szpaczek23 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 WitamWybieram się na weekend do znajomych,a w zasadzie żona, a ja to raczej kierowca więc, żeby nie marnować czasu to jakiś fishing chcę uskutecznić w Bydgoszczy lub okolicach. Polecicie jakieś łowisko(wiadomo najbardziej chodzi mi o spinna, ale zabieram cały majdan gruntowo-spławikowy również). Będę już dziś, ale wędkować będę w sobotę i niedzielę. Z góry dzięki za info, jakby ewentualnie ktoś się gdzieś wybierał mogę się podpiąć Szukałem na forum o okolicznych wodach ale znalazłem tylko odrobinę o Brdzie i Wierzycy-chyba,że gdzieś coś więcej było to proszę o przeniesienie mojego postu.W razie co podam tel jakby co 692489963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 woda opadła ,jedź nad Wisłę.Zabierz kalosze,bo będzie błotko i coś na komary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam ponownie. Okazalo się, że rezyduję całkiem blisko Wisły(mniej niz kilometr:-))więc na jutro wybór dokonany. Jestem na Starym Fordonie kolo mostu więc możliwość łowienia z obydwu stron. Czy ktòraś strona jest łowniejsza tudzież mniej obłowiona? No i ostatnie natrętne pytanko- na co się nastawić? Kleniojaziowanie? Boleniowanie? Bo o coś innego raczej przy tej wodzie będzie ciężko pewnie? Chyba, że się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Ryba tam wszelaka ale dojście trudne raczej bo woda wysoka. A komary ssą jak z cyca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonK Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Panowie mam pytanie.Jestem właśnie przejazdem w Bydgoszczy, zatrzymałem się na Fordonie tuż poniżej mostu na początku ulicy Bydgoskiej. Niestety nie mam wędęk, ale wieczorem przeszedłem się brzegiem z nadzieją na pogadanie z miejscowymi wędkarzami. Woda wyglada na rybną ale wędkarzy jak okiem sięgnąć ani śladu. Są tu fajne główki, ale ścieżki prowadzące do nich są pozarastane wysoką trawą i widać, że prawie nikt tu się nie kręci.Co jest grane? Nie ma tu ryb? Woda zatruta? Czy macie w okolicy lepsze łowiska?Pytam, bo w przyszłym tygodniu znów zatrzymam się tu na 1-2 noclegi i mam ochotę poszukać tu ze spinem sandacza / szupaka / suma.Czy mam sobie nie robić nadziei?Gdzie tu mozna 1-2 dniowe pozwolenie załatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Jedź na Brdę Jachcice/Piaski/Opławiec. Zabierz smużaki. Kleni całe stada.Dziś byłem.Kilkanaście w ciągu dnia żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Czesc, bierz sie za Wisle, koledzy z Bydgoszczy twierdza ,ze jest rybna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonK Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Dzieki panowie,z kleniami nie mam doświadczenia ani odpowiednich przynęt, zwykle głównie za sandaczem chodzę,jutro jadę i poszukam ich na Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Siema , wybieram się do Bydgoszczy w ten weekend , mam zamiar pierwszy raz polowic na królowej polskich rzek Na który odcinek najlepiej Waszym zdaniem się wybrać z zastrzeżeniem , ze dojazd tylko komunikacją miejską będzie wchodził w grę. Jako , ze nigdy nie złowiłem bolenia , a na Wiśle chyba duża jest na niego szansa, to prosiłbym o porady jaki zestaw na niego przygotować ( grubość FC na przypon, przynęty itd ) . Z góry dziękuje za podpowiedzi a jakby ktoś miał ochotę zabrać mnie i dziewczynę nad wodę i osobiście pokazać co, gdzie i jak to byłoby super Edytowane 25 Czerwca 2018 przez podlasiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Komunikacją miejską nad Wisłę powiadasz... Kilka lat już w Bydzi nie mieszkam, kiedyś jeździło się 57 na Brdyujście (od slipu LOKu w dół do Zbożowca i dalej do mostu) albo na Osiedle Nad Wisłą 94 i 70.Tramwajem dojedziesz na Łoskoń,trochę do Wisły trzeba drałować z pętli, ale główki ciekawe w miarę są. Za boleniem raczej okolice wspomnianego Zbożowca bym odwiedził, piękny kleń też może się trafić. Z przystanku 65 (Fordońska - Zakłady Zbożowe bodajże) kawałeczek, nie sposób nie trafić.Z FC nigdy się nie bawiłem. Wisła to nie wrocławska Odra, szczególnie po ulewach. Przynęty ... boleniowe. Trudno powiedzieć w jakich warunkach przyjdzie łowić za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Dzięki za odpowiedź A lowiles kiedyś w dół od mostu fordonskiego ? Bo tam duże główki na google Maps znalazłem. I mam jeszcze pytanie czy jest sens w ogóle próbować za sandaczem chodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jeszcze jedno pytanie mam , gdzie można w Bydgoszczy kupić pozwolenie 3-dniowe na wody Toruńskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jeszcze jedno pytanie mam , gdzie można w Bydgoszczy kupić pozwolenie 3-dniowe na wody Toruńskie?http://www.pzw.torun.pl/oplata-skladek-okresowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlasiak Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Dzieki foxy , ale wolałbym gotówkowo - puste konto , musiałbym iść do banku wpłacić pieniądze na konto ... życie bidnego studenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 CześćPoleci ktoś jakieś jezioro w bliższej lub dalszej odległości od Bydgoszczy gdzie jest szansa na złowienie okoni?(z brzegu,chyba ze mozna przy okazji lódke wypożyczyć?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Mam pytanie o dojazd nad Wisłę w okolicach Ostromecka po prawej stronie rzeki. Słyszałem że droga w okolicach Mozgowina jest dostępna, ale wole zapytać czy ktoś z niej korzysta, bo już pare razy nadziałem się na znaki 'teren prywatny'... Na mapie główki wyglądają tam dość ciekawie. Edytowane 25 Stycznia 2021 przez ShadowStalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Teraz raczej nie dojedziesz. Chyba że full terenówką. Będzie w tym miejscu rozjechana błotnista gruntówka. W lato przy suchej pogodzie jak najbardziej. Przy takiej ilości opadów myślę, że jedyny dostępny dojazd do rzeki "normalnym" autem będzie pod mostem fordońskim. Miejscówka ta nosi potocznie nazwę "słupy" i jest mocno oblegana przez gruntowców w sezonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Teraz raczej nie dojedziesz. Chyba że full terenówką. Będzie w tym miejscu rozjechana błotnista gruntówka. W lato przy suchej pogodzie jak najbardziej. Przy takiej ilości opadów myślę, że jedyny dostępny dojazd do rzeki "normalnym" autem będzie pod mostem fordońskim. Miejscówka ta nosi potocznie nazwę "słupy" i jest mocno oblegana przez gruntowców w sezonie.Dzięki, o to mi chodziło. Zawsze można auto zostawić bliżej drogi, troche się przejść to też nie problem w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Masz tam fajny beton do zostawienia auta i pewnie coś około 500m spacerkiem do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylex Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Witam wszystkich serdecznie! Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego chciałbym się najpierw przywitać ze wszystkimi Mam na imię Michał, mam 28 lat. W temacie spinningu jestem dość zielony, choć łowie już tak ponad rok to bez większych wyników. Jednakże chciałbym poruszyć temat wód okręgu PZW Bydgoszcz, konkretniej chciałbym dowiedzieć się czy w okolicach Bydgoszczy są wody na które warto jeździć za szczupakiem? Próbowałem póki co na Noteci (Dębinek, Antoniewo, Tur) ale bez wyników... Nie wiem czy tylko odnoszę takie wrażenie czy w okolicach Bydgoszczy nie jest zbyt dobrze jeśli chce się połowić "pike'a". Jest tu może ktoś bardziej obeznany w wodach tego okręgu, kto mógłby mi doradzić gdzie mógłbym się ewentualnie udać na łowy? Dodam że wyznaje zasadę "no kill" i łowię raczej tylko z brzegu więc dobrze jeśli byłby dobry dostęp do wody. Ostatnio przez brak jakichkolwiek wyników czuje się bardzo wypalony jeśli chodzi o spinning... Tym bardziej że przed rozpoczęciem sezonu zakupiłem sporo sprzętu, nową wędke i młynek, pozwolenie pzw... Żeby nie było, pod koniec zeszłego roku wróciłem z Irlandii i tam zaczynałem swoją przygode ze spinningiem, łowiąc na tamtejszych rzekach i kanałach... Panowie, proszę doradźcie coś... może lepiej się przeprowadzić i przenieść do innego okręgu? Chyba zaczynam świrować Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Jezioro Jezuickie, Chmielniki lub Piecki. Choć na dziś wysoka woda i bez woderow nie ma szans. Wymiarowo szału nie ma ale da się wyciągnąć. Dzisiaj trzy 50-60 cm. Wzdłuż trzcin. Kilka łódek pływało, może większe siedzą na środku ????A w mieście to Brda coś tam jeszcze chowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Na chmielnikach o większego szczupaka ciężko. Chyba za dużą presja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Gdybyś szukał wody to tu masz mapkę wód okręgu https://opzw.bydgoszcz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&catid=26&Itemid=135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylex Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jeziora Smerzyn? Mam dość blisko aby tam podjechać, co zapewne zrobię... Jestem ciekaw tylko czy ktoś może w ostatnim czasie tam łowił i złowił jakiegoś szczupaczka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat jeziora Smerzyn? Mam dość blisko aby tam podjechać, co zapewne zrobię... Jestem ciekaw tylko czy ktoś może w ostatnim czasie tam łowił i złowił jakiegoś szczupaczka...? z brzegu bardzo mało dostępnych miejsc,po za plażami może jeszcze z dwa się znajdą, jest kilka pomostów ale wejście grozi kąpielą. Jeśli chodzi o rybostan to jest to woda lubiana przez karpiarzy i amatorów sumów. Szczupaki i okonie mieszczą się w okręgowej normie czyli bez szału ale coś idzie złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi