Skocz do zawartości

SPRZĘT FUJITSU

tomtoked

Rekomendowane odpowiedzi

a no nie znam się... " zarobiony jestem".... i w życiu nie miałem dobrego kija w ręce....

A tak poważnie to przyglądnij się tym wędką co link podałem a później popatrz na Fujitsu. Te same plastikowe, nic nie warte tuby, które śmierdzą tanią chińszczyzną, te same pokrowce tylko nadruk zmieniony.....

a ten marketingowy bełkot, ... HM62 POWER MESH GRAPHITE.... to można se wsadzić między bajki.

Płacisz odpowiednią kasę za konkretną partie wędzisk i chinole wystrugają Ci każdy kij na jaki będziesz chciał komponentach.

A marketing musisz sobie już sam dorobić do tego.

Nie zastanawiało Cię to nigdy dlaczego takie super wędziska firmy Fujitsu znalazły tak mało zwolenników?

ano się nie znasz bo napisałeś takie same tuby... otóż nic podobnego, tuby są bardzo dobre i na pewno nie śmierdzą chińszczyzną czyli nie widziałeś tuby fujitsu i pokrowce też się różnią co ważne to w linku który podałeś nie widać ich. Samą tubę zostawiłem sobie i jest w użytku choć to tuba tylko transportowa.

Właśnie po co z uporem maniaka przekonywać że białe jest czarne ale poprostu lekko wyblakło.

Wg mnie firma któa przytoczyłeś z produkcja w Japonii , zgodnie z ich standardami oraz kontrolą jakości ma tyle wspólnego co ja z szkołą baletu!! Fakt balety to ja lubię ale w innym sensie.

Godski jest pewny na 99% a ja mogę zaryzykować nawet ten 1 % więcej że to jest produkt na zamówienie "ujapańszczany"! Klient nasz pan! A kto to sprawdzi później w takiej Polsce co to kto to etc. Pisze że made in JApan to fck tak musi być i koniec.

• Like 1

to tutaj masz sprzedawce co ma i Fujitsu i Fujishi. Wszystko Japan, Prima Sort.

za kij 350pln na komponentach Fuji, na super wysoko modułowym blanku i korku AAA, który po roku wygląda jak po szturmie korników :) i cena po wszystkich opłatach i kosztach poniesionych przez sprzedającego...... Chyba sprzedający nic na tym nie zarabia.

Pisałem nie będę Cię na siłę przekonywał. Tyle z mojej strony....

Ps.

ważne żeby tobie kije leżały i dobrze się na nie łowiło

Co tu gadać kołowrotki jak napisałem 100% chinol z trzeciej zmiany -zaspany skośny juz nie miał siły złożyć poprawnie , używałem tylko do feedera fakt ciężkiego , ale nie na tyle aby po sezonie zdechł

rolka zatrzymała sie chyba na pierwszym wypadzie kolega dotoczył śrubke tak ,że jak cie mogę to chodziło mimo tego nawój był tragiczny , potem padło łożysko oporowe ch....j jakoś to przeżyłem pomyslałem po sezonie naprawie tylko przy zacięciu jak sie zapomniałem to było po żyłce :lol: ale jak zaczął chrobotać przy wyciąganiu 5 kg karpika to myslałem ,że go wywale od razu do wody

po powrocie do domu okazało sie że pękło łożysko na korbie miałem wywalić chwasta ale dałem koledze miał naprawić - zrobił ale potem poszło mu nastepne potem zabki sie wyłamały

i skończył przy grillu zrobiliśmy mu test sikierą Fiskars nie podołało biedactwo potędze szwedzkiej stali - ogólnie po szczątkch raczej stwierdziliśmy ,że to po taniości qpa zrobiona bo był wykonany ze znalu 

czyli szajs-metalu wiec nie był przeznaczony do długiego użytku ,wtopiłem tylko 75 erusów lepiej było przepić :P

Edytowane przez seiken

a no nie znam się... " zarobiony jestem".... i w życiu nie miałem dobrego kija w ręce....

A tak poważnie to przyglądnij się tym wędką co link podałem a później popatrz na Fujitsu. Te same plastikowe, nic nie warte tuby, które śmierdzą tanią chińszczyzną, te same pokrowce tylko nadruk zmieniony.....

a ten marketingowy bełkot, ... HM62 POWER MESH GRAPHITE.... to można se wsadzić między bajki.

Płacisz odpowiednią kasę za konkretną partie wędzisk i chinole wystrugają Ci każdy kij na jaki będziesz chciał komponentach.

A marketing musisz sobie już sam dorobić do tego.

Nie zastanawiało Cię to nigdy dlaczego takie super wędziska firmy Fujitsu znalazły tak mało zwolenników?

Panowie, nie dołujcie kolegi. Chłop zapłacił sporo kasy za Fudżitsu czy jakoś tak, więc dajcie Mu się cieszyć nabytkiem i dobrze wydanymi pieniędzmi. Tego już nie da się zmienić. Zresztą jeśli jemu kije pasują, to nam nic do tego. I szlus.

Nigdy nie miałem do czynienia z niczym pod marką Fujitsu, ale poczytałem trochę na różnych forach i wychodzi na to ze w/w produkty należy omijać szerokim łukiem. A po ominięciu splunąć trzy razy przez lewe ramię, żeby zły urok odczynić.

Panowie, nie dołujcie kolegi. Chłop zapłacił sporo kasy za Fudżitsu czy jakoś tak, więc dajcie Mu się cieszyć nabytkiem i dobrze wydanymi pieniędzmi. Tego już nie da się zmienić. Zresztą jeśli jemu kije pasują, to nam nic do tego. I szlus.

skippi66 święte słowa poza tym  słowem Fudżitsu, cieszę się kijkami i oby tak dalej mi się nimi łowiło, czy sporo kasy, to względne określenie, nie mało ale warto było. Cała rzecz się miała nie do kijków bo widzę, że prawie wszyscy wypowiadający się to teoretycy bo żaden z nich nie miał tych kijków w użytku, a o kołowrotki. Seiken przytoczył dużo faktów i one są przekonujące aby nie kupować kołowrotków fujitsu.  Pewnie zostanę przy shimano bo mam ich kilka... . Fajnie by było jak by jeszcze ktoś kto ma lub miał kijki fujitsu powiedział o nich kilka mądrych słów. B)

Miałem kołowrotek Fujitsu Quartz i nie polecam. Używałem sporadycznie do lekkiego pickera i spinningu i mimo iż się nie rozlatywał, to zaufania nie wzbudzał. Z tego co pamiętam po kilkunastu wyjazdach z rotora zaczął odchodzić lakier i okazało się, że jest tam jakieś białe tworzywo. Ogólnie na pierwszy rzut oka kołowrotek wygląda na solidny, ale nie widzę go w dłuższym użytkowaniu. Lepiej sobie odpuścić.

Dzisiaj dotarł do mnie kolejny kijek, tym razem fujishi i potwierdzam,  że jest super, co prawda nie jest wyposażony (wyposażona bo to matchówka) w przelotki fuji alconite jak fujitsu ale widać, że są solidne, wykonanie tak jak przystało na dobrą firmę, może "kapturek" na przelotki jest sztywny i może rysować lakier na wędce ale niekoniecznie, praca czyli akcja, jest taka, jak przystało na dobrą wędkę. Słowem wszystko ok. a nawet lepiej za takie pieniądze.

wytłumaczcie mi to bo nie rozumiem ...jest kilka sprawdzonych firm produkujących i kije i kołowrotki jedne lepsze drugie trochę gorsze,jedne droższe drugie tańsze.Natomiast wszystkimi można połowić w zależności kogo na co stać.więc teraz pytanie,po co pchać się w jakiś nie sprawdzony,nie przetestowany Shitotex,z serwisem,którego jest na dodatek tak duży problem...?

A co do tego pytania, to wytłumaczę |Ci po co kupować "pchać się w nie sprawdzony ...."?,  otóż dlatego, że jak te sprawdzone jak powiadasz kije znanych firm nie spełniały oczekiwań to szuka się lepszego sprzętu, a w tym przypadku mogę z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że fujitsu a teraz fujishi (mowa o wędkach) spełniły pod każdym względem moje wymagania i są jak dla mnie dużo lepszym sprzętem niż shimano i daiwa które to kije również posiadam. Niestety o kołowrotkach nic nie mogę powiedzieć ale sporo się tutaj dowiedziałem i chyba nie są tak dobre jak wędki dlatego też, tak jak pisałem wcześniej zostanę przy shimańcach.

Zasadniczo to koledze chodzi o to że wybierasz sprzęt z katalogu/opierasz się na bajkach w nich napisanych ,a nie przyjmujesz do siebie ewentualnych rad i spostrzeżeń innych.Zadałeś pytanie,choć właściwie sam sobie odpowiedziałeś na nie, że  sprzęt Fujitsu jest zajebisty.........mimo iż Ty znasz tylko ich jakieś wędki a szukasz kołowrotka ;) Ta firma generalnie któregoś roku na naszym polskim podwórku była hitem targowym,nawet w którymś artykule sprawozdawczym na j.pl była wzmianka.Ale to było  tylko światełko w tunelu.....nagle zgasło. Jakiś powód musi być , i nie jest to jakaś naszego forum zmowa,bo przecież gdyby w ten sposób patrzeć ,to takiego jaxona już by dawno nie było na naszym rynku,że o innych nie wspomnę. I nawet jeśli coś ma na stopce czy metce napisane JAPAN , to nie świadczy o jego super wykonaniu,bo Japonia to taki kraj niestety ,że bieda mieszka w opłotkach bogactwa i na odwrót.

tofiku nie opieram się na bajkach bo użytkuję ten sprzęt od dwóch lat i co o nich sądzę już pisałem, że są super to stwierdzenie, nie, że na metce mają JAPAN, a dlatego , że naprawdę takie są (dla mnie), mowa oczywiście o wędkach a pytanie, jak nie zauważyłeś, było odnośnie kołowrotków, których nie znałem i posty z radami jakie tu przeczytałem były naprawdę pomocne, więc nie pisz, że nie przyjmuję rad bo to nie prawda. Interesowało mnie, co to za kołowrotek i opinie osób które taki kołowrotek mają lub miały, a tu 25 osób wypowiadających się na temat kołowrotków o których nawet nie słyszeli, no może trochę, a swoje pięć groszy musieli dorzucić. Nie jestem fachowcem jak wielu na tym forum, choć większości tylko się tak wydaje bo mają milion postów na swoim koncie, ja więcej łowię ryby niż spędzam przy komputerze a o sprzęcie piszę jak go poznam lub jak w przypadku kołowrotków fujitsu, chcę poznać.

A jak można poznać sprzęt (ta matchówka) i go zachwalać jak nawet się nim nie łowiło, tylko po suchych oględzinach kanapowych, sam sobie kolego toked zaprzeczasz, ja po minimum kilkudziesięciu przełowionych godzinach jestem w stanie wydać jakąś opinię dla innych na temat sprzętu, no a Ty hmm  ;)

Piotreq niedokładnie przeczytałeś moje posty, a mianowicie wcześniej napisałem, że od ponad dwóch lat posiadam i użytkuję sprzęt fujitsu w tym matówkę  i to ją zachwalałem bo super się sprawdziła nad wodą, napisałem również, że na ryby jeżdżę dosyć często a więc miałem prawo napisać co o niej sądzę pod względem użytku. W przedostatniej wypowiedzi zachwalałem na sucho sprzęt fujishi (to drobna różnica) który właśnie dotarł do mnie i siłą rzeczy nie mogłem opisać jej inaczej jak tylko na sucho. Może bym i napisał za jakiś czas jak się sprawdziła nad wodą ale jak widzę kompletnie nikogo to nie interesuje, bo raczej dla większości to niewiele wata firma. :(

Witam

Użytkuję kołowrotki Fujitsu od prawie 4 lat i złego słowa powiedzieć o nich nie mogę. Wręcz przeciwnie jestem z nich bardzo zadowolony, w jednym zmieniłem knab. Widać na zdjęciu jaki był bułowaty.

A co do po nie których wypowiedzi ,, jeśli trafisz między wrony, kraczesz tak jak one"

10003ef894d0e695m.jpg

a4b6b20138625389m.jpg

1db4c33ef925ced1m.jpg

f18e429cfad777fdm.jpg

Edytowane przez Mirek*

................................................................. ale jak widzę kompletnie nikogo to nie interesuje, bo raczej dla większości to niewiele wata firma. :(

Nie demonizuj. Każdy z nas a przynajmniej większość, w jakimś momencie sięga lub sięgał po masówkę.

Łowię już sporo latek ale zawsze z szacunkiem podchodzę do dobrej jakościowo produkcji masowej a czasem po nią sięgam, z różnych przyczyn ;) .

Mirek*  widzę, że jesteś osobą która użytkuje te kołowrotki to, może nareszcie dowiem się czegoś konkretnego o tym produkcie, napisz czy faktycznie są kłopoty z rolkami prowadzącymi żyłkę bo wyczytałem, że szybko się blokują i rozpadają w nich łożyska. Jak możesz to napisz o kabłoku czy coś jest nie tak, bo też wyczytałem, że nawala w nich sprężyna, były zarzuty, również co do tego ,że po jakimś czasie blokuje się przekładnia.  Widziałem na yutub kilka filmów (zagranicznych) z osobami które łowią na te kołowrotki i widać, że jednak są takie osoby które ten sprzęt użytkują.

Fajnie by było i to prośba do osób które mają kijki fujitsu lub fujishi, aby coś napisały o nich bo wydaje mi się, że jestem jedyną osobą która o nich pisze pozytywne opinie i zaczynam się źle czuć, a "wroną" nie potrafię być pod żadnym względem i nie będę choćbym miał 1234 posty.

Edytowane przez toked1971