Skocz do zawartości

Wieści z Otmuchowa

brando

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego Marcinie , jestem gospodarzem koła Paczkow w nowym zarządzie bo stary zarząd po 20latach poleciał i sytuacja z wjazdem na nasz teren jest taka , znaku nikt nie zmieni, droga jest WZGW i tylko od nich to zależy by coś zmienić , korzystam z tej drogi 30lat i miałem jedną kontrole policji wodnej , która mnie o to zezwolenie pytala w związku z wjazdem w nieckę jeziora aby wyładować łodke , nie wiem na jakiej podstawie korzystają z drogi wszyscy co mają tam działki i domki , raczej nikt ich się nie czepia ponieważ mają tam dzierżawę , my w kole dostajemy parę pozwoleń ale rozdajemy je naszym członkom co mają tam łodzie i uczestniczą w czynach na rzecz kola , jesli kolega należy do naszego koła to nie bedzie problemu wjazdu na nasz plac oraz parkowania , jeśli nie jest droga między naszą dzialką a innymi i tamtędy jest dojazd do jeziora , ale jest ale , w ostatnich latach jest pelno nowych działek na około i z parkowaniem zestawu jest coraz gorzej , bo stając w niecce można zapłacić mandat za parkowanie a wszyscy są po ogradzani . na nasz teren będą mogli parkować tylko nasi członkowie . Zostaje slip w Fregacie oraz na drugiej stronie jeziora , w byłej rybaczówce oba płatne ile nie wiem .

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Wrzucić na forum wrzuciłem, ale na zawodach nie byłem - praca nie pozwoliła. Poszukaj na fejsie grupy spinningopolszczyzna powinni coś wyskrobać na łolu w niedługim czasie. Pozdro

edit: dzwoniłem do kumpla, wygrał (jeden) bolen 51 cm

Edytowane przez karpiu08

Wrzucić na forum wrzuciłem, ale na zawodach nie byłem - praca nie pozwoliła. Poszukaj na fejsie grupy spinningopolszczyzna powinni coś wyskrobać na łolu w niedługim czasie. Pozdro

edit: dzwoniłem do kumpla, wygrał (jeden) bolen 51 cm

Czyli tak jak przypuszczałem 4/5 sezonów temu... pozbędą się bolenia...

• 3 tygodnie później...

W końcu zaczęło się coś dziać.

W sobotę PSR pływało i kontrolowało , a w niedzielę jeździli po ośrodkach i kontrolowali.

Powinni częściej takie eskapady robić.

Jedyne zastrzeżenie mam że powinno się ich kultury troszkę poduczyć ponieważ wchodząc na czyjś ośrodek powinno się chociaż "Dzień dobry " powiedzieć.

A tu trzoda ani be ani me ani pocałuj mnie w dupe.

• Like 3

• 5 tygodni później...

Dzis na Otmochowie ok. 50 lodzi bral maly sandacz i duzy ,wszystkie wymiarowe tradycyjnie zostawaly w lodziach, pociecha taka ze straznicy z Opola i policjant bardzo grzecznie kontrolowali nasze lodzie , i oby tak dalej , generalnie rybka stala na plytkiej wodzie a gdzie ? Niech zostanie to slodka tajemnica , Otmochow generalnie jest plytki wiec miejsc jest duzo.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Panowie pojechałem wczoraj popływać. Przyjeżdżam na moja miejscowe gdzie od 3 lat jeżdżę i dupa. Cos sie pozmieniało w kwestii własności i teraz mam motke zeby łódke zwodować. Tzn obok jest za 20 zł. Ale jak ja mam dwa razy w tygodniu płacić tyle kasy to masakra.

Gdzie na nyskim mozna normalnie jak biały człowiek zrzucać łódke a nie nabijać darmozjadom kabzę?

• Like 1

Tak zmieniło sie. Teraz ma ta wstęp 20 osób. Płaca jakaś dzierżawę roczną w kwocie 2000 zł. Założyli juz łańcuch z kłódką na szlaban. Mam numer do poprzedniego gospodarza, który to wcześniej na tablicy ogłoszeń był zamieszczony. Zadzwonię w poniedziałek i podpytam.