witek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Ciemny kot na ciemnym tle - podoba mi się takie zestawienie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Grzywacze najładniejsze są na starość. http://www.google.pl/search?q=grzywacz+chi%C5%84ski&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kS43UqaxDcye4wToj4H4BA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=967&dpr=1#q=grzywacz+chi%C5%84ski+najbrzydszy&tbm=isch&imgdii=_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DresiQ Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) Makamba no rzeczywiście ;p Edytowane 16 Września 2013 przez DresiQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Urzekły mnie te grzywacza a właściwie to już łysolce Niektóre wyglądają jak ufoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronaxx Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Dwa urwisy w domu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Fajowe macie zwierzaki. @Witek, te Maine Coon'y są niesamowite. Nawet myślałem o takim swego czasu, jednak chyba trochę za wielki.. Poszukuję wraz z małżonką kociaka(kocurka) Brytyjczyka krótkowłosego w kolorze niebieskim. "Papierek" do niego mi nie jest potrzebny, bo po wystawach nie będę z nim jeździł, chodzi o wygląd. Może ktoś, coś... ? PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 kolega coś mi wspominał ostatnio ,że ma sześć sztuk dachowców, jeżeli byłbyś zainteresowany to ci załatwię, a kolor zawsze można zmienić kobiety się na tym znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 kolega coś mi wspominał ostatnio ,że ma sześć sztuk dachowców, jeżeli byłbyś zainteresowany to ci załatwię, a kolor zawsze można zmienić kobiety się na tym znają Dowcipniś Lepiej trzymaj rękę na pulsie odnośnie wiesz czego... Była i nadal jest opcja przygarnięcia zwierzaka ze schroniska, ale mimo wszystko "numero uno" na liście to Brytyjczyk. Piękne zwierzaki o przyjaznym usposobieniu. PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 moje zwierzaki, Bakuś ,Misia, i kot kastrat nie róbcie tego swoim zwierzakom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja mam oba koty wysterylizowane. O ile kotce trochę się po zabiegu przytyło, to kocur ma sylwetkę osy Ale przynajmniej nie ciąga ich poza swoje podwórko, mniejsze ryzyko śmierci pod kołami auta lub w szczękach obcego psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Fajowe macie zwierzaki. Poszukuję wraz z małżonką kociaka(kocurka) Brytyjczyka krótkowłosego w kolorze niebieskim. "Papierek" do niego mi nie jest potrzebny, bo po wystawach nie będę z nim jeździł, chodzi o wygląd. Może ktoś, coś... ? PozdrówkaKamil Rodowód to koszt hodowcy ok.30 zł....... Rasowy=Rodowodowy....... Masz rodowód to masz świadomość, że zwierz (pies, kot) jest badany genetycznie - w wielkim skrócie. Że hodowca dobrał odpowiednie parowanie itd...................... Jak masz pytania - zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ale Ty Brytyjczyków chyba niet...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Rodowód to koszt hodowcy ok.30 zł....... Rasowy=Rodowodowy....... Masz rodowód to masz świadomość, że zwierz (pies, kot) jest badany genetycznie - w wielkim skrócie. Że hodowca dobrał odpowiednie parowanie itd...................... Jak masz pytania - zapraszam na priv.Poruszyłeś wybitnie ważny temat. W świetle obowiązującego prawa nie można wprowadzać do obrotu, a mówiąc wprost sprzedawać zwierzęcia bez rodowodu. Ma to na celu wyeliminowanie pseudohodowli, które rozmnażają na żywioł, w skandalicznych warunkach zwierzaki w zależności od panującej mody. Nie jest to miejsce ale jak ktoś chce prześlę fotki likwidowanych pseudohodowli. To widok dla ludzi o bardzo mocnych nerwach. Zwierzaka kupuje się od hodowcy z wszelkimi papierami lub... bierze ze schroniska. Pod żadnym pozorem nie kupuje się na targu (zakaz handlu) giełdach (zakaz handlu) czy w internecie np. miska 500 zł york gratis... Rodowód to nie jest snobizm... Tak jak napisał @Witek to gwarancja, że zwierze (pies czy kot) zostały krzyżowane genetycznie ze zdrowych i spełniających wzorzec rasy osobników i to nie tylko pod względem wyglądu ale również co równie, a bywa że nawet ważniejsze - charakteru. Z hodowli eliminowane są osobniki nadmiernie agresywne czy odwrotnie, bojaźliwe. Bo pół biedy kiedy zbyt agresywny jest york czy ratlerak, gorzej