rabbit91 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam Kolegów. Proszę o pomoc w wyborze sprzętu, mam na oku dwa kije do spiningu, a mianowicie:Shimano Technium DF CX Spinning (STECDFCX27M) DŁ. 270 ; CW 10-30 Dragon MODERATE (CHD-K28-87-198) DŁ. 267 ; CW 5-25Kij będzie używany do połowu szczupaków z brzegu, głównie na rzece Bug i kilku jeziorach, przy uzyciu woblerów i gum nr.3 na główkach do 20gr. Chciał bym żeby osoby posiadajace (lub ktore miały styczność) pomogły mi w wyborze.ps. kij bedzie uzbrojony w kołowrotek Penn Battle 20 lub 30 + plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 jak na Bug to proponuje coś mocniejszego 1 1/4 oz powinno być okWędki shimano jakoś nie mam przekonania to tych wędek, no chyba że kolega zakupi Beastmastera 10-30 co do dragona, to łowiłem Millenium Pike do 35 g i polecam, Moderate nie znam W cenie którą osiąga ten dragon, ponad 600PLN, to lepiej poszukać czegoś na giełdzie i z pracowni, np MHX ST1024f ewentualnie coś mocniejszego SA1025, http://jerkbait.pl/topic/26554-s-st1204f-mhx-pracownia-atlantis/ http://jerkbait.pl/topic/26519-sprzedam-2-spiny-mhx-okazja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 W tej cenie też skłaniałbym się ku pracowni.Miałem tego Techniuma z tym, że 14-40, wędka fajnie wykonana, ryby z niej nie spadały, czuła.Raczej ten cw (14-40) byłby odpowiedni do przynęt o których piszesz. Ps. Gdyby nie dureń na szybkiej motorówce miałbym ją nadal.Leżeła w łódce jako zapas, duża fala, upadek na wędke i złość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit91 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Ja szczerze to nie wiele wiem na temat że tak powiem "plusów" wędek wykonanych w pracowni, do tego dochodzi brak gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Ja szczerze to nie wiele wiem na temat że tak powiem "plusów" wędek wykonanych w pracowni, do tego dochodzi brak gwarancji.Wędki z pracowni mają same plusy. A jak pracownia poważna to i daje gwarancję. Ja na swoje kije mam 5 lat. Zresztą kije są tak dobrze wykonane że zupełnie nie wiem co miałoby się w nich zepsuć. Żadnego porównania to sklepowej masówki. Tak że lepiej poszukać na giełdzie nawet używki ale z pracowni, na dobrym blanku i z prawdziwym korkiem w rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Zanim dostałem w prezencie dwa Dragony HM przez krótki czas łowiłem Dragonem Moderate i bardzo fajny kijek. Dobrze wykonany i dobrze czuć przynętę. Do tego nie miałem ani jednego spadu ryby. Poza tym użytkując zarówno Dragona Moderate, tak jak teraz HM nie miałem parcia na kije z pracowni. Jak masz możliwość to poszukaj Dragona HM. Piękne wykonanie, doskonały korek. Jednego z HM a dokładnie 72 mam już długi okres czasu i nie zamieniłbym go na żadnego badyla z pracowni. Edytowane 26 Czerwca 2013 przez zorak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Wędki z pracowni mają same plusy. A jak pracownia poważna to i daje gwarancję. Ja na swoje kije mam 5 lat. Zresztą kije są tak dobrze wykonane że zupełnie nie wiem co miałoby się w nich zepsuć. Żadnego porównania to sklepowej masówki. Tak że lepiej poszukać na giełdzie nawet używki ale z pracowni, na dobrym blanku i z prawdziwym korkiem w rękojeści.Tak, tak nie ma jak dobry marketing. Tylko same plusy, żadnych minusów tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Tak, tak nie ma jak dobry marketing. Tylko same plusy, żadnych minusów tak? Owszem, minus jest. Zazwyczaj cena. Ale gentlemani nie dyskutują o pieniądzach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit91 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zanim dostałem w prezencie dwa Dragony HM przez krótki czas łowiłem Dragonem Moderate i bardzo fajny kijek. Dobrze wykonany i dobrze czuć przynętę. Do tego nie miałem ani jednego spadu ryby. Poza tym użytkując zarówno Dragona Moderate, tak jak teraz HM nie miałem parcia na kije z pracowni. Jak masz możliwość to poszukaj Dragona HM. Piękne wykonanie, doskonały korek. Jednego z HM a dokładnie 72 mam już długi okres czasu i nie zamieniłbym go na żadnego badyla z pracowni.Zastanawiałem się nad kupnem HM, a dokładnie hm69 Thril lub Cannibal ale zdziwił i przestraszył mnie fakt że nie znalazłem tych modeli na stronie dragona. Wie ktoś może dlaczego ich tam nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Ja proponowałbym jednak coś mocniejszego tak do 35 nawet 40 gram, i jak dla mnie optymalna długość 275, Guide Select Tiger. Wiem, że są o nich różne opinie ale jak dla mnie jeden z lepszych seryjniaków. Polecam mam taki kij już jakiś czas i nie mogę złego słowa o nim powiedzieć.Natomiast jeżeli chodzi o shimano to parametry są ok, myślę,że by się nadał bardziej niż moderate. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez misiek116p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi