cru5h Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam Jakoś nie mogę się zdecydować co kupić.... Szukam kija do casta do od 1 do 1,5 uncji (ok 28-42g). Połów głównie szczupaka i sandacza z łodzi i sporadycznie z brzegu. Łapanie na Mniejsze jerki i woblery oraz gumy, koguciki i blachy.Ma być kompletem do multika Shimano Citica 201E. Kij najlepiej 7 stup (ok. 2,13m) bo jestem wysoki (190cm) ale nie jest to regułą... Kij dwuczęściowy bo po pierwsze łatwiejszy dla mnie transport po drugie nie maiłbym gdzie trzymać takiego sztyca.Budżet do 400zł. Mogą być używki. Może ktoś ma np St. Croix Triumph albo jeszcze lepiej Premierka to przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 jesli do 40-dych i 4paczki to moglbys juz za jakims uzywanym avidem do 1oz sie rozgladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cru5h Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Bardzo chętnie tylko gdzie najlepiej byłoby coś w stylu "pilnie sprzedam, okazja AVC70MF2/AVC70MHF2 za 400zł " Jedynie starsze serie bo teraz St. Croix robi tylko one piece przeważnie Edytowane 26 Czerwca 2013 przez cru5h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 zaznacze tylko ze avid w cascie to 1-czesciowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 a ja bym na twoim miejscu zapytał czy pozycja druga z tego ogłoszenia jest jeszcze aktualna http://jerkbait.pl/topic/22605-s-ceny-do-negocjacji-blank-cd-pike-m-cd-sunrice-fenwick-multiplikator-daiwa-megaforce-i-inni/?hl=fenwick albo uderz do @Krismuaythai bo chyba ma taki sam do pchnięcia albo zamieścił odpowiednie ogłoszenie, sam zastanawiając się nad castingowym allround'em myślałem mocno nad Batsonem CB66MHF lub 70H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 a może Okuma Black Rock 10-35?Jest dobrze opisana na forum.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cru5h Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Wole coś z "wyższej półki" Ten Fenwick GT66M-F jest całkiem fajny, ale wszędzie na necie piszą że kijek jest przez chińczyków źle uzbrojony.... Edytowane 26 Czerwca 2013 przez cru5h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nie wiem za bardzo na co liczysz, dostajesz ok blank z dobrymi przelotkami i uchwytem. Mozesz w pozniejszym czasie oddac komus do korekcji ustawienia przelotek i przewiniecia omotek. Mialem premiera, sprawdzalem triumphy i uwierz mi nie sa jakos szczegolnie wykonane, hmg moim zdaniem zjada takiego triumpha. Ceny sklepowej bym za niego nie dal, ale 350-400 zl to powaznie bym rozwazyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 a ja bym na twoim miejscu zapytał czy pozycja druga z tego ogłoszenia jest jeszcze aktualna http://jerkbait.pl/topic/22605-s-ceny-do-negocjacji-blank-cd-pike-m-cd-sunrice-fenwick-multiplikator-daiwa-megaforce-i-inni/?hl=fenwick albo uderz do @Krismuaythai bo chyba ma taki sam do pchnięcia albo zamieścił odpowiednie ogłoszenie, sam zastanawiając się nad castingowym allround'em myślałem mocno nad Batsonem CB66MHF lub 70HTe Batsony CB... to dobra propozycja. Akcja medium. Miałem CB66MH w caście. Sprzedałem i na jego miejsce Zbyszek Yglo robi CB70H w spinnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cru5h Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 A co powiecie na MXH MB844-2 ? Kijek nada się pod 10-50g? Orientacyjnie ile wyniesie mnie wersja ekonomiczna zrobienia tego kija w castingowej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 myślę że ok 700 -800 najlepiej zapytaj się w pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam,To ja Ci doradzę fajny kijek. Castingowy ; Savage gear butch light xlnt 15-60g / 205cm / 2 częściowy.Kijek używam do Slider 10S a nawet do 55g (dla próby) i pracuje naprawdę super.Elegancko wykończony (sam byłem zaskoczony, wygodny, wyważony dobrze i właśnie używam do Citica201E.Tylko nie dawał bym więcej jak te 50g. Do tej wagi ma maleńkie odgięcia i ogólnie nie zachowuje się jak kij do szczotki.Ideałem byłby max 46g tego Sliderka.Moim zdaniem wart 270zł i chyba warto w niego tę kasę zainwestować.Wiem że każdy ma swoje czucie kija ale ja jestem super zadowolony. Nawet dzwoniłem do serwisu i rozmawiałem z super fajnym gościem, który mówił że może jednak Slider to bedzie trochę za dużo ale sam naocznie sprawdziłem i teraz się cieszę że mam fajny kijaszek.Uchwyt naprawdę bardzo wygodny.No to Ci teraz namąciłem.Mierzyłem w ręku Fenwicka i St. Croix-Premier ale teraz wziąłem ten , bo jest naprawdę cholernie wygodny i najważniejsze że poręczny.Do Citici użyłem 0,20 grubość pletki i zapierniczało jak dzikie.Przy ściąganiu leciuteńko i sprężyście się nagina na niewielkim kawałku kija.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cru5h Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Kupiłem już Guide Select Buster 213cm 7-28g (realnie 10-45g). Jak dotąd rzucałem max Slider 10F i jest wyśmienicie. Jest zapas mocy, ale nie jest to sztywny kij jak np. Millenium Fatso Jerk Cast ale na tyle sztywny aby nie uginał się pod jerkiem podczas prowadzenia i rzucania. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi