Rafal.wolek17 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Witam chcialbym was spytac jak z trwaloscia tych kolowrotkow czym sie roznia od Shimano Stradic X 4000 Gtm I czy ciezko maszynke zajechac przy bolkach powiem ze kupilem w stanie bardzo dobrym. I jak ze szpula od ktorego modelu pasuje do niego posiadam matchowa ale gleboka by sie przydala ale od jakich modelów ona pasuje i w jakim przedziale cenowym chodzi ? http://allegro.pl/shimano-stradic-4000-gtm-legenda-made-in-japan-i3349756908.html Identyczny model zakupiłem Z zamiarem na bolki i woblery 4-6 Cm glebiej schadzace Edytowane 26 Czerwca 2013 przez loopez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Stradic GTM od X GTM troszke się różni...Wiekiem, rotorem, korpusem, X GTM 4000 po prawej str przekładni ma tuleje teflon zamiast łożyska które posiada starszy brat;-) reszta bebechów ta sama.W X GTM jest precyzyjniejszy hamulec- za sprawą większej ilości podkładek...Jeśli jest w dobrym stanie, nie czuć przekładni, oporówka trzyma, nie ma zbyt ogromnych luzów, to przy należytej konserwacji / eksploatacji pochodzi ładne pare sezonów. Słabostką tych kręćków jest pękanie elementu łączącego oś posuwu szpuli z wałkiem oscylacji- tak się dzieje przy szarpaniu na twardym zaczepie przeważnie na plecionce... Ale to raczej błędy nas, wędkarzy ;-)Boleni nie trzeba zawsze łowić ekspresowym tempem- przełożenie i średnica szpuli też mają swoje zalety;-) Szpule pasują od Super Aero, Super X, TP XTR wszystkie wymienione z rozmiaru 4000. Ale to tylko takie moje skromne zdanie...:-) Więcej może dopowiedzą inni użytkownicy tego sprzętu, bardziej obeznani w temacie... Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Arek X GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Warto wspomnieć o braku łożyska w rolce kabłąka. W modelu który zakupiles.Co by niebyło znaczaca roznica. Nastepca już takową dostał pod rolke, co z pewnoscia dajeniebagatelny komfort w ,, sciganiu ,, się z boleniami.Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.wolek17 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Luzów nie posiada takie jak krecki od nowosci w sklepie na korbiee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Starsze konstrukce Shimano miały delikutaśny luz na korbie, nie odbijający się na kulturze pracy kołowrotka...Fakt Marcinie, zapomniałem o ważnym elemencie- brak łożyska w rolce. Ale jest opcja wstawić komplecik kabłąkowy z młodszego Brata, Super X-a, XTR-A... Tyle, że ciężko go dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Luzów nie posiada takie jak krecki od nowosci w sklepie na korbie Na widok tego co napisałes, Twój nauczyciel jez. polskiego z chował by się ze wstydu pod biurko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Wydaję mi się, że schowałby. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Sprawdzałem czujność i reakcje... Pozdrawiam Wojtku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Oj bywałem na polskim, nawet w 1 ławce Aby nie zaśmiecać, zapytam.Jest możliwość wymiany w tym Stradicu tulejki na łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Czyli tak, jak przypuszczałem.W Super Aero i Aero wiedziałem, że nie ma takiej możliwości, a tego Stradica nigdy nie miałem Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Jakie przełożenie ma ten kolowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Jakie przełożenie ma ten kolowrotek? GTM zazwyczaj miały 6,2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi