kornik1978 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Miałem się nie odzywać ale aż trzęsie człowieka jak to czyta.To powiedz mi ile ton Witek wraz z chłopakami z Relaksa ryby tam wpompopowali bo z tego co piszesz to tylko łowią i to niezbyt legalnie.I dodam że teraz też mimo że Witka już nie ma to iniciatywa wyszła tak jak i w zeszłym roku właśnie od nich. Po pierwsze szanowny wędkarzu jak już przestaniesz się trząść proponuje przeczytać całość tego co napisałem, tak ze zrozumieniem na spokojnego , a później klepać ( tylko jak nie będziesz się trząść ), jak zrozumiesz sens mojej wypowiedzi to podyskutujemy. Po drugie , ja mam pełen szacunek dla ludzi zaangażowanych , pasjonatów ,miłośników dla wszystkich tych którym się ,,chce,,, ale nie toleruje wypowiedzi nieobiektywnych , powtórzę Ci jeszcze raz , w województwie opolskim PZW OPOLE moim skromnym zdaniem działa co najmniej dobrze, pozytywnie w temacie zarybień, a że nam wędkarzom marzą się zarybienia liczniejsze i większymi rybami to już inna bajka , ja porównuje do ościennych województw, a po trzecie .....to z tymi tonami to chyba troszeczkę tak pod publiczkę napisałeś, nie wnikam aż tak w j.otmuchowskie ale na nyskim -mam spore wątpliwości co do wpompowanych Twoim zdaniem tych TON ryb przez kolegów z Relaxa , no ale być może opierasz się na jakiś danych ,nie wiem zdjęcia, fotorelacje noo,to wtedy zwracam honor chętnie obejrzę te tony ryb którymi zarybili zbiorniki P.S Ja nigdzie nie napisałem że koledzy z Relaxa tylko łowią i to jak twierdzisz - moim zdaniem niezbyt legalnie, Także trochę kolego uczciwości i rzetelnośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 były one eldoradem szczególnie dla dolnośląskich mięsiarzy jak chcesz to podeśle ci linki kto jakie zawody organizował szczególnie z twoich rejonów na bitej rybie , no ale ja wiem najlepiej powiedzieć ze ktoś jest bee i ze ryby nie ma , to mam pytanie na jaki ch..j odwiedzasz te wody skoro twierdzisz ze pzw Opole wylało sie na te wody,nie zarybia i nie ma ryby, najbardziej mnie wk...ia jak widze te Śląskie i Dolnośląskie tablice rejestracyjne które zdominowały te zbiorniki łupią ile wlezie no ale każdy jest NO-Kill , a w workach po 2-3 sandacze, wszyscy są Ok tu przed komputerem a jak przyjdzie 1 czerwca to kociego rozumu dostająI tyle o demnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 I tyle o demnie Ode mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Za to bardzo ładnie wody przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/126884/60/martwe_ryby_pod_zapora_jeziora_otmuchowskiego__to_nie_zatrucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Można wpuścić dziesiątki, setki kilogramów ryb , robić składki,zrzutki , poświęcać czas na te zarybienia i przychodzi taki dzień że jakiś inteligentny inaczej dokonuje zdziesiątkowania rybostanu w przeciągu paru chwil, szlag mnie trafia jak czytam takie informacje , i jak ma być ryba? Ciekawe jak zostanie wyjaśniona ta sprawa.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/opolszczyzna-martwe-ryby-w-jeziorze-otmuchowskim,624322.html trochę zobrazowane , tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Ze 2-3 lata temu było podobnie podczas remontu zapory szły ogłuszone ,padnięte ryby rzeką po powierzchni. Miejscowi wyławiali je(tylko sandacze) na szarpak, podbieraki i czym się dało i nosili do skupów. Lubiłem jeździć na rzekę poniżej zapory ale to co się tam działo to przechodziło wszelkie granice i ochotę na wędkowanie.. Wtedy poszło znacznie więcej ryb niż tona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Ciekawe czy ktoś jakąś odpowiedzialność poniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Jak to zwykle będzie, winne będą tylko ryby, bo za blisko kanałów spustowych zimowały i dały się wciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 C . D .....http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/126902/60/martwe_ryby_dalej_plyna_nysa_klodzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Czyli "turbinowce" , będzie powtórka z "rozrywki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 czyli co na kozielnie puscili wode i zmieliło ostatki tych ryb w zbiorniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Czytaj kolego ze zrozumieniem , poniżej zapory Otmuchów a nie Kozielna , jestem prawie co dziennie na Nysie Kłodziej poniżej kozielna i nie widziałem tam jednej śniętej plynącej ryby , więc nie siej zamętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Jak to zwykle będzie, winne będą tylko ryby, bo za blisko kanałów spustowych zimowały i dały się wciągnąć.Z odpowiedzialnościa jest tak, że ktoś do tej odpowiedzialności powinien pociągnąć. A z tym z kolei jest jak z gospodarstwem. Jednemu dach cieknie, to podstawia garnek, miskę co tam ma i ma wyje... Drugi sprawdza, co dlaczego, naprawia, ubezpiecza i remontuje. A jak mu kto na dach wlezie i popsuje to do sądu ciąga i zadośćuczynienia żąda. U nas póki co jak nam ryby kradną mordują, trują to garnki, patelnie i miski podstawiamy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Ryb oczywiście szkoda, ale trzeba też sobie zdać sprawę, że kilkunastu sprawnych wędkarzy w sezonie przez weekend nie wiele mniejsze straty jest w stanie spowodować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Ryb oczywiście szkoda, ale trzeba też sobie zdać sprawę, że kilkunastu sprawnych wędkarzy w sezonie przez weekend nie wiele mniejsze straty jest w stanie spowodować.Czyli na jedno wychodzi... Każda strata powinna być przez gospodarza znana i powinna za nią iść odpowiednia reakcja.Wszystko wskazuje na to, że dopóki do prywatyzacji wód nie dojdą podmioty stricte nastawione na wędkarstwo, komercyjne wędkarstwo, to będziemy sobie tylko tak biadolić po różnych wątkach, a na ryby jeździć za granicę Ech, wiosna, trzeba by może gdzie na tryby ruszyć, bo pod czaszką za duże ciśnienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/127408/60/sprawa_snietych_ryb_pod_zapora_jeziora_otmuchowskiego__ciag_dals Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Rzgw w dupie ma ryby to juz wiadomo od dawna. Umieją tylko zakazy stawiać i napuszczać policję na wedkarzy żeby kasiore trzepać to wiadomo nie od dziś. Sprawa bedzie w sądzie i jak to w polandi bywa nie będzie winnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Rzgw w dupie ma ryby to juz wiadomo od dawna. Umieją tylko zakazy stawiać i napuszczać policję na wedkarzy żeby kasiore trzepać to wiadomo nie od dziś. Sprawa bedzie w sądzie i jak to w polandi bywa nie będzie winnych. Dokładnie, albo sprawa toczyć się będzie latami , do przedawnienia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Co się pany znowu nadziało bo link nie hula??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 2 material jest o tym zdarzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 tak myślałem. ...ciężko powiedzieć co się stało ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Witam . trzy dni pływania , po jeziorze i obstukiwania swoich miejscówek i zero brań , 1czerwca było ok 60łodzi i straz z polcją pływała i sobie sprawdzała , wiem o trzech sandałkach złowionych , wczoraj było z 50 i nie widziałem by ktoś coś miał , dziś zdecydowanie mniej łodzi i wielka bryndza w łowieniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi