spiningista Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Mam pytanie do motorowodniaków pontonowców mianowicie jaką długość liny kotwicznej stosujecie pływając po dużych rzekach nizinnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 15-20m powinno wystarczyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Ja na gumiaku mam dwie.Na dziobie mam 15m linki i kotwe 9kg a na rufie 10m i kotwe 5kg.Rzeka Odra. Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Tez mi podobnie wychodzi...dodam, ze za kotwice robi u mnie ciezarek 10kg od wagi kartoflanej (z uchem) - z uwagi na zroznicowane dno i mozliwosc zalegania roznych przedmiotow.Przyjrzalbym sie tez grubosci owej liny - gdy uzywam taka, ktora latwo chwycic i ciagnac, w silnym pradzie bywalo, ze owych 10kg braklo. Gdy stosowalem ciensza bylo lepiej ale, zwlaszzca jak rece namiekniete, lekko sie wrzynalo... Trudno mi powiedziec jaka jest optymalna grubosc... Gumo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spiningista Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Jeżeli chodzi o grubość to waham się pomiędzy 10 a 12 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Bierz 12mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazloc Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zdecydowanie 12mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ze swoich starszych doswiadczen - nie bierz takiej, ktora zgnije. CZyli musi byc jak najwiecej tworzyw sztucznych a jak najmniej mineralnych... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spiningista Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zwykła czy pływająca? Ma to jakieś większe znaczenie, zalety lub wady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 SZczerze mowiac az tak gleboko nie wchodzilem nigdy...no ale teraz full wypas - w zeglarskim pewnie bedzie z kilkanascie mozliwosci... Na rzece jak utopisz i tak nie wyplynie ale na jeziorze (niby pradu nie ma ale zawsze jest jakas cyrkulacja od wiatrow) kilka razy udalo mi sie wylowic - mialem cos co jako tako mialo dodatnia plywalnosc... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spiningista Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Temat uważam za wyczerpany Dziękuję Wam raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
spiningista
Mam pytanie do motorowodniaków pontonowców mianowicie jaką długość liny kotwicznej stosujecie pływając po dużych rzekach nizinnych?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi