Tomek_N Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Oj trzymamy trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 A ja czekam na zdjęcia PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Z tego co wczoraj mi wspomniał ryby przed wagą skanowane są wykrywaczem metali, jeśli coś jest nie tak to je prześwietlają. Remek Do czego do doszło , ryby skanerem, wykrywaczem jak przestępce jakiegoś. Oczywiście trzymam kciuki i życzę powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 @jackybrown, gratuluję bardzo wysokiego miejsca! Czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Gratuluje - Rowniez czekam na zdjecia tego pieknego podelka z mormychami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Wspominalismy o smutnym fakcie w sobotniej audycji ale ze wiekszosc nie sluchala to podaje teraz . Otoz Garden Mountain wycofal sie z sponsorowania Zawodow w roku 2008 . A byl to glowny sponsor . Ta wiadomosc jest bardzo nieprzyjemna dla wszystkich zawodnikow . Wszyscy zainwestowali w sprzet , pozalatwiali urlopy , miasteczka i serwis hotelowy juz rezerwowal miejsca . Na dzien dzisiejszy nie wiadomo jak potocza sie eliminacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackybrown Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 ktorego mojego czy zbyszka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 I jeszcze zaległe zdjęcia z mistrzostw USA w wędkarstwie podlodowym PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Dzięki za fotki.Ależ to robi wrażenie, zwłaszcza ta kolejka quadów z całym sprzętem, pełen profesjonalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Wywlekam podlodowe na czolowke bo nadal sie dzieje . Tydzien temu w niedziele odbyly sie eliminacje u nas w Illinois na Chanel Lake . Eliminacje te powoduja ze pierwsza 15 automatycznie awansuje do Wielkiego Finalu ktory bedzie mial miejsce w styczniu 2009 . Takich eliminacji jest kilka i powstaje grupa najlepszych wedkarzy ktorzy walcza o Mistrzostwo USA i Zlote Pierscienie . Nad naszym Chanel Lake spotkala sie smietana podlodowcow aby polowic i zakwalifikowac sie do 15 a takze zgarnac troche nagrod . Bardzo liczylismy na nasze zalogi , nasze czyli polskie . Do udzialu stanelo okolo 50 par w tym 5 par polskich . Byly tez pary mieszane amerykancko-polskie . Niestety zadna z naszych zalog nie zmiescila sie w tej 15-tce , co bylo mala niespodzianka . Teraz kto marzy o Wielkim Finale musi nadal startowac w nastepnych zawodach ; najpierw w stanie Nowy York a potem w Wisconsin i Minnesocie . Milym akcentem bylo ze nagrode , kamere podwodna , za najwieksza rybe wygrala nasza zaloga . A ta rybka byl Bluegill . Zawody byly rozgrywane tylko na tej rybie aby szanse byly wyrownane . Nalezalo wylowic 15 najwiekszych sztuk . Kazda wiec zaloga robila selekcje i mniejsze wypuszczala . Potem wazenie i suma wagi dawala miejsce w grupie . Pogoda w tym dniu byla niezla jak na warunki jakie nam tu zima ostatnio funduje . Okolo 0 C , niebo zachmurzone , prawie bez wiatru . Zawody rozpoczeto o 8 rano a zakonczono o 13.00 . warzenie , ogloszenie wynikow potem bigosik od Smakowskiego ...bylo milo . Ja chodzilem z Tadkiem po zamarznietym jeziorze , opowiadalem mu gdzie mi siadl muskie w lecie i inne catfishe , robilismy zdiecia , rozmawialismy z naszymi . Spotkalismy tez Grzeska Wilczynskiego ktory byl tez sedzia i organizatorem zawodow . Czesc wedkarzy lowilo na jego wedki , byli tez tacy co mieli swoje patenty . Zaloga ktora wygrala lowila jego Legendami . Na lodzie pelno bylo namiotow , trackow , san , vexilarow , wiaderek i dzior jak w szwajcarskim serze . Zdiecia z tych eliminacji podesle Remkowi . Jutro jade z Jackiem i Zbyszkiem powedkowac na lodzie . I z tej imprezy tez zdiecia dolacze . Ma byc -20C a dzis bylo na plusie ...przyszedl do nas znowu jezor mrozu z polnocy , z mojej Kanady ...trzeba sie bedzie dobrze ubrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Wielka szkoda, że naszym sie nie powiodło tym razem ale jeszcze mają szanse, to dobrze. Ciekaw jestem tych zdjęć z lodu, bo u nas wiosna za oknem (a to przecież środek kalendarzowej zimy).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Jak Remek wroci z Targow to wstawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Link do zdjęć http://jerkbait.pl/users/jerry/lod/2/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 świetne fotki!! musiało być super, jak nie lepiej <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 I tak bylo . Doceniam to dopiero po wczorajszej wyprawie na lod . Wyprawie ktora odbylismy przy silnym wietrze z minusowa temperatura co dalo wspolczynnik do - 30C . Jacek , Zbyszek , Bartek i ja spotkalismy sie okolo 10.00 i po zabraniu sprzetu o 11.00 bylismy na lodzie jeziora Banks . Sprzet to cztery namioty , dwa swidry i zadziorny motorek na 4 kolach ..plus troche wedek podlodowych i rybonamierniki . Z gory nastawialem sie ze po prostu spotkam sie z nimi , pogadam , porobie troche zdiec i poobserwuje jak lowia . Ale postanowili ze musze sprobowac co by sie zakochac w tej jedynej metodzie . Wybrali jednak najgorsza pogode z mozliwych . Po zrobieniu dwoch zdiec juz musialem chronic rece zeby nie odpadly . Zbysiu rozstawil mi namiot nad otworem ktory wywiercil i w ktorym namierzyl kamera ze sa ryby . Potem zalozyl dwa biale na malego jiga [ mormyszka ? ] i pokazal jak dziala ten kompas co namierza ryby przy obserwacji gdy ruszamy przyneta . Nawet od razu zacial mi okonka 10 cm ktorego wycholowalem . Kazdy z nich usadzil sie w namiocie nad te swoja dziora i tresowal mormyszki . Nie bylo wiec mowy o zadnych rozmowach integracyjnych . Wiatr tak szarpal namiotem ze nawet gdybym mial branie nie bylem w stanie tego zaobserwowac . Dwa razy zaobserwowalem zblizenie sie ryby do przynety i lekko chcialem zaciac ale zylka juz przymarzla do przelotek . Raz udalo mi sie prawidlowo przeprowadzic taka akcje i wycholowalem 12 cm bluegilla . Przypomniala mi sie ta biedna rybka ktora tez na lodzie zadebiutowal Friko . Bylem bardzo dumny ...dokonalem tego samego . Gdy po niecalych dwoch godzinach zaczalem marznac w nogi mimo ocieplanych butow , oraz w palce lewej reki ktorymi czyscilem nitke zylki ...pomyslalem ze moje zycie jest zagrozone i spasowalem . Poprosilem Zbyszka zeby mnie podrzucil na parking , bylismy na srodku tafli . W samochodzie pomalu dochodzilem do siebie . Zastanawialem sie czemu Tadeusz sie nie dal namowic ale juz zaskoczylem . On byl z nimi dwa tygodnie temu w podobnych warunkach i zrozumial ze ...Panie tak sie nie da lowic . Podziwiam Zbynia , Jacura i Bartka za to ze sobie swietnie radza w takich warunkach ...z tym ze startuja w Zawodach i musza byc na wszystko przygotowani ...wszystko o te Zlote Pierscienie ...co one z nimi zrobily ..oni sami mowia ze sa porabani i to jest prawda <_< na koniec krzykne ..niech zyje wiosna i precz ze zima ...chyba ze przy kominku Zrobilem tylko 10 zdiec i podesle je do Remka [ zapracowanego ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 no, groźna ta zima, ja już zamroziłem sobie ucho ( ale nie odpadło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Wstawię, wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Ciese sie , ciese sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Hej.Jurku fajne fotki, a Tadziu wie co robi, co sie będzie katowałw chłodni czy zamrażarce Pozdro Jachu.PS. Muszę to napisać, choć to żart oczywiście, nazwa tych ryb coto były jedynie słuszne to kojarzy mi się z błękitnym gilem, nomoże z niebieskim. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Masz racje Janusz Te pstrokata i kolorowa rybke nazwana jak ptaka gila...niebieskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Jurku.Sam widzisz, że powiedzenie i ślepej kurze się trafi ma racjębytu, niby żart, a trafiłem. Idę zagrać w tottka jutro.Pozdro JachuPS. A, że się zapytam, która godzina u Ciebie, bo u mnie 23:31ale nie znam się na tych przelicznikach, myślę jednak, że u Ciebie to wczesne popołudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 U mnie powoli nadejdzie wieczor ...jest 16.30...znowu mrozny jezor bedzie nas lizal przez dwa dni ...akurat znowu na weekend to wypadlo ...na lod sie juz nie dam namowic hi,hi,hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Jurku.Z tym lodeem to się nie dziwię U nas wiosna tej zimy, przyleciały już gęsi i żurawie, jutro walę na Parsętę, choć ostatnio tam lipa. Ale mimo to lubię tąwodę.Pozdro Janusz.PS. Spadam spać, czs najwyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Dobranoc pchly na noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi