Skocz do zawartości

Jak to sie jeszcze opłaca ? Kołowrotek z 6 łożyskami za 27,00 zł ...

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Już od razu jednorazowe... miałem coś podobnego jako pierwszy kołowrotek. Miał 4 łożyska :D Kupiony na targu za 4dychy, bo przelicznik był 10zł łożysko :D Radości i dumy z posiadania takiego sprzętu nie da się opisać, a i ryb wyciągnął dużo więcej niż w tej chwili nie jeden mój kołowrotek 20 razy droższy....

No racja, dodatkowo tamten był zielony. To na pewno też miało jakiś wpływ :D Ale jak ktoś chce to pewnie i srebrnym da radę. Komfort i precyzja wykonania w tym momencie nie jest brana pod uwagę :)

Ps.

Żeby nie było, że zachęcam do kupna tego kołowrotka, to tylko takie luźne spostrzeżenia jak na dział cafe przystało ;)

Na pewno nie na ślimaka i ślimacznicy :) Ślimakowego posuwu również brak :) Zwykły mimośród.Kółko zębate ze znalu.Łożyska w środku będą 4 i tuleje :) Lepiej wypij te kilka piw Andrzej za czyjeś zdrowie.

Generalnie kołowrotek znajdzie jakieś zastosowanie na pewno. Bardzo często widuję taki sprzęt nad wodą u wędkarzy, a niekiedy sam jeszcze używam przy "stawowych" wędziskach Goldenów, które mają po 15 jak nie więcej lat :)

Edytowane przez Wojtek B.

W poprzednim wcieleniu pracowałem w firmie sprowadzającej różnego rodzaju produkty z CHRL. Generalnie są 2 chińszczyzny : 1-tania - dno totalne, najtańsze materiały, czasem rozpadają się dosłownie w rękach. 2- lepsza, solidniejsze materiały, produkty potrafiące już trzymać specyfikację, wiadomo cena już nie oszałamia ale i tak w porównaniu do reszty świata jest mimo wszystko dobra.

Tak trochę idąc na skróty można sobie podejrzeć na www.alibaba.com oferty chińskich fabryk. Na skróty bo wiadomo tam jest tylko cena produktu (choć nie zawsze), bez transportu i innych opłat  ;)

PS. A może obudzę w kimś tym postem potentata który zarobi miliony na chińskich młynkach  :D

Edytowane przez Wędkamojehobby

Dawniejszy "szajs" w porównaniu do dzisiejszego to dwa róźne pojęcia. Dawny "szajs" jest porównywalny do dzisiejszej półki budżetowej. Dzisiejszy "szajs" 15 lat temu nawet by na kocyku na targu miejsca nie znalazł.

Z tym sie zgadzam. Sam miałem kilka takich bazarowych 2-4 łożyskowych i wystarczało.