Skocz do zawartości

Sezon Podlodowy w USA

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

W zeszly tydzien , w sobote , Jacek i Zbyszek zainiciowali seminarium podlodowe . Na miejsce wybrali sklep Anglers International Shop . Sklep ten powstal na bazie zakonczenia pracy Ed Shirley Sport ktorego wlasciciel przeszedl na emeryture . Sklep ten bardzo mi przypadl do gustu bo jest swietnie przygotowany z oferta na muskie :mellow: . Wracajac do tematu podlodowego ...W tym sklepie Jacek z Zbyszkiem zaprezentowali caly arsenal sprzetowy do lowienia pod lodem ; wedeczki , przynety , namioty , ubrania , techiczno-elektroniczne urzadzenia . Mozna bylo sie pytac i dowiadywac wszystkich szczegolow i trickow jakie stosuja . Wspominalem Wam juz kiedys o naszych polskich akcentach w wedkowaniu pod lodem . Druzyna Grega Wilczynskiego zdobyla Mistrzostwo w 2005 roku a on sam zaprojektowal serie wedek podlodowych Legend podpisanych jego nazwiskiem . Na dzien dzisiejszy mamy dwie zalogi polskie ktore zakwalifikowaly sie do finalu czyli North American Ice Fishing Championship 2007 . Jacek Gawlinski [jacky brown] ktory razem z Zbyszkiem Wojcikiem [zibi] stanowia Ice Team , w zeszlym roku zajeli 9 miejsce . Jest jeszcze druga zaloga polska Marian Cholewa i Roman Krzeminski ktorzy jako amatorzy postarali sie o sensacje awansujac do scislego Finalu . Jutro w poniedzialek Jacek ze Zbyszkiem wyruszaja do Aleksandri w Minnesocie gdzie na dwoch jeziorach odbeda sie zawody . Do piatku beda trenowac i rozpoznawac lowisko a w sobote i niedziele juz goraczka finalow . Bede opisywal jak im idzie i dolaczymy jakies zdiecia . Jacek na pewno dolozy swoj komentarz po powrocie . Walka sie toczy o Big Prestiz , Zlote sygnety i 10.000 zieloniutkich . Trzynajmy kciuki za naszych :D

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jurku ... patrzysz z perspektywy Omanu? :D

W US to potęga! To przemysł ... jak już nie będzie wogóle lodu (za kilkadziesiąt lat) to może przestaną -> teraz nie ma mowy. Nasze polskie wędkarstwo podlodowe ma się nijak do tego amerykańskiego. To dwa światy ... więcej dwie odległe od siebie galaktyki.

pozdrawiam

Remek

Cześć,

W jednym z numerów Zewu Natury był artykuł Grega wilczewskiego opisujący historię powstania tej wędki. Rzeczywiście to taka tuba rezoansowa.

Pozdrawiam

Remek

Jerry - najbardziej to te sygnety mnie interesują - jak myślisz - Jackowi byłoby do twarzy z takim czymś?

mnie to proszę nie zabierać do takich sklepów :D

Panowie, nie zaśmiecać wątku.

jerry, napisz parę słów co tam z nowości widziałeś ( ze szczególnym uwzględnieniem przynęt :mellow: , może fotka pudełek tych ze stolika i tego co zibi trzyma?), a nuż się coś przyjmie u nas.

Mi podobają się te namiociki co stoją przed sklepem.

no i czekamy na wiadomości z mistrzostw.. i na lód..choć na razie +6.5 C

Pozdrawiam

Przepraszam o jakim zaśmiecaniu wspominasz???

Zew Natury, Jacek, wędkarstwo podlodowe to jedność :D A zdjęcie nasze jest przecież - Monika zaś Janka :D a Janek Moniki

Remek

...a zdjęcie zrobił Remek, co łowi m.im. bolenie bądz pstrągi. to chyba do boleniowego wątku to powinno iść albo pstrągowego. :lol: ( a może do technicznego wszakże łowi je na jakieś przynęty)

Sory za offtopa.

czekam na wieści z lodu, a naszym życzę powodzenia

Trzymam kciuki . :D

Podiosles mi cisnienie jerry bo z utensknieniem czekam na pierwszy lod a z tego co widze chlopaki znaja sie na rzeczy .

Ciekaw jestem czy maja jakies krajowe mormychy czy tylko usa ?

Dwa lata temu wcisnalem sie gdzies na jakies zawody podlodowe gdzie kiljkaset chlopa walczylo .Wspominam milo jako jedyny z kolega szukalem okoni na srodku jeziora po gorkach ,reszta zawodnikow rozmyla sie po trzcinach .Poraz pierwszy w zyciu :huh:

dostalem podlodowego szoku -gdzie Ci ludzie sie podziali .

Jak sie pozniej okazalo, wszyscy lowili palce na male rybki podl. lub mormych .Liczyla sie ilosc nie jakosc i wielkosc .My mielismy trzy ryby -miejsce pierwsze mialo ich dozo dozo wiecej.

I jak zerkam na te delikatne wedeczki z mormych to jedno przychodzi mi do glowy -ZAWODWI ZAWODNICY

Tak , ukazal sie juz nowy numer Zewu Natury . Na okladce jest nasza Monisia :mellow: , jest artykul Pitta o gumisiach , Jacka z Wystawy Wedkarskiej , moj o Kanadzie i duzo myslistwa .

@ TomCast co masz na mysli pytajac o rezonans ?

@jacek

o? czy dostane 'egzemplarz autorski'?

Piciu,

Jerry wysyła do mnie kilka sztuk :D znajdzie sie i dla Ciebie.

Pozdrawiam

Remek

Tak , ukazal sie juz nowy numer Zewu Natury . Na okladce jest nasza Monisia :mellow: , jest artykul Pitta o gumisiach , Jacka z Wystawy Wedkarskiej , moj o Kanadzie i duzo myslistwa .

@ TomCast co masz na mysli pytajac o rezonans ?

Chodzi mi o to czy te wędeczki podlodowe maja rękojeści z rezonansem, tak jak w pełnowymiarowych spinningach.

Widze ze troche Was watek zainteresowal . Przepraszam ze nie zrobilem dokladniejszych zdiec przynet . Postaram sie przy najblizszej okazji to nadrobic . Musze Wam przypomniec ze wedkarstwem podlodowym to ja sie nie param dlatego pisalem ogolnie . Mam nadzieje ze Jacek jak juz wroci odpowie na wiekszosc pytan o przynety , rezonanse w wedeczkach i innych szczegolach . Wiem ze w Jedrexie sa ruskie mormyszki i duza oferta polskich przynet podlodowych . Jacek robil tam zakupy przed wyjazdem po za tym Salmo zaopatrzylo go w mini Chubby Dartery ktorych nie ma na rynku i w kolory ktorych tez nie ma na rynku . Do tego jest u nich asortyment amerykanskich przynet . Maja tez nowe wedeczki St Croix krotsze od serii ktora byla na rynku w zeszlym roku . O tym najlepiej by napisal Greg Wilczynski ktory je projektuje .

Z tego co wiem na dzis Jacek z Zbyszkiem sa na miejscu , juz odbyli maly trening , jakies ryby namierzyli . Jest mroz z wiatrem w Minnesocie ...daje to w dup...jak to w zimie :lol:

Gazety Zewu Natury podesle Remkowi :mellow: