RafałWrocław Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Rafał, teraz nie masz wyjścia. Kupuj.... Dwa w jednym - na ryby i jak Ci się auto w błocie zakopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Może jeszcze Vanquish. Tylko te topowe Daiwy może i są topowe ale ten olej magnetyczny mnie się nie podoba. Nie usmiecha mi się wysyłanie co rok czy dwa do serwisu w Japoni na przegląd.Ten olej magnetyczny to wg. mnie chwyt marketingowy, nic więcej. Dawno go już nie mam w swoje Ceracie a kręcioł dalej śmiga tak samo. Nawet lepiej jak go porządnie zacząłem smarować. Kit, blaga i tania reklama dla maluczkich ten cały mag sealed, nic więcej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Ten olej magnetyczny to wg. mnie chwyt marketingowy, nic więcej. Dawno go już nie mam w swoje Ceracie a kręcioł dalej śmiga tak samo. Nawet lepiej jak go porządnie zacząłem smarować. Kit, blaga i tania reklama dla maluczkich ten cały mag sealed, nic więcej.I na taka opinie czekałem. Czyli do JP nie trza wysyłac na serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Magnateca Castrola też można "olać"- to taki wcześniejszy mag sealed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Krótko na temat : DAIWA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Daiwa vs ShimanoNie Daiwa i Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Dla mnie też remis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tjaaaa,- jak to czytam - mowa o dylemacie Daiwa czy Shimano,- to tak jakbym słuchał wypowiedzi na temat blondynki czy brunetki, wielkie tyłki kontra wielkie bufety a jak mawiał mój sympatyczny kolega zawsze na bani,- Arek blondynki na przestrzeni wieków zawsze miały lepsze bufety od brunetek I nawet jeśli to statystyczna prawda to ironia losu spowodowała że Tomkowa gwiazda jest blond z mikro bufecikiem a moja czarna ma konkretny bufet Może niech sobie każdy używa tego na co mu w danym momencie ochota przyjdzie zarówno w jednym jak i drugim temacie odmiana jest fajna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Może niech sobie każdy używa tego na co mu w danym momencie ochota przyjdzie zarówno w jednym jak i drugim temacie odmiana jest fajna Arek,czyżbyś sugerował,że nawet kot zdechnie przy jednej "dziurze".....?!?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Witam,A ja tak sobie zajrzałem, przed wypadem na "Króla Wody" w ten temat, co powraca jak bumerang i tak mi się przypomniało, po przeczytaniu stwierdzeń typu: "tylko Daiwa, tylko Shimano, w Shimano poza stellą i niektórymi tp reszta to chłam, że ktoś słyszał, że po sezonie Daiwa lubi szwankować, itd..." mądre powiedzenie "unikaj kategorycznych stwierdzeń, będziesz rzadziej wychodził na durnia". Sam staram się stosować do tej reguły (choć nie zawsze mi wychodzi) i innym też polecam. Ułatwia życie.PozdrawiamArek PS. Areczku, rude, w myśl zasady, że kiedy rdza na dachu, to w piwnicy zawsze wilgotno Edytowane 29 Czerwca 2013 przez haja1978 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) No też miałem Arku o nich wspomnieć, tylko te rdzawe tematy nie bardzo umiałem odnieść do kołowrotków,- bo kto by chciał zardzewiały sprzęt a rude kobiałki maja wiele więcej zalet niż rude przekładnie w młynku,- nie chciałem ich skrzywdzić swoją seksistowską opinią PSPo niemiecku to powiedzenie znam ale po polsku to chyba nie funkcjonuje choć jest zrozumiale Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Jak widać dyskusja to wyższość świąt bożego narodzenia nad wielkanocnymi. Można napisać 1000 postów i do niczego się nie dojdzie. Powoli ten temat staje się bez sensu. Jedni wolą shimano inni daiwa. A jeszcze inni dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tak czy siak, wychodzi ze najlepiej miec azjatke hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tak czy siak, wychodzi ze najlepiej miec azjatke hehehe Chyba bardziej JDM bo azjatyckie to chyba są wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tja i znów zahaczamy o ideał typu metr pięćdziesiąt z płaską głową, żeby było wygodnie piwo odstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Chyba bardziej JDM bo azjatyckie to chyba są wszystkie. No nie do konca chodzilo mi o kolowrotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tja i znów zahaczamy o ideał typu metr pięćdziesiąt z płaską głową, żeby było wygodnie piwo odstawić Moze male, ale 'skila' niewatpliwie maja duzo lepszego niz nasze i dupy tak nie truja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Panowie, Panowie. Mi chodziło o 2 konkretne modele a nie całą produkcję od lat 90. 