ObraFM Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 ... Zdania podzielone....Miałem/mam dwa eunuchy i dwa normalne, ojciec swojego również kastrował (i ten był "domowy")- i moim zdaniem to marnowanie kasy. Żadnej różnicy w ich szkodnictwie domowym nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 No właśnie.... Zdania podzielone.... Juz sam nie wiemChoćby to, że nie biorą poduszek a tak na poważnie, zwierzę niewykastrowane, które nie jest przeznaczone do rozrodu/zapładniania tylko się męczy. Buzują hormony, zupełnie niepotrzebnie. Kota brytyjskiego mam wykastrowanego. Buldoga francuskiego mam wykastrowanego. Zdecydowanie lepiej to zrobić, koszt śmieszny, ze 100 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ale nie zmieni się za bardzo nasz Lucjan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Cześć,Teoria jest taka, że kota powinno się kastrować jak dojrzeje. Kiedy zacznie znaczyć teren, to podobno jest właśnie ten moment.Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Trochę wiedzy z netu, do tego proste pytanie do veta.....raczej większość będzie za kastracją, tym bardziej kota domatora http://www.kociamama.pl/?dlaczego-kastrowac-kocurki-,306 https://www.zwierzakowo.pl/portal/kastracja-i-sterylizacja-kotow/http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107982http://wszystkookotach.pl/w-jakim-wieku-kastrowac-kota/ Edytowane 28 Stycznia 2017 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ale nie zmieni się za bardzo nasz Lucjan? Nie będzie dosiadał poduszki. Mówię poważnie. Innych zmian nie zauważyłem. Kot z wiekiem, jak to kot, stał się spokojniejszy. Buldog świr totalny dalej. Ale one tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Nie wiem jak w przypadku kotów ale u psów kastracja ma je podobno uspokoić, wyciszyć, pies powinien zrobic sie bardziej posłuszny. Świadomie użyłem słów "podobno", "powinien" Ja dojrzewałem 2 lata do kastracji mojego lapka. W zeszłym roku w maju go kastrowalismy i nie zauważyłem zmian... ADHD nadal w pełni rozwinięte, ciągła nadpobudliwość w okazywaniu radości do ludzi i wciąż mocna agresja do innych psów, zwłaszcza większych i masywniejszych niz on (samobójca... ) Na pewno przestał "ujeżdżać" kocyk i lizać wszystkie szczochy na spacerze. No i trochę większa przylepa sie zrobił Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Cześć,Teoria jest taka, że kota powinno się kastrować jak dojrzeje. Kiedy zacznie znaczyć teren, to podobno jest właśnie ten moment.AndrzejJa kastruję - sterylizuję swoje kocięta jak mają 4 miesiące, na ogół ważą wtedy ponad 3 kg. Nie ma ryzyka znaczenia przez kocury i nie ma ryzyka raka listwy mlecznej u kotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 http://ale-wiocha.com/upload/share/0/sterylizacja_kota.jpg Czy aby nasza wygoda jest warta pozbawienia kota jajec?Mój ma niedługo 3 lata na cyferblacie i zachowuje się poprawnie bez znaczenia w domu. Tyle że wychodzi na zewnątrz kiedy chce bo ma własne drzwiczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) http://ale-wiocha.com/upload/share/0/sterylizacja_kota.jpg Czy aby nasza wygoda jest warta pozbawienia kota jajec?Mój ma niedługo 3 lata na cyferblacie i zachowuje się poprawnie bez znaczenia w domu. Tyle że wychodzi na zewnątrz kiedy chce bo ma własne drzwiczki..To zrób mu testy na FelV/FIV. Kot wychodzący, z jajami, zajebiście. Ludzka nieodpowiedzialność nie zna granic. A co z kociakami, które zrobił? Pomagasz w szukaniu dla nich odpowiedzialnych domów? Edytowane 29 Stycznia 2017 przez witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Modelka: Dobrochna.Moja pasja: koty i zdjęcia 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) A to moja 3 letnia "bestia" która wabi się Czako Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Karas06 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Lipa poprawić nie mogę na tel.wydaje się że jest dobrze a potem takie kwiatki. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) A to mój Piżmak domowy na wsi mam jeszcze dwa owczarki długowłose ale fotek brak.Ogólnie całe życie z psiakami tak się wychowałem i do dzisiaj zostało. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez adriano 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) A to moja osobista ochrona :-) Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Stycznia 2017 przez brig 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Szefowa ochronyPrywatnie mama mniejszego ochroniarza :-) Ma 17 lat i dwie zalety nie widzi i nie słyszy zabieram ją na tajne spotkania :-) Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Stycznia 2017 przez brig 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Wszędzie dobrze ale tam gdzie coś grzeje...najlepiej... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 A to mój zwierzyniec: Zezik (ma małego zeza, stąd imię). Tutaj trochę go "wygło". Budzik (tak ma w metryce, ale to po prostu Kot, ociekający zajebistością Kot). A tutaj przy tatarku. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Nieodłączny towarzysz wypraw do kuchni???? Edytowane 2 Lutego 2017 przez Karas06 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Moje dziesięcotygodniowe dziesięciokilogramowe szczęście [emoji2] Wysłane z mojego SM-G318H przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Wielki będzie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Wreszcie znalazłem zabezpieczenie do ogrodu,- chyba....https://www.oscillot.com.auMacie może jakieś doświadczenia z tym lub podobnymi systemami?Jest to do nabycia w Polsce? Tak działa to w "naturze" https://www.youtube.com/watch?list=PLw9U8dLppR7rXJMfRBOzgbeSCd8Qi4DEC&v=TbBH4fceVl4 Edytowane 12 Lutego 2017 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi