojacej. A na rzece moim zdaniem lowic sie tak nie da ale nie probowalem i probowac nie zamierzam.

Na wodzie stojacej jesli dwie osoby jednoczesnie zmieniaja miejsce to ponton jest malo stabilny. Da sie lowic we dwojke pod warunkiem ze jednoczesnie przemieszcza sie jedna osoba.

Poza tym pneumatyczna podloga jest lekka, wystarczajaco twarda, latwa w utrzymaniu, nie trzeba jej montowac, troche lukowata od pompowanego kila ale to nie przeszkadza. Trzeba tylko uwazac na zar z papierosa