Apisfisha Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Szacun kolego jedna istotka więcej znalazła dom i przyjaciol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Z pewnością odwdzięczy się miłością i oddaniem w zamian za nowy dom i drugą szansę Co dziwne na tym naszym świecie: pies na pewno i dożywotnio- w przeciwieństwie do wielu istot tzw. "rozumnych".Będziesz miał prawdziwego PRZYJACIELA Edytowane 31 Grudnia 2017 przez ObraFM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Z pewnością odwdzięczy się miłością i oddaniem w zamian za nowy dom i drugą szansę Co dziwne na tym naszym świecie: pies na pewno i dożywotnio- w przeciwieństwie do wielu istot tzw. "rozumnych".Będziesz miał prawdziwego PRZYJACIELA To prawda.Kiedyś przygarnąłem łobuza Misiek był potrącony przez samochód. Pęknięta kość na pół. Nie wielu chciało się podjąć leczenia, sugerowali uśpienie lub amputację. Doktor Jachman ( wielki człowiek ) z Łodzi podjął się, wkręcił mu śrubę, kość się zrosła, a pies skakał przez następne 8 lat. Nigdy, choć zawsze była otwarta, nie wystawił nosa za bramę. Pilnował jak trzeba 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 ... pięknie nurkował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 ... pięknie nurkował @BOB1Obserwując to forum wiesz czego się obawiam, że jak otworze lodówkę by sięgnąć szampana o pół nocy to Ty tam będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Czyli powinienem Cię przeprosić? ...uraziłem tym wpisem? znaczy to, że nie zrozumiałeś intencji Chyba jest taka możliwość, że moje wpisy będziesz odrzucał? to rozwiązuje ewentualny problem.Tak czy inaczej wszystkiego w 2018 Edytowane 31 Grudnia 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 @BOB1Obserwując to forum wiesz czego się obawiam, że jak otworze lodówkę by sięgnąć szampana o pół nocy to Ty tam będziesz. Błąd. Bob już tam jest. Trochę wstrząśnięty, ale nie zmieszany ;-)))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Często ulegam prowokacjom, ale nie dzisiaj I Tobie wszystkiego.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Już zaczęli w mojej okolicy odpalać petardy.Nie wiem jak wasze zwierzaki ale moja młoda Bullterierka się cała trzęsie... O tym jak sobie z tym poradzić trochę wiem...Tzn.głośna muza,tabletki,przytulanie...Może macie,znacie jakieś niekonwencjonalne metody... A może wydzielić wątek? Edytowane 31 Grudnia 2017 przez chlodnica 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Kiedy miałem suczkę owczarka niemieckiego to pomagało jedynie : Hydroksizinum lub Haloperidol ... recepta. a i tak najbezpieczniej czuła się w wannie?Trzeba dać z wyprzedzeniem. Teraz pozostaje tylko przytulanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 "Prochy" otrzymuje od 2 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Moja Chianti ma gdzieś petardy, śpi jak zabita [emoji42] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Przed moją Bullką była Yorczka (ot taki " mojej " kaprys ).Skubana miała wszystko w d...e,nosie znaczy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Ja chodziłem ze szczeniakiem na szkolenia, które odbywały się w pobliżu strzelnicy wojskowej.Teraz nie boi się strzałów, ale reaguje szczekaniem na wybuchy.A sylwestra dla spokoju spędzam na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Już zaczęli w mojej okolicy odpalać petardy.Nie wiem jak wasze zwierzaki ale moja młoda Bullterierka się cała trzęsie... O tym jak sobie z tym poradzić trochę wiem...Tzn.głośna muza,tabletki,przytulanie...Może macie,znacie jakieś niekonwencjonalne metody... A może wydzielić wątek?Nie przytulać, psy tego nie lubią. Kiedy miałem suczkę owczarka niemieckiego to pomagało jedynie : Hydroksizinum lub Haloperidol ... recepta. a i tak najbezpieczniej czuła się w wannie?Trzeba dać z wyprzedzeniem. Teraz pozostaje tylko przytulanieO ile wanna czy łazienka to nie stałe miejsce gdzie pies przebywa to bardzo zła metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Uwierz, to co piszę opieram na własnych doświadczeniach i obserwacjach. Normalnie suczka nie dawała wciągnąć się do wanny na konieczną kąpiel ale sama wybrała to miejsce jako najbezpieczniejsze schronienie i sama d niej wskakiwała.Skąd wniosek,ze psy nie lubią przytulania? Nie należy nigdy uogólniać bo wszystko zależy od psa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Czy lubią przytulanie czy nie, to zależy od charakteru, rasy i indywidualnych predyspozycji psa. Przeważnie nie lubią, tolerują to i zwykle odwracają głowę w drugą stronę. Drażni je też nasza woda po goleniu, perfumy, nakremowane ręce itp. Nie lubią dotykania ich głowy i głaskania po niej. Wiem, bo odkąd pamiętam (około 40 lat) zawsze mam psiaka w domu, nieraz jeździłem z nimi na szkolenia i sporo "makulatury" też przerzuciłem.PozdrawiamTomek Edytowane 31 Grudnia 2017 przez xeniowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Tzw. esowanie (unik) to naturalny odruch psa przed głaskaniem po głowie i przytulaniem,jest to dodatkowy stres dla psa. Edytowane 31 Grudnia 2017 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 (edytowane) @BOB1Obserwując to forum wiesz czego się obawiam, że jak otworze lodówkę by sięgnąć szampana o pół nocy to Ty tam będziesz. Oooo ! Niema się czego obawiać ! Ja nie miał bym nic przeciw gdyby BOB zalazł się kiedyś u mnie w lodowce ! Napoił bym zmarzniętego zacnym trunkiem, pogadalibyśmy o "starych Polakach" i o rybach też, rzecz jasna ! Edytowane 1 Stycznia 2018 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Moje serce nadal krwawi po odejściu kochanego psa owczarka Collie...Majlo...???? ale jak to się mówi kto raz miał tzw Coliaka jest „skazany” na tą rasę do końca życia...Mój nowy przyjaciel... wabi się Plutos...???? 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Klopsik zimowo - plenerowo 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Gdyby ktoś mógł pomóc... https://pomagam.pl/operacja_kotki Edytowane 20 Stycznia 2018 przez tpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Mój kocurek Tosiek. Ale bystre oko dostrzeże jeszcze mojego Maltańczyka Pikselka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Jakiś czas temu moja familia powiększyła się o drugiego psiaka.Na zdjęciu moje kochane suczysko, rottweiler Klara 6 lat i jej adoptowana córa beagle o imieniu Mia, która dzisiaj kończy 3 miesiące 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) To spojrzenie ,nie mogłem dobrze zdjęcia zrobić bo nie zbyt chętnie chciał pozować. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Lutego 2018 przez MARIUSZ 69 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi