Skocz do zawartości

Wieści z Otmuchowa

brando

Rekomendowane odpowiedzi

Zniesienie okresu ochronnego bolenia to głupota i barbarzyństwo a organizowanie zawodów w tym czasie to masakra .

RYBA W OKRESIE TARŁA JEST ŚWIĘTA !!!

Na szczęście zawody na żywej rybie, ale to samo może się tyczyć okonia, jazia, klenia, leszcza itd. niby nie mają okresu ochronnego , a każdy je łowi na tarliskach...

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam Mam zamiar wyskoczyć pierwszy raz w życiu na Nysę Kłodzką lub zbiornik Otmuchów ze spinem za bolkiem kleniem sandaczem okoniem .Chciałbym jakieś wskazówki w jakie okolice się udać gdyż mam ponad 200 km i mało czasu na typowe szukanie miejscówek .Jeżeli jest ktoś kto może pomóc to z góry wielkie dzięki.Pozdrawiam 

Nysa za zbiornikiem z tego co kojarzę zaorana była regulowana.Kiedyś pamiętam jeździłem tam z miłą chęcią nad dziką nysę te lata nie wrócą.Piękne stada ogromnych okoni,sandacze,szczupaki. Te przelewy za mostem kolejowym w Otmuchowie,głębokie doły na wysokości starej cukrowni(sandacze).

W samym zbiorniku nie spiningowałem ale z mojej wiedzy którą wujek mi przekazał trzeba znaleźć jak układa się wpadające koryto najlepsze miejscówki.Kiedyś  dawno temu ok 13lat minęło od tego czasu goście piękne zedy na żywca bądź martwą rybkę łowili.Wywozili zestawy motorówkami. Jeden przy mnie wyciągnął takiego kolosa że nigdy takiego do tej pory nie widziałem.Mierzył przy mnie miarką równe 114cm! byłem w szoku jaki smok. Ale był minus tego zdarzenia...Nie trudno się domyślić jak się skończyło. Sam wówczas byłem małolatem więc nie miałem posłuchu.Ale teraz mogło się wszystko pozmieniać.