Skocz do zawartości

Shimano Scorpion vs Curado

Mekamil

Rekomendowane odpowiedzi

Który multik będzie lepiej pracował z lekkimi przynętami - Scorpion 1001, czy Curado 101 D? Szczerze powiedziawszy to zbyt wielkich różnic między nimi nie widzę, a Curado jest tańszy średnio o 20$ i łatwiej dostępny w USA (co ma dla mnie dość duże znaczenie).

Mam Revo, więc powyższy wybór dotyczyłby przynęt <15gr.

Który multik będzie lepiej pracował z lekkimi przynętami - Scorpion 1001, czy Curado 101 D? Szczerze powiedziawszy to zbyt wielkich różnic między nimi nie widzę, a Curado jest tańszy średnio o 20$ i łatwiej dostępny w USA (co ma dla mnie dość duże znaczenie).

Mam Revo, więc powyższy wybór dotyczyłby przynęt <15gr.

Scorpion i curado 101d to prawie te same młynki. Różnica to że jeden to model na rynek japoński a drugi na usa oraz z tego co pamiętam 101d ma dłuższe rączki.

Oba multiki radzą sobie dobrze z tą samą małą gramaturą przynęt.

Polecam przeszperać forum, już nie raz temat tych multików był poruszany :D

• 4 tygodnie później...

Różnica między multikami (jeśli chodzi o właściwości rzutowe) nie będzie odczuwalna. Tak samo jak jest niewielka między Scorpionem 1001 i Chronarchem 51 Mg. Odgrywać w tym przypadku będa zupełnie inne przesłanki np. wizulane, materiały z których wykonano itd.

Pozdrawiam

Remek

• 2 tygodnie później...

A ja jednak dodam cos Popper.

Z tego co mi wiadomo to data premiery curado 101D to 19 Kwietnia 2006 roku, a artykuł napisany przez URSO który zacytowałes został napisany 10 Marca 2006 roku.

Ciekawe co wtedy mówili posiadacze curado .... pewnie nic bo nie mogli go mieć ... :unsure:

A ja jednak dodam cos Popper.

Z tego co mi wiadomo to data premiery curado 101D to 19 Kwietnia 2006 roku, a artykuł napisany przez URSO który zacytowałes został napisany 10 Marca 2006 roku.

Ciekawe co wtedy mówili posiadacze curado .... pewnie nic bo nie mogli go mieć ... :unsure:

Skoro tak, to pewnie były podstawy, do takich wniosków.