Skocz do zawartości

Wieści z Otmuchowa

brando

Rekomendowane odpowiedzi

W Paczkowie we wtorek koleś chciał opłacić moją i ojczulka i kazali przyjechać osobiście

Przenieś się do koła pzw 3 metalowiec w Nysie,jeżeli masz łódz to jako członek koła możesz bezpłatnie trzymać łódke na przystani w Głebinowie

Wyszedłem wlasnie z PZW Opole przy ulicy Malczewskiego, a konkretnie ze sklepu "u Marka" gdzie zawsze wykupuje skladke Opole okręgowa pełna za 150 zł.

Wyobraźcie sobie, ze wyciągnąłem zeszłoroczny rejestr, następnie legitymacje... Pan ogląda i mowi: ale ma pan zapłacone w Wałbrzychu... niestety nie może Pan zapłacić za Opole ????

Ponoć za 2 tyg sie zbiera jakieś konsorcjum i wtedy podejmą decyzje w kwestii porozumień i czy bedziemy mogli opłacać opolskie.

Dramat... Ja sie pytam : O co tu chodzi???

Panowie. Choć mieszkam w Brzegu to jakieś 3 lata temu przeniosłem się do koła w Jeleniej Górze ze względu na to że dużo wędkuję na Bobrze  . Powody były dwa.

Po pierwsze  taniej jest zapłacić raz niż wykupować zezwolenia krótkoterminowe a po drugie PZW Jelenia Góra ma chyba jedną z większych ilości podpisanych porozumień co daje szansę na dodatkowe oszczędności jak na wakacje jeżdżę w lubuskie powędkować na tamtejszych jeziorach lub inne zakątki Zachodniej Polski.

W poprzednich  latach dopłacałem 150 zł we wspomnianym sklepie w Opolu  i mogłem wędkować w woj. opolskim.  Czy mam rozumieć że w tym roku nie będę miał takiej możliwości? Trochę gubię się w tych komunikatach.

PS

Nie będę się silił na komentarz w stronę działalności opolskiego PZW bo jakąś kulturę na forum trzeba zachować. Wystarczy jednak popatrzeć na listę nazwisk we władzach PZW Opole a np PZW Jelenia Góra czy innych prężnie działających okręgów.  Ta opolska wydaje się nie mieć końca.

Dam przykład .W ubiegłym roku na "liście płac " opolskiego PZW widniało 2 informatyków a strona www tego okręgu to jakiś dramat.

O gospodarce wodnej nie wspomnę bo każdy z nas widzi jak jest....

Przykłady można mnożyć w nieskończoność....

• Like 1

@ Pe-te-ro

Opłacam składki w sposób i z przyczyn podobnych do Ciebie. W opolskim jestem zameldowany i w tym roku tez częściej tu przebywam. Ubiegłe 13 lat to głównie dolnośląskie.

Łowie w tym opolskim i z ojcem i kolegami. Mam nadzieje, że te PZW Opole wreszcie sie ogarnie.

A co do sklepu "u Marka" to No Comment. Kto tam był to wie o czym mowię. Jedyne co mozna tam chcieć to opłacić kartę, ewentualnie wyposażyć sie w białe robaki. Dziwie sie ze takie miejsce jeszcze istnieje. No ale jak sie żyje z PZW to mozna...

Edytowane przez Hermano

Dzisiaj byłem opłacić kartę w Paczkowie.Cena 253zł.

Ale skarbnik masakra jakaś.Niby nie stary gość ale beton że szok.

Dopłat u nich jeszcze nie można robić pomimo że ponoć na stronie Opola jest napisane że można w każdym kole.

Był gość z Kłodzka i się troszkę pospinali.

Edytowane przez Pleban

Kolego Pleban jestem w zarządzie i też tam byłem , nie mamy jeszcze możliwości pobierać opłat od nie naszych czlonków , jak coś sluchasz to dobrze nadstawiaj ucha , Opole ma uchylić uchwałe o dopłatach dopiero 13 lutego od członków innych kół , i dopiero w tedy nasz skarbnik bedzie pobierał dopłaty z Walbrzyskiego  , więc troche pokory a nie pisać bzdury nie sprawdzone , jesteśmy nowym zarządem w paczkowie i się uczymy cały stary zarząd nie dostał absolutorium i musiał odejść i zostawil nam nie zly bałagan , a pretensje o dopłaty nie do naszego skarbnika a do zarządów w Wałbrzychu i Opolu co my malutcy możemy poradzić jak góra się nie może dogadać .

• Like 1

Jacek.Może źle to ująłem odnośnie dopłat.Chodziło mi o to że nie ma możliwości zrobienia dopłat w kołach pomimo że na stronie opola jest napisane że jest taka możliwość(gość znalazł i pokazywał ten wpis).

A to że piszę o skarbniku że beton to albo zdjęcie nie takie a to z deklaracją coś nie tak(jeżeli tam byłeś to myślę że ty brałeś deklaracje i wiesz o co chodzi).

A tak poza tym życzę powodzonka i rozwijania się w dobrym kierunk ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Jest jakaś szansa na likwidację znaku zakazu ruchu na drodze dojazdowej do slipu PZW w Ściborzu (albo dopisania do informacji pod znakiem również wędkarzy PZW?)

czy dalej na 1500 członków Koła, pozwolenie na wjazd dostanie 20 osób (info z zeszłego sezonu, od skarbnika Koła w Paczkowie)?

Gdzie można zwodować łódkę np. o 4 rano, legalnie, bez żadnych spinek z lokalnym działkowacami bądź innymi 'moherami'? 

Edytowane przez retrikal