mteszl Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Panowie pomocy, mam problem z wsuwaniem się linki pod pokrętło hamulca na szpuli TD 930z. Mam też Zaubera 4000, ale tam problemu nie ma, jak porównywałem to problemem wydaje się leżeć w szpuli, gdzie jest za wysoko wyjechane z tarczami hamulca i przez to nakrętka hamulca mocno wystaje? Dodam że nawój linki jest ok. Jak sobie z tym radziliście? Edytowane 28 Czerwca 2013 przez mteszl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 ja się przyzwyczaiłem;) po rzucoe zwracam uwagę jak układa się linka, poźniej przy skręcaniu problemu już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Ja bym się nie przyzwyczail po jednym wyjeździe allegro o zakup czegoś innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zdyskwalifikować kołowrotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mteszl Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Może nie tak od razu. Może ktoś sobie z tym poradził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Pewnie że poradził.Wyjąc jedną podkładkę filcowa ze szpuli i pokrętło wchodzi głębiej i jest ok.Hamulec co prawda nie da się dokręcic na amen,ale kto tak dokręca? No przynajmniej nie ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mteszl Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 I po problemie, dzięki skalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Ja kiedyś w jakimś nowym shimaniaku miałem to samo. Rozkręcilem oblukałem ze schematem i zaraza się objawiła. Pan skośny składacz, dał pod rotor nadprogramową podkładkę.Po usunieciu gratisu nawijal jak należy.Czyli nie bac się i w bebechy patrzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Na moim dragonie jest ten sam problem .Muszę przetestować ten patent ,który podał skalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja dostałem z serwisu zeszlifowane pokrętło o jakiś 1 mm i jest już ok. Drugą sam zeszlifowałem, potrzebny pilnik iglak i suwmiarka. Próbowałem z wyciąganiem podkładek ale wtedy nie ma kontroli nad hamulcem a chyba nie o to chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 U mnie w TD nic takiego nie występuje Natomiast musiałem zdjąć jedną podkładkę żeby nawijał tak jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Stare TD nie miały takiej wady, nowe już mają. Najczęściej po pierwszym łowieniu w deszczu się zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Ja mam nowego w tym roku kupionego TD FD935iZ i zdarza się że podczas deszczu i długotrwałego łowienia w deszczu nie słychać tego charakterystycznego dźwięku hamulca. Nie wiem dlaczego tak jest ale pomaga dokręcenie takich dwóch drucików pod szpulką które są skręcone śrubką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Mam td z pierwszej serii 'i' oraz teraznejszej 'iz' oba działają bez zarzutu i wspomniana tutaj przypadłość w nich nie występuje. Może wystarczy wyregulować położenie szpuli podkładkami. Jeżeli jednak kołowrotek nawija równo żyłkę to pozostaje szlifowanie pokrętła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Miałem ten sam problem z kołowrotkiem Alice 3000,który często wciągał po pokrętło cieniutkie plecionki . Po przeczytaniu wątku wybrałem szlifowanie pokrętła. Efekt rewelacyjny i nie ma negatywnego wpływu na działanie hamulca - polecam ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtvmata Opublikowano 18 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2024 Pewnie że poradził.Wyjąc jedną podkładkę filcowa ze szpuli i pokrętło wchodzi głębiej i jest ok.Hamulec co prawda nie da się dokręcic na amen,ale kto tak dokręca? No przynajmniej nie ja.Kolego Skalek czy wraz z tą filcową podkladką wyciągałeś też tą metalową, bo niestety mam problem z kołowrotkiem Ryobi Virtus i plecionka wchodzi pod pokrętło, które nadmiernie wystaje. Oczywiście powoduje to brody i zerowy komfort łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi