Skocz do zawartości

Nasi milusińsy czyli koty, psiaki i inne zwierzaki

seiken

Rekomendowane odpowiedzi

Z pewnością odwdzięczy się miłością i oddaniem w zamian za nowy dom i drugą szansę  :)

Co dziwne na tym naszym świecie: pies na pewno i dożywotnio- w przeciwieństwie do wielu istot tzw. "rozumnych".

Będziesz miał prawdziwego PRZYJACIELA

Edytowane przez ObraFM
  • Like 2

Z pewnością odwdzięczy się miłością i oddaniem w zamian za nowy dom i drugą szansę  :)

Co dziwne na tym naszym świecie: pies na pewno i dożywotnio- w przeciwieństwie do wielu istot tzw. "rozumnych".

Będziesz miał prawdziwego PRZYJACIELA

To prawda.

Kiedyś przygarnąłem łobuza :) 

Misiek był potrącony przez samochód. Pęknięta kość na pół. Nie wielu chciało się podjąć leczenia, sugerowali uśpienie lub amputację. Doktor Jachman ( wielki człowiek ) z Łodzi podjął się, wkręcił mu śrubę, kość się zrosła, a pies skakał przez następne 8 lat. 

Nigdy, choć zawsze była otwarta, nie wystawił nosa za bramę. 

Pilnował jak trzeba :)

post-53729-0-63941400-1514716773_thumb.jpg

post-53729-0-97126500-1514716788_thumb.jpg

post-53729-0-35155200-1514716803_thumb.jpg

post-53729-0-80888800-1514716848_thumb.jpg

• Like 15

Czyli powinienem Cię przeprosić? ...uraziłem tym wpisem? znaczy to, że nie zrozumiałeś intencji :(

Chyba jest taka możliwość, że moje wpisy będziesz odrzucał? to rozwiązuje ewentualny problem.

Tak czy inaczej wszystkiego w 2018 :)

Edytowane przez BOB1

Już zaczęli w mojej okolicy odpalać petardy.Nie wiem jak wasze zwierzaki ale moja młoda Bullterierka się cała trzęsie... :angry:

O tym jak sobie z tym poradzić trochę wiem...Tzn.głośna muza,tabletki,przytulanie...

Może macie,znacie jakieś niekonwencjonalne metody... ;)

A może wydzielić wątek?

post-62481-0-02518600-1514725960_thumb.jpg

Edytowane przez chlodnica
  • Like 5

Już zaczęli w mojej okolicy odpalać petardy.Nie wiem jak wasze zwierzaki ale moja młoda Bullterierka się cała trzęsie... :angry:

O tym jak sobie z tym poradzić trochę wiem...Tzn.głośna muza,tabletki,przytulanie...

Może macie,znacie jakieś niekonwencjonalne metody... ;)

A może wydzielić wątek?

Nie przytulać, psy tego nie lubią.

Kiedy miałem suczkę owczarka niemieckiego to pomagało jedynie : Hydroksizinum lub Haloperidol ... recepta. a i tak najbezpieczniej czuła się w wannie?

Trzeba dać z wyprzedzeniem. Teraz pozostaje tylko przytulanie

O ile wanna czy łazienka to nie stałe miejsce gdzie pies przebywa to bardzo zła metoda.

Uwierz, to co piszę opieram na własnych doświadczeniach i obserwacjach. Normalnie suczka nie dawała wciągnąć się do wanny na konieczną kąpiel ale sama wybrała to miejsce jako najbezpieczniejsze schronienie i sama d niej wskakiwała.

Skąd wniosek,ze psy nie lubią przytulania? Nie należy nigdy uogólniać bo wszystko zależy od psa 

• Like 1

Czy lubią przytulanie czy nie, to zależy od charakteru, rasy i indywidualnych predyspozycji psa. Przeważnie nie lubią, tolerują to i zwykle odwracają głowę w drugą stronę. Drażni je też nasza woda po goleniu, perfumy, nakremowane ręce itp. Nie lubią dotykania ich głowy i głaskania po niej. Wiem, bo odkąd pamiętam (około 40 lat) zawsze mam psiaka w domu, nieraz jeździłem z nimi na szkolenia i sporo "makulatury" też przerzuciłem.

Pozdrawiam

Tomek

Edytowane przez xeniowy
  • Like 1

@BOB1

Obserwując to forum wiesz czego się obawiam, że jak  otworze lodówkę by sięgnąć szampana o pół nocy to Ty tam będziesz. :o

Oooo ! Niema się czego obawiać ! Ja nie miał bym nic przeciw gdyby BOB zalazł się kiedyś u mnie w lodowce ! Napoił bym zmarzniętego zacnym trunkiem, pogadalibyśmy o "starych Polakach" i o rybach też, rzecz jasna !

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...