Skocz do zawartości

Szukam kija do Citica 201E, lure 10-40g

cru5h

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakoś nie mogę się zdecydować co kupić.... Szukam kija do casta do od 1 do 1,5 uncji (ok 28-42g). Połów głównie szczupaka i sandacza z łodzi i sporadycznie z brzegu. Łapanie na  Mniejsze jerki i woblery oraz gumy, koguciki i blachy.

Ma być kompletem do multika Shimano Citica 201E. Kij najlepiej 7 stup (ok. 2,13m) bo jestem wysoki (190cm) ale nie jest to regułą... Kij dwuczęściowy bo po pierwsze łatwiejszy dla mnie transport po drugie nie maiłbym gdzie trzymać takiego sztyca.

Budżet do 400zł. Mogą być używki. Może ktoś ma np St. Croix Triumph albo jeszcze lepiej Premierka  :rolleyes:  to przygarnę.

Bardzo chętnie tylko gdzie  :rolleyes:  najlepiej byłoby coś w stylu "pilnie sprzedam, okazja AVC70MF2/AVC70MHF2 za 400zł "  :D

Jedynie starsze serie bo teraz St. Croix robi tylko one piece przeważnie <_<  

Edytowane przez cru5h

a ja bym na twoim miejscu zapytał czy pozycja druga z tego ogłoszenia jest jeszcze aktualna

http://jerkbait.pl/topic/22605-s-ceny-do-negocjacji-blank-cd-pike-m-cd-sunrice-fenwick-multiplikator-daiwa-megaforce-i-inni/?hl=fenwick

albo uderz do @Krismuaythai bo chyba ma taki sam do pchnięcia

albo zamieścił odpowiednie ogłoszenie, sam zastanawiając się nad castingowym allround'em myślałem mocno nad Batsonem CB66MHF lub 70H

Nie wiem za bardzo na co liczysz, dostajesz ok blank z dobrymi przelotkami i uchwytem. Mozesz w pozniejszym czasie oddac komus do korekcji ustawienia przelotek i przewiniecia omotek. Mialem premiera, sprawdzalem triumphy i uwierz mi nie sa jakos szczegolnie wykonane, hmg moim zdaniem zjada takiego triumpha. Ceny sklepowej bym za niego nie dal, ale 350-400 zl to powaznie bym rozwazyl.

a ja bym na twoim miejscu zapytał czy pozycja druga z tego ogłoszenia jest jeszcze aktualna

http://jerkbait.pl/topic/22605-s-ceny-do-negocjacji-blank-cd-pike-m-cd-sunrice-fenwick-multiplikator-daiwa-megaforce-i-inni/?hl=fenwick

albo uderz do @Krismuaythai bo chyba ma taki sam do pchnięcia

albo zamieścił odpowiednie ogłoszenie, sam zastanawiając się nad castingowym allround'em myślałem mocno nad Batsonem CB66MHF lub 70H

Te Batsony CB... to dobra propozycja. Akcja medium. Miałem CB66MH w caście. Sprzedałem i na jego miejsce Zbyszek Yglo robi CB70H w spinnie.

Witam,

To ja Ci doradzę fajny kijek. Castingowy ; Savage gear butch light xlnt 15-60g / 205cm / 2 częściowy.

Kijek używam do Slider 10S a nawet do 55g (dla próby) i  pracuje naprawdę super.Elegancko wykończony (sam byłem zaskoczony, wygodny, wyważony dobrze i właśnie używam do Citica201E.

Tylko nie dawał bym więcej jak te 50g. Do tej wagi ma maleńkie odgięcia i ogólnie nie zachowuje się jak kij do szczotki.Ideałem byłby max 46g tego Sliderka.

Moim zdaniem wart 270zł i chyba warto w niego tę kasę zainwestować.Wiem że każdy ma swoje czucie kija ale ja jestem super zadowolony. Nawet dzwoniłem do serwisu i rozmawiałem z super fajnym gościem, który mówił że może jednak Slider to bedzie trochę za dużo ale sam naocznie sprawdziłem i teraz się cieszę że mam fajny kijaszek.Uchwyt naprawdę bardzo wygodny.

No to Ci teraz namąciłem.

Mierzyłem w ręku Fenwicka i St. Croix-Premier ale teraz wziąłem ten , bo jest naprawdę cholernie wygodny i najważniejsze że poręczny.Do Citici użyłem 0,20 grubość pletki i zapierniczało jak dzikie.Przy ściąganiu leciuteńko i sprężyście się nagina na niewielkim kawałku kija.

Pozdrawiam.

Kupiłem już Guide Select Buster 213cm 7-28g (realnie 10-45g). Jak dotąd rzucałem max Slider 10F i jest wyśmienicie. Jest zapas mocy, ale nie jest to sztywny kij jak np. Millenium Fatso Jerk Cast ale na tyle sztywny aby nie uginał się pod jerkiem podczas prowadzenia i rzucania. Polecam!