pitt Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 pewnie od tych samych technikow, co stwierdzili, ze zolte sa szkodliwe sorry, musialo byc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Niebieskie szkła powodują uszkodzenie plamki żółtej- oczywista producenci modowi robia takie szkła ale renomowane firmy np Polaroid raczej takich nie stosują , pitt jak cofniesz sie na poprzednia stronę to zobaczysz ,że napisałem ,że wiedze czerpię od kolegi optyka on jako szanujacy sie zakład nie używa kompa optycznego do stwierdzenia wady itp tylko pracują u niego dwie okulistki które mnie w tym temacie kiedyś oswieciły może mnie oszukały nie wiem o jednak coś znalazłem nie kłamały http://kopalniawiedzy.pl/,160 Edytowane 20 Czerwca 2013 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Czyli dobrze mówiłem o siatkówce a pomyliłem kolor bo mówili o jednym i drugim, a za dużo tych informacji dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 http://www.ray-ban.com/usa/sunglasses/rb3508/004-4l tu wyedytowany, nieprodukowany, niebieski ray ban ... biorac pod uwage amerykanskie zamilowanie do sadzenia sie o miliardowe odszkodowania, a takze ilosc firm, na prawde swiatowych leaderow, produkujacych szkla w kolorze blue, to cos mi sie wierzyc nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Pitt myślę ,że wiadomosci na temat szkodliwosci sa dostepne ale moda ma swoje plusy i minusy kupując dany towar zdajesz sobie z tego sprawę co ryzykujesz przecie jak ktoś zje np proszek do prania made in czajna i potem bedzie zakładał proces firmie tłumacząc sie np nie znajomoscią jezyka bo myślał że to cukier to i tak przegra whisky i wóda też szkodzą nie słyszałem aby ktoś założył proces że dostał marskości wątroby bo myslał ,że to lekarstwo Edytowane 20 Czerwca 2013 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 eee tam, mysle, ze juz dawno paczki fajek w rekach nie trzymales ... swoja droga, juz widze te ostrzezenia na niebieskich brylach: uwaga! noszenie grozi zanikiem zoltej plamki w wieku emerytalnym ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 eee tam, mysle, ze juz dawno paczki fajek w rekach nie trzymales ... swoja droga, juz widze te ostrzezenia na niebieskich brylach: uwaga! noszenie grozi zanikiem zoltej plamki w wieku emerytalnym ;-)No już 3.5 roku mija jak nie trzymałem ale myslałem ,że teraz jest taki napis https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1460_313068888826026_1110860702_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 ...a mi się coś wydaje, że jak odkryto zależność pomiędzy niebieskim światłem, a jego wpływem na żółtą plamkę to coś zaradzono. W zasadzie wystarczy nałożyć dodatkowy filtr od wewnętrznej strony szkieł, który nie będzie wpuszczał światła o określonej długości fal do oka i problem rozwiązany. Po stronie zewnętrznej szkło może być koloru... najbardziej modnego w danym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi