Pablos Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam!Ale rozgorzala dyskusja nad wielkoscia przynet, fajnie. W sumie musze sie przyznac ze rowniez nie uzywam jakis tam wygorowanych ciezarow, ale chcialem sprobowac w nastepnym sezonie wlasnie tych ciezszych i to wcale nie na muskie Jesli 50gr wobler leci daleko przy tylko malym ruchu wedki, to większy równiez powinien tak leciec, tylko ze z grubszego kija Wiec kwestia przyzwyczajenia a jakie efekty - to sie okaze <_< priv widziałem bardzo ładny... A co to za tajemnice?? <_< Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 @pablosseksualne @jurekto w koncu jak? bardzo ladny czy dzieki ... ? @standerusmasz na mysli profiblinker turbotail? tu bedzie najwiekszy wybor http://www.hwangelshop.de/zobacz tez tutaj http://www.angel-ussat.de/shop, pod gummik?der, a i sandra sie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 @Standerus jeśli szukasz dużych sandr i twisterów to bardzo proszę. Tu w porównaniu z dużą (normalną) sandrą. I tak, te 3 megasandry ważą po 25g, a te na samym dole jako że są już z obciążeniem ważą po 74g.Drugie zdjęcie w porównaniu z jackiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 A tu jeszcze takie maleńkie twisterki jakich używam. Na zdjęciu w porównaniu z megasandrą. Ważą po 40g.(sama guma tyle waży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 podzielilem watek o revo inshore ... nie dziekujcie wszyscy na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrynszpaN Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 @StanderusOminąłem problem. Fluttertails 7,5.Pozdr.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 jurek, przyszedl mi do glowy pewien wabik, o ktorym totalnie zapomnialem, a wlasnie on moglby spelniac twoje wymagania http://www.muskyshop.com/modules/cart/products.php/nav_id/7/ page/1/id/621/name/LindyTigerTubes8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Temat wielkości przynęt to naprawdę fajna sprawa. Kiedyś przynęta 8 cm była dla mnie gigantyczna. Teraz patrzę na 10 cm i jest mała... Ciekawi mnie co będzie się działo w połowie sezonu pstrągowego, gdzie średnia wielkość wobków to 5-7cm. Przejście na szczupakowe znowu będzie szokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 mi juz szoki przeszly, od momenetu jak lowie klenie na 1 centymetrowe zuki i zebacze na 13 calowe cudaki jestem wyluzowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 A klenie łowisz na plum?13 cali to już nieźle, muszę coś przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 plum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Kiedyś @Zanderix opowiadał mi o metodzie na plum , ale nie będę jej wyjawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 no tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 jurek, przyszedl mi do glowy pewien wabik, o ktorym totalnie zapomnialem, a wlasnie on moglby spelniac twoje wymagania http://www.muskyshop.com/modules/cart/products.php/nav_id/7/ page/1/id/621/name/LindyTigerTubes8 O dobre !! 3/4 oz piękna waga a jak leci....hoho ! wnajbliższym czasie kopsnę się do wędkarskiego i zrobię zdjecie pewnej popularnej tu przynęty... <_< To będzie raczej coś dla was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 3/4 to tylko hak, bez samej tuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 no widzisz??? samym hakiem bym rzucał... to taka większa mormyszka.. a tak by the way to straszna masakra te wabiki.Ciekaw jestem czym @pepe łowił Musky w US?? Z katalogu Salmo to tylko whitefish albo skinner 20....ae oczym ja tu pisze..to lekkie paprochy są <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 ech ty szarpaku jeden, ty! pepe rzuca pol dnia skinnerem 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 @jerzy-Uważam, ze stosowanie jerków 100g to masohizm i tyle. Rozumiem 100g wabiki w morskim trolingu, ale żeby tym rzucać?? Ja mysle ze to troche inaczej a no tak majac dostemp do konkretnej wody na ktorej srednia ilosc dozych ryb jest wieksze niz gdzieindziej to nawet regola .Doza przynenta a mowimy tu o przynentach powyzej 100 gram i wielkosciach 14-25 cm na odpowiednim zestawie to super zaprawka .Po calym dniu chlostania na drogi dzien czujemy lekki bol w barku.Najciekawsze jest to ze tu czyli w kraju metrowek 90 % polawiaczy zembatych uzywa wlasnie takich jerkow ,polki uginaja sie pod ciezarem i wyborem .Nie ma tu zadnej filozofi i napewno nie jest to finezyjne lowienie .Dozy wypasiony szczupak niewybiera swojej ofiary przypadkowo a napewno dozy wabik to lepszy kasek niz paproch.Jerzy dalbym Ci sezon na kilku lodziach w towarzyswie tubylcow a mogie dac rekie uciac ze zmienilbys zdanie ze dozy to musi byc blee a przynenty ktore dzis masz na szczupaka zmienilyby tylko nazwe na -OKONIOWE .Kilka przynent kolegi z forum ktory sie nawrocil http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ccc8fd39a273074.htmlRecepta na doze szczupaki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b54a4f13fea1cf6.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c669bdfc4c40bde.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b561c8f2322a3e2a.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f449a7e7065fd27.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 No tak co to forum robi z człowieka!!! Przez ten wątek dziś rzucałem drugi raz w życiu fatso 14S, ale tym razem do ciepłej i słonej wody. I wiecie co?..........woda była tak słona, ze tonący Fatso ...pływał !!! pozatym trolowaliśmy Gigant Chubby Salmo przez kilkanascie kilometrów, ale bez więksych a takze mniejszych....w zasadzie żadnych efektów. Ryby nie brały. na echosondzie cisza. Jednak to kwestia czasu na Gigant Chubby napewno siądzie spory tuńczyk Trafił się tylko ten śmiszny hamurek z rzutu na baaardzo cieżką 30g przynęte pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 hehehe normalnie jest tak brzydki ze az ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 @jerzy- Ty sie tam dobrze rozejrzyj a moze miejscowe lodki jakies fajowe jerki strugaja.A jak sie juz wciagniesz na dobre to napewno big jerki polubisz i ten maly poranny bol w plecach po calym dniu lojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Czyżby rację miały dziewczyny mówiąc że nie liczy się długość tylko średnica?? <_< @Standerus, Całkowity offffffffff top: Dziewczyny mówią coś takiego: wielkość nie ma żadnego znaczenia, jeśli jest długi, gruby i długo stoi (podsłyszane )Pzdr. Kryst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 :smark: :smark: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 http://www.youtube.com/watch?v=aoMwuXC9Lio&feature=relat ed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ponieważ sam przekonuję się (bardzo powoli) do większych wabików (pewnie w wodzie gdzie spodziewałbym się metrówek udało by mi się to szybko) to wpadł mi do głowy szatański i głupawy pomysł:W wodach obfitujących w rekiny które atakują ludzi można by było zastosować wabik imitujący na przykłąd pływającego człowieka (tu różne prace wabika: żabka, delfin) ew. człowieka na desce surfingowej. To byłyby wielkie przynęty. Ciekawe kto łowiłby na żywca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi