Skocz do zawartości

Zimowy spinning w Warszawie i okolicach

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Napisałem smsa do znajomego mieszkającego nad Wisłą. Potwierdził, że rzeka nie nadaje się do wędkowania :wacko:

@pike - jutro zrobię zwiad - ale to prawda co mówią i piszą - Wisłą płynie śryż - zobacz tutaj : http://www.imgw.pl/wl/internet/zz/rzeki/biul_hyd_codz.html

Zatem do jutra

Koledzy! Niestety jak pisali inni, tak się sprawdziło - nie da się łowić :/ Wyskoczyłem dziś na godzinkę nad Wisłę w Warszawie no i widok taki jak na zdjęciach :D Pozostaje więc zrobić konserwację sprzętu i odłożyć w kąt :D Może w lutym na pstrągi... na Kwisę w okolicach Lubania lub nad Bóbr :D

post-768-1348913692,8012_thumb.jpg

post-768-1348913692,8604_thumb.jpg

No faktycznie taka woda średnio zachęca do łowienia,choiaż widziałem kiedyś na telewizji SeaSons czy jakos tak,w Holandi spinningistów którzy własnie a taką pogodę łowiłi potażne sandały często 3 szt po ponad 10kg w 3 rzutach :blush::huh: był to dla mnie szok.Ci ludzie łowili na rosówki zakładane na systemik Draszkowicza, w wolniakach gdzie był lod,rozbijali go bosakami i spinningowali w takich przeremblach 5m na 5m.

Niestety jest jeden haczyk w ich wodach poprostu były ryby :wacko:.

w ogromnych ilościach i rozmiarach.

Witam.Moge wam napisac,jak wyglada woda na BUGU.Chcialem dzisiaj zakonczyc sezon wedkarski 2007 paroma rzutami spinem nad Bugiem lub nad odnogami Bugu.NIC Z TEGO!!!!!!!!! Bug w okolicach Kuligowa,Czarnowa,Śleżan,Młynarzy stoi na całej dlugosci.Spietrzona kra nawet nie drgnie.Na odnogach pierwsi zapalency na mormyche.Lód na starorzeczach grubosci ok.8cm. Spotkalem 4 wedkarzy,zero efektow.

• 5 tygodni później...

Witam

Mam pytanko, czy ktoś z Wa-wy wybiera się w ten weekend na pstrągi ?

Jeśli tak, czy ewentualnie byłby w stanie przygarnąć pstrągowego nowicjusza takiego jak Ja ? :D

Z góry przepraszam że tak chcę się wprosić, ale przy kimś znającym temat będzie chyba troszkę prościej :D

Pozdrawiam

Kuba

próbowałem złowić kajakarza, ale się nie udało... :mellow:

Kajakarz po za zasięgiem :D

:lol: :lol: boleniówki które mam, są w sam raz i kajakarz byłby w moim zasięgu :D

Całkiem możliwe że Twoje granaty boleniówkowe byłyby w zasięgu,dziurka w kajaku murowana :mellow:

Witam

W dniu dzisiejszym wybrałem się nad Kanał Żerański w poszukiwaniu okoni...po trzech godzinach ciągłęgo rzucania, ciągłęgo zmieniania gum na taką lub inną (zrobiłem chyba przegląd wszystkich kolorów) zaliczyłem trzy brania z czego jeden okonek był na haku ale spadł :D Zrezygnowany stwierdziłem że może spróbuję na woblery, założyłem niebiesko-srebrnego 4 cm krakusa (swojego czasu podobne woblery były znakomite na okonia, co prawda w innym miejscu, ale trzeba kombinować) w którymś rzucie wreszcie branie i ...uwiesił się około 40 cm szczupaczyna, podholowałem do brzegu, nie wyjmując go z wody za pomocą szczypiec uwolniłem rybkę, pomyślałem sezon ropoczęty co prawda wbrew regułą i regulaminowi :(ale nie z mojej winy, przecież każdemu zdarzyć się może. Kolejny rzut oddałem w przeciwnym kierunku do poprzedniego i ta sama sytuacja, esoxik około 40 cm tym razem zapięty delikatnie za dolną szczękę, delikatne wyhaczenie i PA PA Rośnij DUŻY !! :D. Na tym skończyłem wędkowanie, wolę nie kusić losu, a pozatym najważniejsze że w końcu po nieco ponad miesięcznej przerwie wreszcie spędziłem kilka chwil nad wodą.

Oby do kolejnego weekendu :D

Pozdrawiam

Kuba