Wilk_ Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Wiadomo, że Premier obsługuje poniżej 10g, ale skądinąd wiem, że paru doświadczonych wędkarzy z tego i sąsiedniego Forum rzuca z niego ponad stugramowymi jerkami, a potem zakładają availa i łowią lekko. Czy Premier się do tego nadaje, czy oni są bogaci i im nie zależ, czy psują - tego już nie wiem Stąd pytanie: który młynek założylibyście do kijka 5-25g, a który do 15- 70? Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Premierem macham do +/-140g więcej nie, bo kij nie daje rady. Używam chyba już z 6 sezon. I wszystko jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Kolejny temat.. te same pytania wałkowane, trochę już nudne. Odpowiadać sensu chyba nie ma bo kolega nie czyta ze zrozumieniem albo nie przyjmuje wiedzy przekazanej przez innych. Multika i tak żadnego nie kupi a nawet jak kupi po 2 godzinach odda do sklepu bo coś w nich na pewno nie będzie działać( jak juz chyba w 3 do tej pory). Podczas toczacego się watku pokloci sie z minimum trzema osobami po czym walnie focha i opuści nasze grono po raz kolejny. Tyle , że już chyba żadnego forum nie ma na którym sie z kimś nie poklocil albo go z niego nie wyrzucono. Zacznij chłopie łowić z powrotem normalnym spiningiem przy tym o wiele mniej problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Tak właśnie obiło mi się - że wytrzymuje. Na wszelki wypadek sprawiłem sobie dziś tego Premiera 2012, bo wydaje mi się solidniejszy. Może pozbędę się w takim razie Curado - mam dwa kije i ten mi obsłuży oba? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Jacek, może @Wilk_ to forumowy 'SUM', tylko odpowiedniej rangi nie może dla siebie znaleźć i stąd mieli tematy Revo vs Shimano, problemy z jednym, a niezawodność drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Bo to wszystko wina Frika Miał tą rangę już dawno wprowadzić, może trzeba mu przypomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Robert trochę w gorącej wodzie jesteś kąpany.Pytasz o multik ,który obsłuży 5-25g,kolega wyżej pisze ,że premiera używa do -+140g,po czym oznajmiasz ,że właśni zakupiłeś Premierka Do przedziału o który pytasz świetny jest Curado51E ,ale też np, Revo MGX.Miałem pierwszego ale zamieniłem na revo i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 5-25 premierek czy stary czy nowy obsłuży. Ale powyżej 50-70 gram bym się bał. W końcu jest mocno odchudzony w stosunku do modeli zwykłych SX/STX. Piszę o modelach 2010 i 2012.Ciekawe , gdzie oszczędzili na wadze.Miałem starego Premierka w łapach i bałbym sie go używać powyżej 70 gram powiedzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dąbek111, no to ja ze swym skrzywieniem zawodowym:Jestem w gorącej wodzie kąpany, ale w moim tekście świadczy o tym to, że zaraz bym sprzedawał Curado, a nie to, że już kupiłem, a potem pytam do którego kija założyć Godski, no właśnie z tym Premierem jest kłopot z powodu skrajnie różnych opinii na temat jego mocy. Ponoć tylko wygląda tak delikatnie, a można nim łowić naprawdę ciężko. Tak właśnie twierdzą - których czytałem, nie wiem czy wszyscy - ci, którzy nim łowią. W każdym razie jak już przyjdzie na początek połowię nim lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Wiadomo, że Premier obsługuje poniżej 10g, ale skądinąd wiem, że paru doświadczonych wędkarzy z tego i sąsiedniego Forum rzuca z niego ponad stugramowymi jerkami, a potem zakładają availa i łowią lekko. Czy Premier się do tego nadaje, czy oni są bogaci i im nie zależ, czy psują - tego już nie wiem Stąd pytanie: który młynek założylibyście do kijka 5-25g, a który do 15- 70? Dzięki za odpowiedzi.5-25 to stary Scorpion 1001, 15-70 to Abu 4600/01, ani Premier ani C201E7 dla podanych zakresów się nie nadaje, no może dla drugiego ale z bólem Shimaniak. Takie są moje prywatne odczucia i doświadczenia. Mam wszystkie wymienione przezemnie i je na różne sposoby testowałem. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) stary premier spokojnie pociagnie 100gram a nawet wiecej bez obaw,tak jak kolega TOMMEK ci pisze ,a C201E7 15-70gr to idealna gramatora dla tego mlynka oczywiscie mowa o seryjnym uzbrojeniu obu mlynkow Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez didi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi