Skocz do zawartości

Wieści z Otmuchowa

brando

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis byłem na spacerze na Turawie. Przechodziłem koło domków i ośrodków przy wodzie. Wszystko zabudowane.

Rozmawiałem z jednym z właścicieli ośrodków. Wszystko zabudowane, szlabany. Mowi mi ze tutaj nic własnościowe tylko dzierżawa na 99 lat od Państwa. Ośrodek jakieś 20 metrów od betonowych umocnień. Gość mowi ze ten pas to nie mogl zabudować i tak on tylko dzierżawca jest i tu każdy wg prawa może wjechać i robić co chce. Ale kto z nas wjeżdżałby miedzy bydynki, szczególnie ze szlabany? Oni to wykorzystują i wiedza że nikt z nas tam nie wejdzie bo myśli ze prywatne. A jak juz wejdziesz to miny robią bo woleli by zeby nikt obcy im tam nie łaził.

Mnie to juz pomału wk...wia. Za chwile bede musiał zapłacić zeby przejść sie na spacer po płazy z dziewczyną i to z moja dziewczyna. Jakbym z obca szedł to jeszcze rozumiem :-)

Czyli "wąwóz" odpada bo hummer'a nie mam.

Od Bukowa byłem na rekonesansie poraz pierwszy. Widziałem jedno ładne płaskie miejsce gdzie zrzucisz łajbę, ale trafić ze tam akurat bedzie wolne miejsce to jak w totolotka wygrać.

Ja panowie zaczynam zbierać hajs i kupie domek i bede robił jak inni. <marzenia>

Dzis byłem na spacerze na Turawie. Przechodziłem koło domków i ośrodków przy wodzie. Wszystko zabudowane.

Rozmawiałem z jednym z właścicieli ośrodków. Wszystko zabudowane, szlabany. Mowi mi ze tutaj nic własnościowe tylko dzierżawa na 99 lat od Państwa. Ośrodek jakieś 20 metrów od betonowych umocnień. Gość mowi ze ten pas to nie mogl zabudować i tak on tylko dzierżawca jest i tu każdy wg prawa może wjechać i robić co chce. Ale kto z nas wjeżdżałby miedzy bydynki, szczególnie ze szlabany? Oni to wykorzystują i wiedza że nikt z nas tam nie wejdzie bo myśli ze prywatne. A jak juz wejdziesz to miny robią bo woleli by zeby nikt obcy im tam nie łaził.

Mnie to juz pomału wk...wia. Za chwile bede musiał zapłacić zeby przejść sie na spacer po płazy z dziewczyną i to z moja dziewczyna. Jakbym z obca szedł to jeszcze rozumiem :-)

Czyli "wąwóz" odpada bo hummer'a nie mam.

Od Bukowa byłem na rekonesansie poraz pierwszy. Widziałem jedno ładne płaskie miejsce gdzie zrzucisz łajbę, ale trafić ze tam akurat bedzie wolne miejsce to jak w totolotka wygrać.

Ja panowie zaczynam zbierać hajs i kupie domek i bede robił jak inni. <marzenia>

A wodowales tam kiedyś? Z napędem tylko na przód dam radę? Chyba tam kiedyś byłem ale nie pamietam. Tam sie przez pole droga jedzie? Tam chyba wtedy dużo kampingow nad woda stało.

Ja tam się woduję bez problemu (ale mam 4x4) , natomiast kumpel się zwodował pierwszego czerwca  a był Fiatem Stilo (tylko ,że mała łajba  3,10m).

Edytowane przez nalewator

Tak od słynnego Pana Czesława. Ja sie wodowałem obok niego to jakimś dziwnym trafem ukradli mi rolki z przyczepy podlodziowej. Normalnie odkręcili. Chętnie bym wziął od nich ten klucz i po łapach. Gość ma taki marketing zeby zachęcić do korzystania z jego parkingu strzeżonego. Mafia jak nic :-)

Byłem wczoraj i sprawdziłem. Wodowanie w Wójcicach na cyplu za grubym jest już niemożliwe. Dalej jest to w posiadaniu gminy, ale teren ten nie jest już przeznaczony dla innych osób niż mieszkańcy gminy. Teren jest zamknięty na szlaban z kłódką i zabetenowany co by się tam nikt bokiem nie czmychnął. Nawet nie chcieli ze mną porozmawiać przez telefon, zwykłe prostactwo. Zostaje jedynie wodowanie u grubego jeżeli chodzi o ten teren. Poza tym można zwodować się we wspomnianym przez kolegę @nalewator wąwozie , ale o ile zwodowanie się jeszcze jest możliwe to już parkowanie może być problemem ze względu na obficie zastawiony teren campingami a im cieplej tym więcej ludzi jeszcze przybędzie. Poza tym w wąwozie może być problem jak popada, oczywiście zależy to od dysponowanego auta. Druga opcja to wodowanie pod dębami (następny zjazd za wąwozem). Miejsce mniej problemowe jeżeli chodzi o dojazd (z mojej perspektywy), ale w miarę ocieplenia pewnie zrobi się tam tloczno. Kolejna opcja to ośrodek błękitna zatoka. Taniej niż u grubego, ale tylko od godziny 8 rano. Następnie można zapytać w jacht klubie w Nysie, ale to mi się tylko obiło o uszy. Z drugiej strony zostaje opcja od Bukowa, ale tam jest jedno, może dwa miejsce które by się nadawały no ale traf żeby akurat tam grunciarze nie siedzieli. 

Zawsze w Wójcicach zdarzały się marketingowe akcje związane z dewastacją aut lub przyczep, ale ostatnie dwa lata były spokojne. Natomiast zaczęto wydaje mi się działać w inny sposób i cel osiągnięto. 

• 2 tygodnie później...

Pomyłka???  :)

Znając życie ktoś dobrze wiedział , że tak jest ,  a pieniążki jak to zwykle bywa - do podziału. 

I rączka rączkę myje  ;) .

Kiedyś , aby zarybić potrzebne były osoby z poza "Władz PZW" które musiały być przy zarybieniu oraz musiały podpisać z "Tego" protokół. 

Dziś podpisuje "Ktoś" ;)  :)  in-blanko i jest cacy.

Kasa się liczy, nie wędkarze i ryby. 

Tak dzieje się praktycznie w większości łowisk "ZARYBIANYCH" przez PZW. 

Przykre to, ale prawdziwe  :( .

Dobrze , że w końcu znaleźli się ludzie którzy patrzą na "RĘCE".

Gdyby tak było w każdym przypadku - to i  ryb byłoby pewnie więcej  ;) .

Edytowane przez miramar69

Brawo dla kolegów którzy byli czujni.

Tak właśnie funkcjonuje nasze PZW.

Przekręty i brak konsekwencji.

Pomylili worki, dobre. :angry:

Szkoda ze nie pomylili sandaczy z karpiami. :ph34r:

Coś musieli wymyślić......żenada.

Potwierdza to fakt kamuflowania zarybień. 

Dlaczego do cholery nigdy nie ma informacji o

tym kiedy będą wpuszczane ryby?

Tylko info. po paru tygodniach że coś gdzieś wpuszczono......

• Like 4