Skocz do zawartości

Zimowy spinning w Warszawie i okolicach

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bylem w niedziele w niezlym szoku. Wyskoczylem kolo poludnia na jedna z podwarszawskiech glowek. Szczupak i sandacza gryzl az milo i to pomimo wysokiej wody.

Najlepszy bylo kolo ktory przyjechal z bocznym tokiem na okonia i na male kopyto wyciagnal na oko 2.5 kilogramowgo sandacza w trzecim rzucie :huh: . W ciagu trzech godzin bylem swiadkiem holowania dwoch szczuplych 50-55cm i trzech wymiarowych sandaczy z jednej klatki, nie liczac skrotow. Niestety nie nalezalem do szczesliwcow. Mialem kilka lekkich pobic i jedno mocne za warkoczem po ktorym 9cm kopyto w jedenej trzeciej zeszlo z jiga ale bez ryby...

Lokales z ktorym rozmawialem bardzo chwlil sobie ten sezon a zwlaszcza poprzednio listopadowa nizowke. Bywaly dni ze lowiac z lodki na upatrzonej przykosie lapal po kilka grubych sztuk dziennie. Nie jest chyba tak zle z sandalem na podwarszawskiej Wisle. Ja jeszcze nie odpuszczam tylko czasu malo

Potwierdzam. Nie jest żle w tym roku z sandaczem w Warszawie. Jest go bardzo dużo, większość to króciaki, ale większe sztuki też się trafiają. W centrum miasta nikt siaty nie postawi bo za widno jest. Dlatego jest ryba. W poniedziałek na 4h łowienia ponad 10 brań, 7sztuk wyjętych, 5 wymiarowych, największe dwa to 75cm i 68cm. W zeszłym tygodniu także sporo wymiarowych.

I jak próbował ktoś z was w weekend połowic trochę? Całkiem ładna pogoda była :mellow:

W sobotę bylem na rybkach ale nic z tego, z jednej strony nawet fajnie poniewaz sobie trochę czasu spędziłem nad woda :D

Pozdrawiam

Slider

Dzisiaj wieczorkiem na chwilę z Pablitos wyskoczyliśmy nad wodę. Za jedną z główek zaliczyliśmy po braniu na gumki, ale postanowiliśmy jeszcze jedną opaskę woblerami obrzucać i niestety zero.

• 2 tygodnie później...

Koledzy - gryzie coś nad Wisełką? Mam zamiar w piątek wyskoczyć a po świętach tj. od 27 do Sylwestra również :D Trzeba będzie sporo kalorii spalić :D Ostatnie dni :D Sezon pewnie zamknę 31 grudnia...

27 lub 28 tez sie wybieram. Ostatni raz w tym roku bo 29 raniutko w góry wyjeżdżam. Możemy się spotkać, pokaże Ci lewego brzegu troszkę ;)

Zdjęcia z końca listopada.

post-788-1348913690,6867_thumb.jpg

post-788-1348913690,7929_thumb.jpg

@PikeHunteR - nie ma problemu - chętnie się piszę 27 lub 28 grudnia na wspólne łowy :D Ja tak naprawdę to mam wolne od dziś, tj. 21 grudnia do 1 stycznia 2008 :D i z wyjazdem na rybki nie będzie problemu :D Oby tylko nie padało :D (śnieg może padać :mellow: ) Daj więc znać co do miejsca i godziny spotkania oraz kiedy - 27 czy 28 grudnia. Może ktoś z was jeszcze się pisze na ostatki w tym roku? Większą grupą będzie raźniej :mellow:

Chętnie bym do Was dołączył 28.12.

Podoba mi się Wisełka w tamtych okolicach.

Tylko z dojazdem bym miał mały problem

@krzysju, nie będzie problemu - jeśli jesteś z Warszawy to SPOKO - ja jestem z Ząbek i jadąc w stronę Góry Kalwarii będę jechał przez Warszawę i mogę cię zabrać samochodem :D Jeśli wyjazd dojdzie do skutku na 100 % to na priva daj namiary skąd cię zabrać :D

@PikeHunteR - o śnieg w tych dniach to musimy ładnie poprosić :D (wiesz KOGO :lol: ) łowiąc w śnieżnej scenarii i to w dodatku w ostatnich dniach roku 2007....pięknie by było :D :mellow: