Skocz do zawartości

Daiwa vs Shimano

brando

Rekomendowane odpowiedzi

A to rolki są jakoś w tych daiwach zabudowane? Integra rolka z łożyskiem?

W tych daiwach, które miałem wystarczyło tylko odkręcić śrube, wyjąć, zmierzyć, zamówić, włożyć łożysko i kolejny rok bez problemu :)

Nie postawiłbym znaku równości przy porównaniu tych dwóch rozmiarów obu producentów. Mam jeden i drugi tak jak Ty i dla mnie Certate 3000 zdecydowanie więcej zniesie niż Stella 3000. Mało tego z kulturą pracy jest zupełnie na odwrót niż u Ciebie ;) to Stella kręci super gładko i jedwabiście a Certate no....wyraźnie słabiej . No ale mi tam to nie przeszkadza. Już dałem sobie spokój z tymi nasłuchami czy coś szumi czy nie. Nad wodą jakoś słuch mam chyba gorszy :P

Ta sama waga te same rozmiary, stella to hybryda wyglądają podobnie a co tam w środku tego nie wiem. Rolka w tej stelli jak jakies dziwadło zintegrowane.

A co dopracy rolki mi to przeszkadza jak w zauberze

Edytowane przez tibhar
  • Like 2

Hybryda 3000MHG napewno będzie mocniejsza niż zwykłe C3000 no ale wtedy wiadomo wyższe przełożenie. Ta Cerata 3000 czy w ogóle ten rozmiar w Daiwie jest trochę takim kompromisem i połączeniem wszystkich cech - mocy, wagi, przełożenia i wytrzymałości której brakuje mi odpowiednika w Shimano. Nie mogłem jakoś dłuższy czas przełamać się na Daiwe ale nie mogłem znaleźć takiego odpowiednika w Shimano. No i padło na to, że Certate 24 3000 będzie do moich potrzeb najbardziej odpowiednia. Wizulanie też chyba jeden z najładniejszych wypustów w Daiwie. Po roku mogę z czystym sumieniem napisać, że nie żałuje. Cerata jest naprawde spoko  :)

• Like 4