Skocz do zawartości

Curado 201e7 vs Abu Revo Premier - co do cięższych, co do lżejszych przynęt?

Wilk_

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo, że Premier obsługuje poniżej 10g, ale skądinąd wiem, że paru doświadczonych wędkarzy z tego i sąsiedniego Forum rzuca z niego ponad stugramowymi jerkami, a potem zakładają availa i łowią lekko. Czy Premier się do tego nadaje, czy oni są bogaci i im nie zależ, czy psują - tego już nie wiem  :rolleyes: 
Stąd pytanie: który młynek założylibyście do kijka 5-25g, a który do 15- 70? Dzięki za odpowiedzi.

Kolejny temat.. te same pytania wałkowane, trochę już nudne. Odpowiadać sensu chyba nie ma bo kolega nie czyta ze zrozumieniem albo nie przyjmuje wiedzy przekazanej przez innych. Multika i tak żadnego nie kupi a nawet jak kupi po 2 godzinach odda do sklepu bo coś w nich na pewno nie będzie działać( jak juz chyba w 3 do tej pory). Podczas toczacego się watku pokloci sie z minimum trzema osobami po czym walnie focha i opuści nasze grono po raz kolejny. Tyle , że już chyba żadnego forum nie ma na którym sie z kimś nie poklocil albo go z niego nie wyrzucono. Zacznij chłopie łowić z powrotem normalnym spiningiem przy tym o wiele mniej problemów.

• Like 1

Robert trochę w gorącej wodzie jesteś kąpany.Pytasz o multik ,który obsłuży 5-25g,kolega wyżej pisze ,że premiera używa do -+140g,po czym oznajmiasz ,że właśni zakupiłeś Premierka :huh: Do przedziału o który pytasz świetny jest Curado51E ,ale też np, Revo MGX.Miałem pierwszego ale zamieniłem na revo i jestem zadowolony :)

5-25 premierek czy stary czy nowy obsłuży. Ale powyżej 50-70 gram bym się bał. W końcu jest mocno odchudzony w stosunku do modeli zwykłych SX/STX. Piszę o modelach 2010 i 2012.

Ciekawe , gdzie oszczędzili na wadze.

Miałem starego Premierka w łapach i bałbym sie go używać powyżej 70 gram powiedzmy.

Dąbek111, no to ja ze swym skrzywieniem zawodowym:
Jestem w gorącej wodzie kąpany, ale w moim tekście świadczy o tym to, że zaraz bym sprzedawał Curado, a nie to, że już kupiłem, a potem pytam do którego kija założyć :P 
Godski, no właśnie z tym Premierem jest kłopot z powodu skrajnie różnych opinii na temat jego mocy.  Ponoć tylko wygląda tak delikatnie, a można nim łowić naprawdę ciężko. Tak właśnie twierdzą - których czytałem, nie wiem czy wszyscy - ci, którzy nim łowią. W każdym razie jak już przyjdzie na początek połowię nim lekko.

• 1 miesiąc temu...

Wiadomo, że Premier obsługuje poniżej 10g, ale skądinąd wiem, że paru doświadczonych wędkarzy z tego i sąsiedniego Forum rzuca z niego ponad stugramowymi jerkami, a potem zakładają availa i łowią lekko. Czy Premier się do tego nadaje, czy oni są bogaci i im nie zależ, czy psują - tego już nie wiem  :rolleyes: 

Stąd pytanie: który młynek założylibyście do kijka 5-25g, a który do 15- 70? Dzięki za odpowiedzi.

5-25 to stary Scorpion 1001, 15-70 to Abu 4600/01, ani Premier ani C201E7 dla podanych zakresów się nie nadaje, no może dla drugiego ale z bólem Shimaniak. Takie są moje prywatne odczucia i doświadczenia. Mam wszystkie wymienione przezemnie i je na różne sposoby testowałem.

Edytowane przez Sołtys