2 modele stanęły do porównania a rozmowa zeszła na ogół firmy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Panowie, Panowie. Mi chodziło o 2 konkretne modele a nie całą produkcję od lat 90. 2 modele stanęły do porównania a rozmowa zeszła na ogół firmy:)Dla przypomnienia:......Shimano Sustain 2500 FB oraz Daiwa Infinity -Q 2000.... Edytowane 29 Czerwca 2013 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolos Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak juz przy Sustainach jesteśmy, to może ktoś się wypowie na temat 4000 FD (2003r.), tylko proszę nie porównywać go np. z TP 4000 FA, bo trochę mu brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Jak juz przy Sustainach jesteśmy, to może ktoś się wypowie na temat 4000 FD (2003r.), tylko proszę nie porównywać go np. z TP 4000 FA, bo trochę mu brakuje.Czego mu niby brakuje ? miales w ogole te dwa modele i je jednoczesnie rozbierales !??Czy zaslyszales info z pod budki z piwem od znajomego znajomego ? i w przyplywie eufori zakupiles takowego i teraz oczekujesz, ze wszyscy pogratuluja Ci zakupu i poklepia po plecach, ze to jest top !?? he. eh..To sa identyczne kolowrotki - pasuje w nich wszystko wymiennie, roznica poleega na desingu, nic wiecej.Natomiast tym dwom brakuje "troche" do japonskiego TP 4000HG 02` - bo to jest ich japonski pierwowzor.. a tak w ogole na temat.. to gdybym mial wybierac sustaina 2500FB a daiwe infinityQ2000 (zakladajac ze oba sa nowe ) wybral bym sustaina, nie dlatego ze to jakis szal, ale poprostu bardziej wizualnie mi sie sie widzi od daiwki. Edytowane 30 Czerwca 2013 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolos Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Czego mu niby brakuje ? miales w ogole te dwa modele i je jednoczesnie rozbierales !??Czy zaslyszales info z pod budki z piwem od znajomego znajomego ? i w przyplywie eufori zakupiles takowego i teraz oczekujesz, ze wszyscy pogratuluja Ci zakupu i poklepia po plecach, ze to jest top !?? he. eh..To sa identyczne kolowrotki - pasuje w nich wszystko wymiennie, roznica poleega na desingu, nic wiecej.Natomiast tym dwom brakuje "troche" do japonskiego TP 4000HG 02` - bo to jest ich japonski pierwowzor.. a tak na w ogole na temat.. to gdybym mial wybierac sustaina 2500FB a daiwe infinityQ2000 (zakladajac ze oba sa nowe ) wybral bym sustaina, nie dlatego ze to jakis szal, ale poprostu bardziej wizualnie mi sie sie widzi od daiwki. Tak się składa, że posiadam obydwa i tylko wizualnie są takie same poza kolorem oczywiście. W środku, tak na szybko dwa łożyska mniej, więc?Gratulować, czego? Daj spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Gdzie masz te dwa lozyska wiecej ? i w ktorym miejscu ? mozesz zrobic zdjecie jednego i drugiego od srodka i wrzucic fotki z "serii znajdz dwie roznice" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak juz przy Sustainach jesteśmy, to może ktoś się wypowie na temat 4000 FD (2003r.), tylko proszę nie porównywać go np. z TP 4000 FA, bo trochę mu brakuje.Ja bym kolego powiedział że sustain jest nawet troszkę lepszy niż TP FA gdyż jest to odpowiednik TP F więc pierwszej trwałej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja bym kolego powiedział że sustain jest nawet troszkę lepszy niż TP FA gdyż jest to odpowiednik TP F więc pierwszej trwałej konstrukcji.brando.. jaki model kokretnie sustaina masz na mysli ??!! FB czy FD ?? sustainfb=tpF a sustain fd = tp FA z pierwowzorem japonskim czyli TP4000HG juz ma sporo roznic.. inne materialy na glowne kolo, czesc czesci lepiej hartowane, lub lepsza jakosciowo stal ( ciemneijszy kolor np lozysk) no i lozyskowana szpulka ktorej nie maja wersje na usa i europe. Czekam na fotki z tymi roznicami.. bo jakos nie pamietam aby TPFA roznil sie w srodku od sustainaFD, poki co na wpatrywanie na schemat nie chce mi sie, bo jestem tak pewny swego, ze az to wydaje mi sie smieszne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi