pitt Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 nie dosc, ze wzrokoowiec, to jeszcze uparty jestem, wiec zapytam po raz kolejny ... jakies fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bendericus Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 ja równie uparcie odpowiem: jeszcze nie skończyłem!Dzisiaj wziąłem się za woblera 3 częściowego (wystrugany, uzbrojony, teraz schnie nim klej). Będzie to (niesamowicie łowna, nie łapiąca zaczepów i w ogóle doskonała...) czarniutka pijawka. Już od dawna koledzy prosili mnie, żebym im takich nastrugał (bo czegoś takiego w sklepie się nie kupi). Teraz czas na realizację zamówień . Od jutra biorę się za malowanie nowej serii wobków, więc jak dobrze pójdzie, to koło weekendu wstawię jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 No ale ostatecznie narobiłem dzisiaj woblerów, że starczy mi ich na bardzo długo myslalem, ze narobiles i starczy na baaardzo dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bendericus Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Pokażę wam narazie tylko 3 sztuki (nie miałem czasu na malowanie innych)... 5, 6,5 i 4,5cm. W Piwnicy leżą gotowe 4cm i 4,5cm+ dwie 5cm pijawki. Na zdjęcie nie wyglądają zbyt apetycznie, ale w realu wyglądają na prawdę ładnie (pierwszy od góry opalizuje na zielono, pijaweczka lekko na srebrno a pstrążek ma bardzo ładne tonalne przyjścia- zdjecie nie oddaje ich urok.u)Te ze zdjecia pracują bardzo ładnie i mam nadzieję, że skuszą niejedną rybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Właśni, że są apetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 laczone maluchy sa bardzo sexy, te maja 4.5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bendericus Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 wyglądają mi na Rebele...zgadłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 y??p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 powracam do tematu, bo nadal uwazam go za interesujacy i nadal jest takich woblerow bardzo malo ... sa praktycznie niedostepne czy ktos z kolegow strugaczy odniosl sukcesy w tej dziedzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bendericus Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Nie powiem, że odnoszę jakieś maga sukcesy w struganiu takich wobków, ale kiedyś, gdy zacząłem czytać ten temat postanowiłem zrobić kilka maluchów. Na początku były to całkiem spore maluchy (zdjęcia są w jednym z postów powyżej). Kilka rybek skusiły, więc zrobiłem kolejny krok w miniaturyzacji, i zacząłem strugać takie po ok 3cm Na początku wobki słabo wychodziły, a moje palce nadawały się wyłącznie do remontu <_< Trochę poćwiczyłem i...wobki są całkiem niezłe. Mówię Wam, 3cm oska jointed wymiata, odrazu stała sie jednym z moich liderów. Właśnie się zabieram do zrobienia jakieś większej partii (żeby starczyła na cały sezon) bo przez zimę wystrugałem sobie tylko 8 i do tej pory zostały tylko dwa .Dzięki Panowie, że natchnęliście mnie do zrobienia takich wobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Prototyp o którym pisałem parę postów wyżej w tej chwili wygląda tak jak na zdjęciu poniżej. Zapowiada się dobrze. Agresywna praca przodu połączona z wężowatym trochę ruchem z racji przegubu. Na razie skusił dwa pstrążki okołowymiarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 @sithszkoda, ze nie polozyles go kolo czegos gabarytowo bardziej znanego, np. gloog 3.5 albo butcher ... tak trudno sobie wyobrazic, jaki jest duzy (maly) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Ma 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Znalazłem na stronie producenta, prezentuje się naprawdę nieźle.http://www.pgwob.yoyo.pl/woblery/062.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 wyglada rzeczywiscie zachcejaco no i na malucha co sie zowie ... @pabloczy moglbys napisac wiecej o tym woblerze i jego rodzenstwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopg Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam . Przepraszam za brak odzewu ale jestem trochę zabiegany . Jestem w trakcie reorganizacji mojej pracowni i na wszystko brakuje mi czasu Wyjaśniam w kilku słowach...... patrząc od góry.... mała kuleczka długość 2 cm , pod nią typ ...jugol 2,5 cm i pod spodem mały łamaniec ten sam kształt co powyżej tylko złamany . długość ok 3 cm.Mocowanie na kotwice od dołu. Łamańca można połączyć pojedyńczo lub podwójnie. I tu dobra rada dla wszystkich którzy strugają ... używajcie żywic do wklejania stelaży !!! żadnych klejów itp wynalazków. W szczególności przy łamańcach.Oczko umiejscowione jest pod spodem pierwszego korpusu . Dobrze stabilizuje wobler a ogonek jeżeli można go tak nazwać swobodnie pracuje.I tylko przedni korpus jest dociążony ołowiem. Jest to celowo zrobione po to żeby ogonek zawsze pracował . Nawet najmniejszy prąd wody sprawia że ogonek pracuje. Nadaje sie na bardzo wolno płynące rzeczki.Tego typu woblerami ( tonącymi ) obławiałem głębsze rynny. Ten kształt sprawia że wobler pracuje dość mocno. Jeżeli ktoś woli spokojniejszą prace proponuje smuklejsze kształty . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bendericus Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 A ja się pochwalę, że zrobiłem jointeda o długości 2cm:]. Już uzbrojony, dzisiaj zaczynam malowanie partii. Zobaczymy, co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bendericus Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Tutaj macie trzech przedstawicieli. Wobki malowane aerografem, brokat nakładany pędzelkiem (trochę go za dużo). Fajna z nimi zabawa, tylko strasznie to czasochłonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 @bendericuslowne sa ... troche sie napracowalem nad ustawieniem do tego cholernego uciagu ... ale sie oplacilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekP Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam,znalazlem w swoim zbiorze cos takiego. Odlewany a nie strugany ale nie mniej sexy (pitt)Koy, 40mm, 4.0g, suspending, zanurzenie do 1m TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bendericus Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Pitt, to jak by coś, możemy się umówic, że ten wobler miał 10cm, a kleń 1m . Cieszę się, że połowiłeśTadekP, całkiem ciekawy wobler, ale ja umieścił bym go raczej w akwarium. Jak skonstruowana jest płetwa? Bo wygląda na gumową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekP Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Witam,nie mam akwarium, ale sprobuje z duzym sloikiem po ogorkach(LOL)Pletwa jest z tego samego mat. co korpus (poly- cos tam...)Polaczenie obydwu czesci jest tak skonstruowane, ze dziala jak podwojny zawias tzn. tylna czesc nie przekreca sie w kolo osi. PozdrawiamTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi