Skocz do zawartości

Nasi milusińsy czyli koty, psiaki i inne zwierzaki

seiken

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jeśli posiadacie  psa ze skłonnością rasy do skrętów żołądka to radzę zapoznać się z tematem, bo jak się to stanie to czas jest na wagę życia psa i tylko natychmiastowa operacja go uratuje. Czasami kwestia kilku godzin. Ja właśnie wróciłem z kliniki i mimo, że byłem przygotowany na to od lat i rozpoznanie mnie samemu  zajęło od zdarzenia 15 minut to i tak ledwo zdążyłem. Trzeba wiedzieć wiecej od lekarzy i mieć kilku chirurgów wysokiej klasy, bo ulubiony lekarz nie  zawsze może pomóc szczególnie w nocy itd. warto poczytać by to błyskawicznie rozpoznać i warto wiedzieć jak się taką operacje przeprowadza, ja dziś prawie osiwiałem jak widziałem co się odbywa w naszych klinikach, jak sam nie wiesz o co chodzi to koszmar i pies wykończony zanim cokolwiek zrobią, najlepiej to obgadać w szczególikach wcześniej z wysokiej klasy specem by potem móc w razie czego naprostować ścieżki chirurga itd. W zasadzie stać przy stole jakby pozwolili to by nie zaszkodziło.

Mam nadzieję, że pies przeżyje kolejne dni. Zaraz jadę dalej pilotować temat bo jak samemu sie nie zadba to pozamiatane.

Edytowane przez Stary Baca

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Moja Gabi.Teraz słodko śpi , ale to straszny łobuz :) .

Piter, widzę że Gabi to dobrze odżywiona dziewucha :).

No to i mój sterylizowany kotesław

kotecek_spi_zpsbid7einy.jpeg

Pytanie mam do Waszmościów !

Ile szkód wyrządziły wasze -kotesławy- ?

Bo ja mojemu podrapanej skórzanej sofy nie daruję, nooooo i zjedzonego Keitecha :angry:.

Ma szczęście sierściuch jeden, że reaguje na moje przywołanie a nie pańci  :) i aportuje kapsle od piwa !

P.S

Z utęsknieniem czekam na muchy !!

które wlecą do domu i zajmą kota -_- - no kurna, ile można toto głaskać :blink: ?

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 6

Piter, widzę że Gabi to dobrze odżywiona dziewucha :).

No to i mój sterylizowany kotesław

kotecek_spi_zpsbid7einy.jpeg

Pytanie mam do Waszmościów !

Ile szkód wyrządziły wasze -kotesławy- ?

Bo ja mojemu podrapanej skórzanej sofy nie daruję, nooooo i zjedzonego Keitecha :angry:.

Ma szczęście sierściuch jeden, że reaguje na moje przywołanie a nie pańci  :) i aportuje kapsle od piwa !

P.S

Z utęsknieniem czekam na muchy !!

które wlecą do domu i zajmą kota -_- - no kurna, ile można toto głaskać :blink: ?

Zwierzu ma zwierza !!! :D

To se kotesław drogi drapak znalazł :D .

Polowanie na muchy szczególnie o drugiej w nocy ma swój urok :angry: .

Edytowane przez pisarz

Kamil, kawał kocura ile waży? a umie tak jak mój?

:D

A nie wiem, dawno u weta nie byliśmy i nie był ważony ;) Ale myślę, że koło 7 kg. Jak się tak rozpłaszczy, jak na zdjęciu, to wygląda jeszcze okazalej :D

Ale Gaspar jest świetny! :D Jak skubańca tego nauczyłeś? ;) Mój kilka razy zaaportował piłeczkę, ale to były raczej wyjątki potwierdzające regułę ;)

Edytowane przez Kamil Z.

A nie wiem, dawno u weta nie byliśmy i nie był ważony ;) Ale myślę, że koło 7 kg. Jak się tak rozpłaszczy, jak na zdjęciu, to wygląda jeszcze okazalej :D

Ale Gaspar jest świetny! :D Jak skubańca tego nauczyłeś? ;) Mój kilka razy zaaportował piłeczkę, ale to były raczej wyjątki potwierdzające regułę ;)

W sumie to sam się nauczył, gdy pakuje kanapki do pracy to stoi i robi wielkie oczka byle mu tylko rzucić kawałem sreberka.

A mojej mamie z torebki jak tylko otwarą zostawi to zawsze wyciąga husteczki higieniczne i też z tym biega... :P