Pleban Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Panowie problem nie jest w nocnym pływaniu tylko całkowitym braku kontroli. Ile razy widać było strażników w tym sezonie???A sieci że śruby zdarzało mi się wycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Ja byłem kontrolowany raz 1 czerwca później zero kontroli a na wodzie ja czy kumple byliśmy regularnie min 2 razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/155421/60/informacja_po_przeprowadzonych_odlowach_kontrolnych_zbiornikow_n ZBIORNIK OTMUCHÓWPrzeciętnie zróżnicowany zespół narybkowy obejmujący 6 gatunków. Bardzo dobra rekrutacja sandacza w 2017 roku. Najwyższy od 1994 roku (rozpoczęte badania zespołów narybkowych) udział sandacza w zespołach narybkowych sięgający 47% udziału liczbowego. Zdominowanie zespołu ryb dorosłych przez ryby karpiowate w tym szczególnie leszcza stanowiącego 64% wszystkich oznaczonych ryb. Bardzo mały udział ryb drapieżnych w ichtiofaunie zbiornika (jedynie 3%). Zanik silnej populacji bolenia. Tak jak można było przypuszczać, miłośnicy boleniowych pulpetów skutecznie uszczuplili populację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Bo naszym przyjacielm sandacz jest! >]]]°> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Na jeziorze dzisiaj cisza jak makiem zasiał.Gorąco czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 odnośnie odłowów można pomyśleć że bolenia za mało i wiadomo czym zarybią bo przecież małego sandacza jest tak duuużo. A na jeziorze wiało porwiście nikt nie wypłynął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Właśnie spłynąłem. Jedno branie ale nie udało się wyjąć. W nocy posiedziałem na ujściu za sumem. Efekt to jedna 30 na rosówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 kolejna przyducha na rzece śniete ryby płyna do głębinowa nikt nic jeszcze nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Wszyscy już wszytko wiedzą. Dzisiaj pływałem po Głębinowie. Wodowałem się na "dębach". Po wypłynięciu na wodzie jeden wielki cmentarz. Wszystkie ryby fala wyrzuciła na brzegi. Z ciekawości się przeszedłem i widok masakra. Zdjęć nie wstawię bo to chyba niezgodne z regulaminem, ale okazów parę było. Najbardziej mnie w tym nieszczęściu "cieszy", że widziałem parę miętusów których już od kilku lat nie mogę złowić i słuch o nim ogólnie zaginął na otmuchowie i pobliskich wodach. Było też parę węgorzy w tym dwie sztuki około metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Niestety tu jest trochę info http://radio.opole.pl/100,209238,sniete-ryby-w-otmuchowie-przyczyna-zakwit-sinic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Przeglądam właśnie zdjęcia które ktoś wrzucił na jednym z portali wędkarskich , - BRAK SŁÓW, naprawdę pięknę ryby padły , sumy, sandacze ,węgorze ,bolenie okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Kórnik puść linka na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Jestem teraz nad jeziorkiem i nie widać żeby woda była jakoś strasznie zakwitnięta.Chłopaki odemnie z ośrodka mówią że ponoć Pollena Paczków coś puściła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Kolego zastanow sie co ty piszesz ! Pollena jak by cos puscila,to tylko do kanalizacji ,pomysl przeszlo by to przez nasza oczyszczalnie poszlo do Nysy klodzkiej na odcinku Paczkow jez.Otmochowskie przeszlo przez cale jez i zaczelo truc ryby ,ponizej zapory Otmuchowskiej ? Pomyslcie jakie glupoty wypisujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 woda nie jest zakwitnieta bo puscili wode z otmuchowa, i te padniete ryby zaczeły płynąc do głebinowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jak wygląda sytuacja na samym zb. Otmuchów? Rozumiem, że poniżej elektrowni na rzece i na zb. Nyskim jest dramat, a Otmuchowski jakoś jeszcze żyje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dramat jest na rzece między otmuchowem a głębinowem. Głębinów bez zmian. Otmuchów nie wiem, bo nie jeżdżę tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Na otmuchowie nie widać zdechłych rybek.Zieleniny też jakiejś wielkiej nie ma.Brań również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dzięki za info. Czyli bez zmian. Jadę oglądać góry przy wschodzie, a wędkę wezmę przy okazji???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Wczoraj na korzeniach z rana ,skaczylo zycie sumisko 150cm i 18kg widzialem jak gosc doplynol do naszej stanicy pzw Paczkow i go wyjmowal z lodzi ,lowil klasycznie na opad ,wiec gonil za sandaczami a trafil na sumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Dwa dni pływania w piękną jesienną pogodę.Wczoraj rano szczupły 70 wieczorem zero i dzisiaj mętnooki 65.Oczywiście żyją dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Dzisiaj troszeczkę z rana popływałem.7 sztuk krótkich 40 45 cm.Ale jak to mówią pogoda przechój.Ale jak na Otmuchów to się działo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Pawle , ku pamięci tego jakże popularnego sformułowania - za sjp.pwn. i ogólnym doświadczeniem życiowym - jednak "przechuj" będzie bardziej właściwy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Ja w zeszłym tygodniu na zero jedynie na ujściu coś tam skubało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Witam.Było dzisiaj kilka łodzi. Ktoś coś połapał???U mnie kilka krótkich 40-45,iże 30 takich 15 do 20.Pocieszające że maluchy się pojawiły???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi