Skocz do zawartości
  • 0

Boleń – zarybienie Narwi 2007 - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Podczas jednego z naszych licznych spotkań wędkarskich, padł szlachetny pomysł i postanowiliśmy zebrać pieniądze na zarybienie rzeki. Wybraliśmy bolenia. A na zarybienie, wytypowaliśmy środkowy odcinek rzeki Narwi. Akcję zaplanowaliśmy na jesień 2007. Pod koniec roku 2006 uzyskałem informacje, w którym ośrodku zarybieniowym będę mógł zakupić narybek bolenia. Po rozmowie z właścicielem farmy, ustaliliśmy, że po wiosennym tarle, podchowa nam bolenie, aż do jesieni. Wtedy ryby będą mocno wyrośnięte i tym samym będzie większa szansa, że szybko zaaklimatyzują się w rzece i przeżyje ich większa część.

Zapraszam do lektury artykułu o akcji zarybieniowej Narwi przeprowadzonej przez naszych forumowiczów.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Wszyscy,

Wielkie dzięki dla Rognisa, za wybór ryb do zarybienia, wybór miejsca, organizację i pomysł itp.

Dzięki za honorowy tytuł Ojca Chrzestnego Boleni, myślę, że w przyszłym roku postaram się zapracować na tytuł związany z sumami :mellow: .

Dla mnie najważniejszy był pomysł zarybiania boleniami - typowo sportową rybą (wiem, wiem - mięsiarze zjedzą wszystko), tylko pozostaje dylemat: Czy mogę polować na chrześniaki? :lol: :mellow: <_<

Wielkie brawa dla Rognisa!

Pzdr. Kryst :D

• 0

Szacun. Trzeba tak dalej, bo jesli nie my, to kto? Kto moze - pomaga, kto nie :mellow: moze - daje kase.

Ciesze sie, ze zaplodnilem sumem B) . On ma teraz gorzej niz bolen, którego sie jeszcze zdarza ludziom (nie z PM - brawo hlehle za komentarz tamze! :mellow: ) wypuscic. Sum w 99% bierze w leb i dlatego jest go zastraszajaco malo. Na Mazowszu miala na to wplyw slynna juz ekipa rzezników z Malkini.

• 0

wiatm! to naprawdę wspaniała inicjatywa. sam mieszkam praktycznie nad Narwią, więc jestem zachwycony. myślę że gdyby zorganizować akcję zbierania pieniędzy na zarybienie tej cudnej rzeki, napewno wielu ludzi wsparło by taką akcję finansowo. ja pierwszy! pozdrawiam . oby tak dalej

• 0

Ze swojej strony chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim zaangażowanym osobom. WIELKIE DZIĘKI! :D

Pieniądze na przyszłoroczne zarybienia będziemy zbierali prawie cały rok. Przygotowuję kilka atrakcji, dzięki którym mam nadzieję, uzbieramy większą ilość pieniędzy. Już niebawem uruchomimy pierwszą licytację, z której zebrane pieniądze pójdą na zarybienia.

Szukamy także większego sponsora, który mógłby wyłożyć większą ilość pieniędzy na ten szczytny cel!

• 0

Ze swojej strony chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim zaangażowanym osobom. WIELKIE DZIĘKI! :D

Pieniądze na przyszłoroczne zarybienia będziemy zbierali prawie cały rok. Przygotowuję kilka atrakcji, dzięki którym mam nadzieję, uzbieramy większą ilość pieniędzy. Już niebawem uruchomimy pierwszą licytację, z której zebrane pieniądze pójdą na zarybienia.

Szukamy także większego sponsora, który mógłby wyłożyć większą ilość pieniędzy na ten szczytny cel!

Gratuluję AKCJI :D SUPER SPRAWA :D Pierwszą zbiórkę przegapiłem, mam nadzieję że na drugą się dołożę :D Tak trzymać