jeśli jest to amstaf czy .rottweiler. Kupując w hodowli otrzymuje się jedynie metrykę którą przesyła się do odpowiedniego oddziału związku kynologicznego (w przypadku psów), który na jej podstawie wystawia rodowód. Nie jest to konieczne, chyba, że zamierzamy psa wystawiać. Pseudohodowcy mają szereg sprawdzonych tekstów: pies po rodowodowych rodzicach ale nie miałem czasu na wyrobienie papierów. Rodowód dostają tylko trzy pierwsze z miotu...itd. Ważne - metrykę dostają wszystkie psy z miotu (nie wiem jak jest w przypadku kotów). Metryki czy rodowodu nie można wyrobić na żadnej innej podstawie np. na wystawach. Psy z papierami są droższe? Teoretycznie tak, ale hodowca ponosi koszty. Po pierwsze uzyskanie statusu zwierzęcia hodowlanego to min. 3 wystawy w tym jedna międzynarodowa lub klubowa na których od trzech różnych sędziów pies czy suka otrzymają ocenę przynajmniej dobrą. To są duże koszty. Trzeba zarejestrować hodowlę. Trzeba zapłacić za krycie (równowartość szczeniaka) Odbiór miotu, weterynarz, szczepienia i wyżywienie. Jeśli nie zależy nam na psie wystawowym, bardzo często w hodowli można kupić psiaka z metryką ale tzw. peta czy psa do kochania. Są to szczeniaki, które już na tym etapie posiadają wady eliminujące je z dalszej hodowli. Nie są to w żadnym razie wady zdrowotne ale np. różny kolor tęczówki, nieprawidłowe umaszczenie czy jakieś przebarwienie np. na nosie. Takiego psiaka możemy kupić za naprawdę grosze, często to zwrot kosztów.Generalnie jednak powinniśmy się bardzo zastanowić nad tym jakiego chcemy psa. Być może faktycznie warto odwiedzić schronisko gdzie znajdziemy psa w typie każdej rasy jaka nas interesuje, zwłaszcza jeśli to rasa popularna. Schronisko niestety jest ostatnim ogniwem panującej mody. Popełniłem swego czasu taki tekścik, który być może otworzy oczy na problem. Jak zeskanują dołożę jeszcze drugą część o pseudohodowlach. http://www.pawelsuski.pl/content.php?mt=02&p=pk&y=2013&mod=&sid=0c38a5d47d8939c7cab2c068465b513c&cms_id=902 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Runda ISprowadzenie do parteruNokdaun -mały wygrałRudy szuka narzędzia do obronyPierwszy dzień jesieni trzeba korzystać ze słońcaSuszy ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 @seiken, świetne futrzaki Cd. mojej zabawy ze światłem stałym, tym razem w roli modela kot Maine Coon Gandalf White Orchid*PL, 10 kilo białego futra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Ale moja córka jestem specem od brytków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Runda ISprowadzenie do parteruNokdaun -mały wygrałRudy szuka narzędzia do obronyPierwszy dzień jesieni trzeba korzystać ze słońcaSuszy ?mają coś z tą wodą ... mój wczoraj mi do wanny wlazł jak się kąpałem ))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 swoją drogą piękne macie zwierzaki i te foksy kapitalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Mam fijoła na punkcie kotów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Fotka Nr 2 - Szał Żbik Panie, żbik! Ale tylko gabarytowo, bo paszcza bardziej szlachetna (coś z lwa ma), a i cielsko zacne . Moi znajomi mieli kiedyś (8-10 lat temu), MC w takim umaszczeniu. Kocur co się zowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Rodowód to koszt hodowcy ok.30 zł....... Rasowy=Rodowodowy....... Masz rodowód to masz świadomość, że zwierz (pies, kot) jest badany genetycznie - w wielkim skrócie. Że hodowca dobrał odpowiednie parowanie itd...................... Jak masz pytania - zapraszam na priv.Mimo wszystko rozpiętość cenowa dość znaczna. Od powiedzmy 800 do spokojnie ponad 2000 peeeelenów za kociaka. Skąd ta rozbieżność? Nie oszukujmy się- niemało A fotki mega. Widziałem raz we Wrocku gościa z kotem na ramieniu. Ale coś za duży na kota był. Pędzelki na uszach też były. A to MC i to konkretny kocur z taaaaaaaką łapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Mój dog ;D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Biały kocurek Maine Coon, urodzony w mojej hodowli, wiek 4 miesiące 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 I wreszcie mogę się pochwalić nowym, długo wyczekiwanym i planowanym domownikiem. Kocurek brytyjski krótkowłosy, niebieski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Słodki .............. rozbójnik A i łapke widać ma konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi