Skocz do zawartości

Nasi milusińsy czyli koty, psiaki i inne zwierzaki

seiken

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkajacy u nas Luis jest Brytyjczykiem (BKH) ale jest mniejszy od innych Brytyjczykow ktore znamy. Jest doroslym 6 letnim kocurem, ale wazy tylko 5kg co jest slabym wynikiem jak na te rase.

Nam jednak to zupelnie nie przeszkadza, bo to fajne kocisko jest i mam nadzieje, ze dobrze mu u nas. Oscar, nasz syn nosi go nieraz jak worek kartofli a on jest "zadowolony" i daje sie tak nosic.

W stosunku do mnie czy mojej zony takie numer by nie przeszedl i pewnie by nas ugryzl albo przynajmniej podrapal, gdybysmy sprobowali go tak nosic  :lol: 

Dlatego wnioskujemy, ze to kot naszego syna ;) . W ten sposob zona jest odpowiedzilana za miche a ja za "myszy" w ogrodzie :lol:

• Like 9

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...

Lubi mnie budzić często

To jakiś rasowy czy kundelek bo wygląda identycznie jak pies moich teściów?  :)

Lepszych fotek niestety nie mam a psiak już parę lat temu odszedł z tego świata.

post-56716-0-77335500-1642094190_thumb.jpg

post-56716-0-60977600-1642094206_thumb.jpg

Edytowane przez G_rzegorz
  • Like 2

Nie nie jest rasowym psem ,ale strasznie podobny do tego pieska z twoich zdjęć

Jako hodowca/właściciel mojej ulubienicy Felicji wyrażam oburzenie. Na tych zdjęciach jest pies rasy -owczarek nizinny niskopienny. Jest to najlepsza rasa psów ????.

• Like 4

Czy ma papier czy nie ma to dla mnie jest bez znaczenia.

Miałem psy bez papierów teraz mam z papierem.

Są zawsze traktowane jako członek rodziny i tak samo kochane.

Dla mnie papier nie jest ważny, papieru nie da się przytulić ,pogłaskać, pobawić się z nim .Często widziałem jak właściciele traktują psy te z papierami i bez nich ,chciałbym aby sami zostali tak potraktowani.Lubię bardzo swojego psiaka i dla mnie jest więcej wart niż jakiś papier.Zabieram go czasami nad wodę ,lubi siedzieć na dziobie łodzi jak płyniemy, no i uwielbia wodę i pływanie w niej.
  • Like 5

Żeby nie było mam w domu kundla i dachowca ale....

Papier (z uznanej chodowli) daje pewną gwarancję czystości rasy w znaczeniu wyeliminowania wad genetycznych lub charakterologicznych.

Mój Popik miał zerwane więzadło krzyżowe lewej łapy (zooperowane i działa) ale niestety zaczyna nawalać prawa

Odziedziczył niestety po którymś z rodziców tendencję do takich kontuzji

Więc papier to nie tylko snobizm

Edytowane przez jajakub
  • Like 3

• 2 tygodnie później...